Ahoj všem. Prosím o radu. Rád by jsem se sblížil s BC, Dlouho jsem se mu víceméně vyhýbal, ale chtěl by jsem ho využít k plánování tras po keškách. Připadá mi to strašně složité a nepřehledné, ale třeba na to jdu ze špatné strany. Jednoduše tedy. Moje představa je vytvořit trasu zkopírováním jednotlivých souřadnic z GC (možná to jde jednodušeji), tuhle trasu (pravděpodobně v GPX) přesunout do Garmina a vyrazit. Díky za jakoukoliv pomoc a trpělivost. Třeba i jiný sw.
Osobně používám už od dob MapSource funkci kreslení "prošlé trasy". Po exportu do GPSky se ti ta trasa nezmění. Ovšem pozor, spousta GPSek má omezení jen 500 bodů prošlé trasy a víc bodů ti "zkrouhne" a u některých GPSek musíš dát v nastavení prošlých tras tyto prošlé trasy zobrazit.
U "Tras" si klikáš některé body a ty se ti automaticky spojují "routováním". Zde však pozor. Každá mapa routuje jinak a je pak možné, že GPSka ti spojí body jinak, než basecamp v PC. Proto si raději trasy (hlavně pro pěší a cyklo s množstvím cest mimo silnice) plánuji přes ty prošlé trasy, kde mám jistotu, že se to nezmění...
Tam pak stačí
Pokud ti stačí vytvořit "trasu" tak to lze udělat z označených bodů jednoduše pravým tlačítkem myši a zvolením volby pro vytvoření trasy z vybraných bodů (občas je nutné nějaké body trochu poskládat, aby nebyly na přeskáčku).
A pokud plánuješ trasu nejen za keškami, zkus si ji naplánovat na mapy.cz a exportovat to jako GPX. Osobně jsem to ale nezkoušel v navigaci, jen naopak, záznam trasy z navigace zobrazit na mapách.cz.
A pokud náhodou používáš Geoget, existuje tam plugin Keškomapa a v něm se dá kreslit hodně i exportovat, já to ale moc nevyužívám (tedy využívám to denně, ale ne tu funkci Track - kreslení). A lze to pustit i bez geogetu, dokonce tam mohou i v tomto případě být ikony keší, ale bez možnosti je rozkliknout.
Ale plánovat cestu jen jako spojnici bodů (keší) nedává moc velký smysl, je třeba to plánovat v pořadí, jak se tam dá dostat, např keše na přeskáčku na pravém a levém břehu řeky bez mostu, keše přes pole, atd. Tj. smysluplnější se mi jeví plánování po cestách. Seznam to umí i po turistických cestách, ale zdaleka ne všechny schůdné cestičky má routovatelné, nejspolehlivější je to naklikat ručně.
Ahoj. Díky za reakci. Dokážu naplánovat trasu přímým zadáním souřadnic zkopírovaných z GC ? Moc nerozumím pojmu "kreslení "prošlé trasy". B)
Na “kreslení” trasy slouží v BaseCampu nástroj s ikonkou dvou stop na liště. Tím si prostě v mapě klikas body které se ti spojují primkou. Vyzkoušej a uvidis.
Ahoj. Rád by jsem trasu vytvořil přímým zadáním souřadnic zkopírovaných z gc. A to právě nevím jak.
To pokud vim nejde. Ale jde udělat to, že si z těch souřadnic uděláš v Basecampu body a když je máš všecky co chceš, vybereš je všechny a pod pravým kliknutím na ně najdeš něco jako "vytvořit trasu z vybraných bodů", udělá se ti trasa v rámci routingu mapy a ty si potom mužeš ty body v itineráři seřadit tak jak tobě vyhovuje (itinerář najdeš po vytvoření trasy dvojklikem na tu vzniklou trasu).
BaseCamp software version 4.7.1
https://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=4435
Měl bych prosbu, jestli mi někdo poradí, jak gpx soubor s cestou vytvořený na mapy.cz naimportuji do BaseCampu. Koukám na volby v BaseCampu a nic kloudného jsem tam nenašel, ani přetažení gpx souboru na mapu nefunguje.
Nejsem u compu. Tady je nejaky navod primo od Garminu. https://support.garmin.com/en-US/?faq=crMECthXVT5MrRD4cLY4k9
Mockrát díky, doma vyzkouším.
Mockrát díky, doma vyzkouším.
Jednoduše vyexportovat z mapy.cz (gpx, kml) a v Base Camp v menu Soubor - Importovat do "Moje sbírka" (Ctrl+I)