Biltema - teleskopické tyče

Ahoj,

máte někdo tip na teleskopické tyče na biltema kešule?

Já zatím nic vhodného nebo cenově dostupného nenašel.

Díky,

Fille.n15

Zkus si projít tohle

Zkus si projít tohle

Přesně tyto tyče jsem použil a byly naprosto pohodové až do výšky 8m.

Co je to za keše? Já pod tím názvem našel jen nějaký obchod ve Švédsku a pak něco ve finštině.

Stačí příspěvky číst, nejen je psát :wink:

http://www.geocaching.cz/topic/32008-ke%C5%A1e-na-stromech-bez-lezen%C3%AD-biltema-angel/#entry559958

Tak to jsem kdysi četl, ale na to slovo jsem si už nevzpoměl. Možná zkusit ho vyhledat tady v diskusi, ale Google hledal prostě jinde.

Zkus si projít tohle

Díky moc, ty vypadají dobře :-)

Ahoj,

tak se nám s keškama na dlouhé bidlo rozthrnul pytel.

Nemá někdo dobrý tip na teleskopiskou tyč min 10 m ? Vím, že na internetu je fůra nabídek, ale rád bych využil tipů kačerů, kteří s tím mají již zkušenost.

Díky za tip.

Uz jsem daval nabidku, viz 5 prispevku vys, maji tam dokonce tyc do cca 16-ti metru, ale s tim se trefit uz bude fuska. Ja sam jsem mel pri pokusnem vytazeni me tyce na maximum (cca vyska 10m) uz problem synchronyzovat kynklani toho posledniho dilu s cilovym bodem. Myslim, ze vyska max 8m je tak asi maximalne rozumna, vys to je uz docela vopruz.

Ahoj,

tak se nám s keškama na dlouhé bidlo rozthrnul pytel.

Nemá někdo dobrý tip na teleskopiskou tyč min 10 m ? Vím, že na internetu je fůra nabídek, ale rád bych využil tipů kačerů, kteří s tím mají již zkušenost.

Díky za tip.

V létě jsem to raky řešil a poradil mi uklízeč v práci.

Nekupovat levné a neznačkové tyče.

Osvědčená je značka Unger, zelené plastové díly. Bohužel jsou dražší.

Mám 8m na česání ovoce a žádný extra průhyb ani když je v česáček plný ovoce.

Aliexpres, wish, eBay...Ja mam 6,2m tyc ale posledny diel (cca 50cm som dal prec lebo to bola da sa povedat len nitka :-) 16m tyc ako tu citam? fu najviac som videl 8, tych 16 uz musi byt riadne delo :-) Inak na to kolisanie je dobre si narychlo urobit nazvime to stativ - v jednej ruke drzat koniec tyce a bud o nejaky konar opriet inu cast tyca albo aj ruka pokrcena v lakti je celkom dobra, pripadne konar o dlzke 2,5m so zakoncenim tvaru Y

Aliexpres, wish, eBay...Ja mam 6,2m tyc ale posledny diel (cca 50cm som dal prec lebo to bola da sa povedat len nitka :-) 16m tyc ako tu citam? fu najviac som videl 8, tych 16 uz musi byt riadne delo :-) Inak na to kolisanie je dobre si narychlo urobit nazvime to stativ - v jednej ruke drzat koniec tyce a bud o nejaky konar opriet inu cast tyca albo aj ruka pokrcena v lakti je celkom dobra, pripadne konar o dlzke 2,5m so zakoncenim tvaru Y

Mam stejnou, jen na ten posledni lepim pred lovem drat od kola na konci stoceny do ocka. Tim se to jakz takz vystuzi.

Pořídíli jsme tyč na úklid - 4x250 cm. Naprostá spokojenost. ^_^

A vejde se vám složená do auta ?

4x2m má ve složeném stavu 2,54m. Jezdím sám v malém autu a tak jí mám strčenou dovnitř místo spolujezdce šikmo přes celé auto a je to vpohodě. Kombík by měl vpohodě pobrat tu 4x2,5m která bude mít ve složeném stavu tak 3,05m.

Dneska jsem potkal zname na sve Biltema kesi a meli moc pekny kousek primo z Decathlonu. Stoji 389,- a ma 7m.

https://www.decathlon.cz/prut-lakeside-1-id_8235106.html

A vejde se vám složená do auta ?

Máme Octavii combi - teleskopická tyč 4 x 250 cm sedí vedle spolujezdce a provlečená mezi zadními sedadly naprosto v pohodě.

K prutu z Decathlonu mám jen poznámku, že je nutné počítat s tím, že poslední díl a možná i předposlední už velmi kmitá a v podstatě se s jejich použitím nedá počítat. Je tedy nutné koupit dostatečně dlouhý. Nezakrývá zátka závit? Pak by se třeba daly dva sešroubovat. Něco takového dvoudílného používáme a nad 10m se to na konci dost hýbe :unsure:. Tyče na mytí oken jsou sice těžší, dražší a méně skladné, ale pevné, takže nekmitají. Na druhou stranu tím, že se prut kymácí, je to větší legrace.

No ten posledni dil je potreba vyztuzit ci vynechat asi u kazdeho prutu :)

Dneska jsem potkal zname na sve Biltema kesi a meli moc pekny kousek primo z Decathlonu. Stoji 389,- a ma 7m.

https://www.decathlon.cz/prut-lakeside-1-id_8235106.html

Jenomže to je občas málo, protože někteří owneři mají potřebu se předvést, že mají delší tyč než ostatní