BT Cache

Když jsme včera večer šli s Mývaem z lovu, dostali jsme nápad. Založit kešku, která by fungovala přes bluetooth. A to asi nějak takhle: Na kraji domu (u stěny) by byl telefon, který by neustále přes BT posílal jakýsi kód. Kačer by přišel dostatečně blízko, přijal by kód a log by mu byl uznán pouze po přeposlání správného kódu na e-mail.
Chci se vás zeptat co na to vy kačeři a hlavně kačeři z Liberce říkáte. Šli byste naši kešku navštívit?

Proč ne? Ale preferoval bych, aby z toho telefonu šla informace, která pomůže získat souřadnice finální kešky.
Ten původní návrh, bez krabičky by asi nešel zveřejnit.

No a nechceš to spíš zapojit do nějaké multicache nebo mysterky, jako jednu ze stagí? Posílat to mailem kvůli uznání logu mi přijde jako zbytečný samoúčelný opruz, pokud to teda nemá ještě nějaké širší souvislosti. Jinak se mi ale ten nápad docela líbí. Někde v Praze je nebo bylo něco podobného přes WiFi. Bluetooth má oproti WiFi výhodu, že ho má skoro každý v telefonu.

No původně jsme mysleli že by to byla jediná podmínka, ale není špatnej nápad udělat to jako mysterku a vysílat souřadnice. Díky za nápad! Snad se brzy pustíme do realizace.

Určitě to udělej - je to zajímavé a třeba mě se to velmi líbí. Na takovou cache bych si snad udělal i výlet do Liberce :wink:

Mě se to teda taky líbí ale s těma souřadnicema by to bylo taky skvělí! škoda že něco takového neni v praze

WiFi obdoba je zde: [cache]GCZK8T[/cache]

Hlavně by to muselo být naprogramované jen pro zařízení, které se s vysílačem spárují pomocí kódu z listingu, protože vysílat souřadnice do všech okolo se pohybujících mobilů by nemuselo být (hlavně v době mobilů s integrovanou GPS) pro kešku úplně bezpečné.
Jinak nápad je to výborný, určitě si pro ní jednou do Liberce zajedu :p.

A taky tady [cache]GCVZ87[/cache]

No tak to opravdu nevim, jak bych toho docílil. Nejspíš ale bude část souřadnic zadaná, jak tomu obvykle u mysterek bývá a vysílat se zřejmě bude šestimístný kód, z něhož první tři číslice budou tisíciny šířky a druhá trojice tisíciny délky. Když někomu na mobil přijde jenom číslo třeba 478516, bude vědět kulový co to znamená. Ještě to trochu promyslim a paxe nechte překvapit!

To ja radsi rozesilam automaticky vizitky treba na vlakovim nadrazi :slight_smile:

A nenavštěvuješ fórum www.bluejacking.cz ? Jestli ne taxe tam mrkni.
Sorry za OT

Tak tohle je bezesporu skvělý nápad :slight_smile: Ovšem zcela určitě ve spojení s mulťákem, kdy přes BT kačer získá souřadnice.

Docela by mě zajímalo technické řešení. Použiješ nějaký starší mobil a nějakou javovskou aplikaci, která bude vysílat přes BT sekvenci znaků?

Ano. Mám k dispozici starší telefon, který ale dokáže ovládat BT přes Javu. Jen musím vyzkoušet jak to bude vypadat na různých telefonech, jak to bude s dosahem atd. Zatím t je jen nápad, ale když vidím vaše reakce tak se asi o realizaci opravdu pokusíme. Samozřejmě telefon by byl neustále nabíjen.

Těch Java aplikací je spousta a mají různé nastavení. Některé z nich například vyhledávají neustále, a jakmile zachytí nějaký BT signál, ihned posílají přednastavenou vizitku. Takovou zřejmě použijeme.

Jak zajistíš neustálé dobíjení? Že by solární nabíječka? :smiley:

Přidělá si to na barák :smiley:

Sory za off topic - ale nezvazovali jste nekdo cache vyuzivajici todlecto - je to sikovna vecicka ale blbe je ze potrebujete mobil s pripojenim a nainstalovanou ctecku. http://www.beetagg.com/en/default.aspx

Trosku zasvěť do toho co t oje?

Pomoci volne pouzitelnyho softu si muzes vygenerovat kod - jednoduchy obrazek, ktery obsahuje zakodovany bud prolink na nejake wap stranky nebo nejake kratke sdeleni.

Desifrovani kodu probiha pomoci mobilu s fotakem a pripojenim. Tzn. kdyz najdes tenhle kod nekde na vyrobku, nastrikanej v kanalu:) nebo kdekoliv jinde, staci to vyfotit mobilem pomoci sw ctecky ktera se pripoji k netu se podivat co je v tom zakodovany. Nejsem moc didaktickej typ takze vic o tom v cz je tady: http://www.mediaguru.cz/index.php?id=2135

Kdo jste lovili Lost - drahmu - tak si urcite dokazete predstavit vyuziti:)