buducnost Prazskeho geopiva

V reakcii na PC-Romeov log na geopive:

"Navstiveno i s Kucinkou. Nevim, zda a s kym konzultoval Saman zacatek tohoto eventu, ale udelat zacatek na chvili kdy konci fotbal, dulezite utkani MS mi prislo ponekud nestastne. Z toho duvodu jsme prijeli az asi v pul osme, nestihli zadne fotky, dali si jedno pivo v zakourenem velkem sale a zase radsi vyrazili na cerstvy vzduch… Jinak ale rozhodne dekuji Pitris a Kacas za organizaci a janb za fotosoutez, ac jsem z ni nakonec nemel ani spetku atmosfery. :wink:

P.S.: Proc si tento event neudelal Pitris a spol. sami? Pokud se nepletu, tak Saman udelal jen design listingu a prinesl svuj logook!? ;)"

a mojej odpovede: "To PC-Romeo: mat tak Tvoje problemy…

btw tu fotosutaz som vymyslel a spoluorganizoval ja, ak Ti to staci aspon takto, hospodu zaistoval Pitris, sutaz spoluorganizoval Honza. Tesim sa ze raz vyrasties z puberty"

som zacal uvazovat nad buducnostou geopiva v jeho stavajucej podobe. Pravidelne geopivo som zacal organizovat v r. 2004, vtedy aj minuly rok ta forma permanentneho eventu vyhovujuca, nebolo tolko geocacherov, caches ani tolko eventov, takze sme si hovorili, aby sme nemali za kazde posedenie v krcme bod do statistiky, urobime to formou permanentneho eventu. Niektore eventy som organizoval sam, niektore (napr. Meat Edition, SM Photo Edition, I like Chines Edition) v spolupraci s inymi, znacka Geopivo to zastitovala. V dnesnej dobe uz ale zrejme tato forma geopiva straca pomaly opodstatnenie, treba dat priestor na realizaciu aj inym nadejnym organizatorom :slight_smile:

Geopivo je ale uz zavedena znacka, preto rozmyslam, ako dalej :slight_smile: Varianta je zaarchivovat sucasne geopivo a znacka geopivo moze byt volne pouzivana pri prazskych eventoch kymkolvek kto si ju bude chciet pozicat.

Da sa uvazovat aj o tom, aby sa geopivo organizovalo menej casto, tak 2-3 krat do roka, a dalsi casovy priestor moze byt vyuzivany inymi geocachermi na organizaciu eventov. Urcite su aj ine varianty…

Proste moznosti vyvoja tu su, napiste prosim, co si o tom myslite.

plus este varianta, ze geopivo bude pravidelne v priestoroch, kde sme boli vcera, a ako Drevokocur napisal v listingu, so zakazom koureni v tych priestoroch - aj mne to vadilo…

Dovolil by som si zovseobecnit to na otazku prazskych eventov.

Ako casto by mali byt? Kto by ich mal zvolavat? Kde a kedy? atd.

Niekolko mojich myslienok na zaciatok:

Ako casto - nemalo by to byt castejsie ako kazde 3-4 mesiace. Kto sa s kym chce stretnut, mozu to spravit aj mimo eventu. Mohol by to byt taky nas sviatok.

Kto? Kde a kedy?

To je asi jedno, len by to malo byt v sirokej zhode s ostatnymi ludmi.

Ma niekto problem s organizatorom? S casom? Prediskutujme to mesiac pred zverejnenim

a zohladnime principialne pripomienky (vsetci chcu pozerat futbal, nikto nemoze cez pracovnu dobu,

nemoze to byt v zime vonku, brnaci nemozu cez tyzden atd.)

Organizatori by sa mohli striedat, ak by to niekto rad robil a mal napad, nech sa ozve.

Kde - som za velky sal a dobre jedlo. Vcera som bol nadseny (po vystrelenom oku by bol kazdy :-))

Zabudnime na komornu atmosferu - uz to nie je mozne.

Diskutujme prosim na takej urovni, aby sme sa vobec chceli este stretnut :-))

Termin tohoto geopiva byl prece oznamen dost dlouho predem. Zadne namitky (jen Bentleyovu omluvu) proti terminu jsem v listingu kese nevidel. Ze by jedna lehce negativni a tezce sebestredna reakce mela zpochybnit akci, ktera je v pohode, funguje a je cim dal hojneji navstevovana? Don’t panic :-).

Geopivo bylo uzasne a hodne opakovani v takove frekvenci, kolik kaceri unesou. Pro me za me, at je organizovane i mimo listing GC, tzn. at je bez bodu do statistik. Prestoze to mam pres celou Prahu a trva mi hodinu nez se tam dostanu, lokal je to sqely a navic umoznuje i promitani. Ten projektor me hned navedl na myslenku promitani fotek z cest. Neco muzu ukazat sam a jeste radeji se podivam na fotky a poslechnu si vypraveni ostatnich. Neco jako Leos Simanek - co vy na to?

Je-li, jak vidno, koureni problem, prave hospoda na Bile Hore umoznuje nam nikotinistum vypadnout na zahradku a slehnout si bez kyselych poznamek a usklebku ex-post ve forech. Salon muze zustat nekuracky.

Shrnuto, podtrzeno, muj navrh zni: Geopivo (pod jakymkoli nazvem) kdykoli, bez bodu, v hospode s parametry Bile Hory, sem tam promitani fotek, videi a vypraveni, nekuracky salon + kuracka zahradka. Zni to zle?

Také bych přišel, i kdyby za to nebyl bod. Jde hlavně o setkání lidí. A to promítání bylo prima nápad.

Registrovany event ma sve vyhody, hlavne ze se o nem dovi i ti, co nesleduji pravidelne forum, i par cizozemskych cacheru bylo na minulych geopivech k videni. Stavajici podoba (jeden “vlastnik”, jeden listing, enablovani pred akci, log typu Attended max. 1x rocne) je podle mne rozumny kompromis mezi 12 hospodskymi body do roka a neoficialnim srazem svolanym na foru.

Kdyby i misto zustavalo stejne, tak by se to jeste trochu zjednodusilo (po poslednich zmenach ohledne editace souradnic na gc.com se neda volne hybat se souradnicemi eventu, musi to udelat reviewer). SM hospoda mi prisla idealni - pokud nebudou zasadni namitky z vychodniho konce Prahy, jsem pro zakotvit geopivo tam.

Nejsou zadne namitky ani z oblasti na vychod od Prahy. Hlavni je se sejit a pokecat. Jsme zasadne pro zachovani tradice Geopiva.

Pravdu díš, náčelníku!

M.

Už jsem místo eventu pochválil Pitrisovi v bezprostřední reakci v logu, jsem rád, že mám díky tomuto místu měřítko na posuzování ostatních a pokud bude povýšeno na stabilní eventpoint, budu naprosto spokojený.

… Tesim sa ze raz vyrasties z puberty"

Geopivo je ale uz zavedena znacka, …

Rekl bych, ze poradani geoeventu ke geocachingu urcite patri a o jejich budoucnost se neobavam, se Samanem nebo i bez nej… Myslenka, ze by “GEOPIVO” bylo neco jako ochranna znamka, mi pripada narcistni a monopolizovat si poradani prazskych geoeventu stejne tak… Zakonzervovani geoeventu na stale stejnem miste, jak ctu, by mnohym keserum asi nevadilo. Ja bych ale daval prednost rozmanitosti jak mist poradani, tak poradatelu. Abych se mohl nechat prekvapit, jake to tentokrat bude - tedy stejne tak, jak prozivam kazde kesovani. Jak jsem pochopil z logu haggea, menit souradnice pro jednotlive akce muze, takze by snad nebyl zasadne proti… Co se tyce intervalu mezi jednotlivymi geopivy a jejich “komornosti:” rekl bych, ze je mezi tim prima umera. Jestlize se tedy budou konat casteji, treba i vic nez jednou za mesic, urcite tam vzdy neprijde nadmerne mnozstvi keseru a jejich komornost a taky originalita budou zarucenejsi. Jak by to bylo s body, mne nezajima - klidne si budu vzdy zapisovat jen poznamku… Preju vsem keserum, nejen prazskym, hodne prijemnych letnich geozazitku, malo komaru a kopriv a tesim se na setkani s nimi (vami) na dalsim geosetkani. nebo jeste lepe primo v terenu u kesek. :slight_smile:

geopivo ako “ochranna znamka” - to berte s nadsazkou, tak ako ma praha geopivo, brno geodrink, pardubice geoparbu, presov geokofolu, jizni morava geoburcak btw v mojom ponimani nejde o ochrannu znamku, ktoru vlastni clovek, ale komunita miestnych geocacherov.
Z prispevkov, ktore tu su, mi z mojho pohladu vychadza - geopivo na jednom mieste na bielej hore, vo frekvencii tak 4 x do roka - t.j. najblizsie v zari, potom vianocne, tak aby bol medzitym priestor pre kazdeho a nekolidovalo to moc. Tento model vidim do konca roka 2006, potom sa uvidi ako dalej…

Sdilim stejny pohled na vec.

Teda Samane, takle to vzat bez lobbingu? ;) Pristi geopivo jsi mohl jeste usporadat treba u nas v Kolibe a pak teprve vyhlasit "na jednom mieste" :o))) Takhle to mame "my vychodňári" trochu z ruky... a mohli sme to mít u huby :o))) Pravda, pak by to zas měli daleko západní pražáci... ;)

Tak jsem se dnes prekvapene doslechl, ze uz delsi dobu probíhala zakulisni jednani o vhodnosti terminu atd. via ICQ a soukromymi e-maily. Jelikoz mi o tom dosud nebylo nic znamo, beru svou vytku zpet a timto se PC-Romeovi velice omlouvam. Okay, panic.

tak to pocujem prvy raz, tie zakulisne jednania boli asi mimo mna, to sa potom nedivim, ze je niekto nespokojny, ked nejedna priamo…

Mozna jsem to teda pochopil jeste nejak jinak, mozna ta diskuze neprobihala pred ale az po geopivu. V kazdem pripade jsem za blbce, a uz mlcim :-).