Je to škoda… bylo to místo, kde se sbíhaly informace ze všech zdrojů … pro poitaře to nic nebylo, ale kdo si chtěl udělat radost, či něco pěkného vidět a prožít, tomu bylo jedno, zda jde na navicache, geocache či terracache nebo třeba hledá waymark… prostě bylo to fajn, že tam byly všechny cache a je jedno ze které hry to bylo. Myslím, že to souvisí i s tou vzájemnou nevraživostí jednotlivých zakladatelů…Terracaching dokonce výslovně zakazuje přihlašovat cache do Geocaching…asi nejvíc přátelsky se k tomu staví na Navicache, tam je jim jedno, zda je cache Navi a zároveň Geo nebo Tera … hmmm… Snad se časem něco podobného zase objeví, i když tomu osobně moc nevěřím…
V čem je Terra lepší nebo jiná? Ptám se tě jako odborníka, protože jsi založil Šedivec ![]()
Není to snad dokonce jediná TC u nás?
Terra je jiná
a nevím jestli je bejt jiný lepší a odborníkem na to se necítím… Každopádně mě to zajímalo. Když jsem tam juknul, tak mě překvapil systém jakéhosi sponzoringu …v praxi to znamená, že do systému máš přístup, až když si tě někdo vezme na starost…ten ti dělá takového approvera, pomáhá ti, radí a tak…je to zajímavé. Tak postupuješ dál a dál, když založíš cache tak se dostaneš do dalšího levelu a máš možnost sponzorovat další příchozí…je tam zajímavej motivační postup a dost vymakané bodování… Bejt jich tady víc tak bych to hrál rád… tam ty body celkem dávají smysl. Příkladně cache z obtížností 4 má jiné body než cache z obtížností 2 atd. …započítávají se tě i body za cache uložené …kdo si se zakládáním cache dá práci a vymaká ji dostane další uživatelské body a tak …líbí se mi to. …každopádně pointeři se tam musí opravdu snažit, nejen jezdit na drive in cache, ale i jich hodně ukádat a chodit na složité multi a tak no. Ostatně bodování se mě lepší zdá i Navicache… Je myslím pěkná myšlenka nějak ocenit i ty co cache vytvářejí a dávají si s tím práci.
Jinak web a jeho možnosti má jednoznačně lepší Geocaching…klobouk dolů, maj to vymakané …možná i díky tomu, že jedou i na komerční bázi. S tím se prostě Navi ani Terra nemůže srovnávat …vadí mi to hlavně při ukládání fotek a tak no…
Některé Navi i Tera cache jsou hodně pěkné a proč na ně nejít …nemáme s tím v teamu problém. Naopak bych měl pocit, že se o něco ochuzujem. Takže hrajem tak nějak všechno co se dá
…
Jinak Šedivec je skutečně první Terracache u nás a taky první která vytvořila precedens
Je totiž první cache, která je zapsána ve všech geohrách…první united cachegame. Na Terra způsobila hodně vášní, ale rád jsem si zadiskutoval
a tuhle cache obhájil…myslím, že jde o to jít ven, do přírody a je jedno jestli hraju to či ono…no, někdy ty vášně nechápu
připadá mi to jako když se potká třeba majitel Nokie a Siemensu ![]()
No právě, pokud se potkají dva takoví pošuci, co nedokážou respektovat názor a preference druhých tak jde záhy veškerá diskuze do kytek … viz kauza Jolka
BTW: Sony Ericsson is da best ! ![]()
(((Bejt jich tady víc tak bych to hrál rád… tam ty body celkem dávají smysl. Příkladně cache z obtížností 4 má jiné body než cache z obtížností 2 atd. …započítávají se tě i body za cache uložené …kdo si se zakládáním cache dá práci a vymaká ji dostane další uživatelské body a tak …líbí se mi to. …každopádně pointeři se tam musí opravdu snažit, nejen jezdit na drive in cache, ale i jich hodně ukádat a chodit na složité multi a t…))) ----
to se mi libi, ale nechce se mi kvuli tomu prechazet na jiny system :] cili otazka do pranice. jak to vypada, kdyz se par lidi rozhodne, ze budou volat a dovolaji se nejakych vylepseni a vychytavek na gc.com ? hadam, ze tak rychle, ruzove a jednoduche jako tady to urcite neni ;] … zkousel to nekdo? vyzkousime to s nejakym tematem (kdyby kazdy druhy z tohoto fora neco poslal na gc.com, tak se tam uz slusnej pocet mailu sejde… /// atd…
otázka zní, co vlastně bysme rádi změnili? mně nic nechybí - bodování mě zas až tak netankuje a personifikovanou mapu si dělám vlastní páč z toho mám větší radost :-))
Ale ju…někdo holky jinej vdolky, je fajn, že seš spokojenej… já osobně jsem taky spokojenej.
To že hraju s GPSkou i něco jiného neznamená, že nejsem s GC spokojenej…
Kdybych měl říct co mě na GC trochu mrzí, tak jsou to ty cache co požral waymarking … bylo to milé spestření.
Nevím, schválně, nesledoval jsem to, byla na to nějaká volba? Nebo se pár lidí, správců geocachingu prostě rozhodlo a konec … víte o tom někdo, jak to vzniklo a proč?