Ahoj, používám c:geo a mám stažené mapy.cz. Jde nějak v c:geo nastavit jako offline podklad mapy.cz ? Mě se to zatím nepovedlo.
Ahoj,
obavam se, ze toto asi v c:geo nastavit nepujde, c:geo pouziva pro implicitne jen asi 5druhu map (2x Google, 2x OSM, 1x Offline). Je ale mozne vybrat zobrazeni jednotlive kese v mapy.cz (volba "XXX nazev kese" -> Navigovat -> Zobrazit na jine mape (mapy. cz).
Ovsem je taky docela mozne, ze se pletu a nastavit to implicitne pujde ![]()
Pokud použiješ výše zmíněný návod, sice se ti mapa z mapy.cz vycentruje na správný bod, kde je keš, ale neuvidíš na ní žádnou značku, takže až s mapou pohleš, vycentrování se ztratí.
Lze mit na SDkarte vectorovou mapu a v nastavení C:gea se na ní proklikat,potom stačí v live mapě dát Zvolit jinou mapu a tu vectorovou vybrat.
Ahoj, už se to tu řešilo:
Mapy.cz mají proprietární vektorový formát. Viz
B)
Díky za odpovědi. Mapy.cz by se musely nějak zkonvertovat.
Do c:geo a Locusu k naprosté spokojenosti využívám tyto vektorové mapy - http://osm.paws.cz/
Zkoušel jsi?
Mám tam trochu jiné, ale dík
Mapy offline (vektorové) mám. Ale také by mě zajímalo zda by šlo nějak rozchodit turistickou mapu co jde stáhnout z mapy.cz. Je super a ve spojení s c:geem by to bylo geniální.
Pod tohle se podepisu, mit v c:geo mapy od seznamu se skvelymi a aktualnimi turistickymi mapami by nemelo chybu. Snad to nekdo vymysli.
Moje řeč. To by bylo super.
Tak to se taky přidávám, to by se mi taky líbilo
Psal jsem vývojářům c:geo před pár týdny a bylo mi odepsáno, že nejsem první komu by se tato možnost líbila, ale že vše závisí na čase vývojářů. Takže o tom aspoň vědí, že by o to byl zájem, ale třeba když napíše víc lidí, tak se do toho opravdu pustí :)
Tak k tomu se rád připojím… Pokud o tom tak uvažuju, tak bych byl ochotnej za možnost mít propojené c:geo a mapy.cz i pustit pár kacek k vývojářům ![]()
Psal jsem vývojářům c:geo před pár týdny a bylo mi odepsáno, že nejsem první komu by se tato možnost líbila, ale že vše závisí na čase vývojářů. Takže o tom aspoň vědí, že by o to byl zájem, ale třeba když napíše víc lidí, tak se do toho opravdu pustí :)
Já jsem jim psal před časem, že přestala fungovat možnost zobrazit keš v mapy.cz (přes zobrazit na jiné mapě). Dřív to fungovalo, potom se nezobrazovala ikonka, i když se mapy vycentrovaly na pozici a teď to ukazuje někam do Atlantiku. Aspoň tohle kdyby fungovalo jako dřív. Zatím to ale neopravili.
Tak po dnešní aktualizaci appky mapy.cz na nich opět funguje zobrazování keší! Ještě kdyby se tak daly použít přímo v c:geo...
mohu se zeptat jak na to?? mam nejnovější aktualizace, ale nepřišel jsem na to, díky
Otevřeš si v c:geu keš, pak Menu - Navigovat - Zobrazit na jiné mapě - a vybereš Mapy.cz
Otevřeš si v c:geu keš, pak Menu - Navigovat - Zobrazit na jiné mapě - a vybereš Mapy.cz
Ahoj díky za radu, zkoušel jsem to přesně jak píšeš, mapy.cz se mě otevřou, ale mapu nevidím, pouze šedý podklad bez mapy... :( Nějaká rada co s tím?
Hm tohle dělalo dřív, že to ukázalo souřadnice někde v Atlantiku. Máš opravdu poslední verze c:gea i Mapy.cz? Po aktualizaci aplikace mapy.cz mi to nabídlo stáhnout i nové offline mapy a pak už to fungovalo.