[cache]GCRJYD[/cache]? Kdysi také rozpoutala pěkný flamewar ve zdejší diskusi. Bohužel krátce po flamewaru, leč zřejmě nezávisle na něm,komín zbourali ![]()
Tak to je dost škoda ![]()
Pakliže existovala keška na komínu a žádný velký problém z toho nevznikl, tak nevím, proč by nemohla být na mostě. A jak už jsem napsal předtím, určitě ji uvítám, tedy máš i moji podporu
Až bude hotová, tak si kvůli ní udělám cestu do Brna (soudě podle tvého profilu asi bude tam, že?) ![]()
Vzhledem k tomu, že pod mostem má být Morava, tak to bude krapátko dál, než v Brně ![]()
Nechtěl bych být reviewer, abych tento spor musel rozseknout a nebyl přitom osočován z přepos@anosti. Dle mého se haggaeus zachoval korektne. Požadoval jen drobnost dle pravidel GC, tj. souhlas vlastnika nemovitosti s umistenim cache. Dal by se snad sehnat u mostu? Nic, to byla jen řečnická otázka… ![]()
S pozdravem a s gatěmi až dolů staženými :D,
Já myslím, že hodně záleží na tom jak je most vysoký, jak dobře/špatně se po něm poleze a kolik je okolo mudlů (čím míň tím líp). Znám i jiné kešky u kterých odlov znamená šplhání po stromě/po skále/… po čemkoliv a nevidím v nich problém, zvlášť pokud autor v listingu naznačí, že odlov nebude zrovna jednoduchý. Navíc každej kačer se může rozhodnout sám, jeslti na ten most poleze nebo ne.
Klidně tam tu kešku dej. Když je pod mostem jen Morava, tak se v nejhorším kačer vykoupe. A jestli se tu někomu neche lézt na most, tak tam lézt nemusí, nikdo ho k tomu nenutí. Já osobně bych s tím problém neměl…tedy podle toho jak je ten most postaven, na nuselák bych radši nelez, ani kdyby byl jen nad vltavou, není kde se tam zachytit… jinak řečeno, my cvocitam polezeme a vy ostatní si chvíli počkejte a nekažte nám to. Však se vám za chvíli taky bude chtít…![]()
v geocachingu se leze/lezlo na komíny, opuštěné vojenské rozhledny ve špatném stavu, na vysoké stromy, stožáry, na skály, takže bych v tom neviděl problém, prostě kešce navaříš obtížnost 5, k tomu nějaké poučení o bezpečnosti a hotovo. Kdo ji bude chtít odlovit a prořít lehký adrenalin tak ji odloví. Jednoznačně napsat že není vhodná pro děti, v zimě a za špatných povětrnostních poddmínek.
Tak mi napadá jací voli jsme byli v našich dvanácti patnácti letech když jsme s klukama běhali na čas po obloucích železničních mostů právě přes Moravu. A kdo seděl/stál nahoře když jel vlak byl prostě borec největší ![]()
Kamaráde, ty inspiruješ…aneb log bez fotky projíždějícího vlaku shora nebude uznán B)
Holomócko…
Je to tak 2 kilometry od vesnice…po moste asi jezdily traktory mezi polama…
To je jasny…
vysokej nic moc, a myslim ze kdyz se tam vyplazim ja abych tam kes umistil tak to takovej problem nebude;)
ja nevim, ale asi si zase nikdo moc neuvedomuje nasledujici kombinaci: prijizdeji lidi a lozi nam po mostni konstrukci (rozdil mezi lezenim na stavbu a skalu je myslim dostatecne jasny) > mistnim se to nelibi > kontaktuji starostu > ten at uz proto, aby mel od lidi klid, nebo ze to fakt bude myslet vazne, zakaze obecni vyhlaskou geocaching na obecnich pozemcich > je to zverejneno na nove s dalsimi sugestivnimi odpovedmi mistnich tetek, ze tohle je fakt hnus, ten geocaching > nasledne si dalsich par uredniku uvedomi, ze jim treba pripadne kaceri rozebiraji zidku pri hledani kese atd atd. (ze by nesmysl? ne, tohle se deje i v evrope, ne jen ve statech) nehlede na to, az nova zacne tocit reportaz, az tam nekdo zahuci ![]()
Tak jsem se kouk co tam máš a to bude bomba, swenney jdi do toho, bezva místo.
Přesně tak, slušný člověk přece po mostě neleze a nikdy nelezl! A jestli někdo po mostě leze tak se to musí nahlásit nahoru ať s tím někdo něco udělá!!
(Kdysi jsem náhodou narazil na listing nějaké cache na dálničním mostě někde ve Švédsku. Asi 30cm široká římsa pod vozovkou, lezlo se po ní až doprostřed údolí, řádově desítky metrů nad zemí…)
Tak hold slušní lidé tuhle kešku lovit nebudou a přenechají ji nám, těm "neslušným" ![]()
U jezu kousek od Lysé nad Labem je přímo geovyzývající plynovodová lávka přes řeku. Taky jsme byli "borci", když jsme ji uprostřed řeky před více než 20 lety rozhoupávali, skákali z ní po nohou a sázeli se, kdo první skočí šipku. Dnes jsou u vstupních pilířů navařena vrátka s ostny na všechny strany, kilový zámek a obrovitá cedule "zákaz vstupu". Bohužel už existuje důvod, proč to tam instalovali ![]()
Je rozdíl, když se k odlovu tajně hecujou místní kluci a když se k podobným ptákovinám navádí široká veřejnost prostřednictvím masového média. Teď, se dvěma dětmi, které už taky brouzdají po internetu, to vnímám jinak. Chtěl jsem jen, aby si Swenney uvědomil, s čím by musel žít, kdyby…
Když má teď všechny argumenty pěkně pohromadě (adrenalin + zábava + pýcha na náročnou kešku vs. navádění k životu nebezpečným pitomostem + negativní publicita GC + možné zavedení regulace GC), může se svobodně rozhodnout, zda ji pošle reviewerům k publikaci ![]()
Myslím, že reviewer to má snadné, využije jen Guidelines
http://www.geocaching.com/about/guidelines.aspx#offlimit
Nehledě na to, že souhlas majitele stavby v tomto případě, podobně jako haggaeus, může požadovat.
V případném sporu je krytý, protože: First and foremost please be advised there is no precedent for placing caches. This means that the past listing of a similar cache in and of itself is not a valid justification for the listing of a new cache.
Pokud se nepletu, tek uz tady jedna 5/5 mostovka byla. Navsteva kese byla urcite velkym dobrodruzstvim.
Ovsem po tragicke udalosti spojene s geokesingem byla tato a dalsi zruseny. Proc, to je snad kazdemu jasne.
Kdo si tam vylezt chce tak si tam vyleze ale kesku bych tam nedaval.
Pro kolemjdouci je takovej keser na moste hodne videt.
Treba jako tato dvojice na fotce. Ti tam meli jine starosti nez ukladat nebo lovit kesku;)![]()

Pro info. Šlo o [cache]GCJDKX[/cache]. A není bez zajímavosti, že keška byla a už není a přitom nemá ani "published", ani "archived" log ![]()

No můžeme trochu slovíčkařit, že jo… nedělá to tak úplně ze svého nápadu, resp. pouze ze svého nápadu…
Ono je to celkem jedno. Jde hlavně o to, když dotyčný nedejbože spadne nebo pro něj přijedou policajti, jestli pak nějaká chytrá hlava bude mít možnost najít spojitost s GC. Což není žádoucí.
Nechce se mi to moc rozebírat. Osobně by mi taková keška byla velmi sympatická, ale pozorováním dění v GC a kolem GC jsem dospěl k závěru, že jisté věci je z různých důvodů lepší oželet.
(V.t. třeba cache Cihly a železo… vs. Cihly a železo…2.007)
no tak ten muj most je tak desetkrat nizsi;), a kdyby nedejboze nekdo spadnul tak spadne nejaky 4 (? nevim) metry do Moravy a okoupe se…
jinak ze by ho nekdo videl moc nehrozi…