Mám jeden malý dotázek. Vím, že si již vymýšlím kraviny, ale když nás Honza již tak rozmazlil :)) Nešli by z cachemapy odstranit ty archivované cache a ponechat pouze dočasně disablované? Díkes.
Na pekne si clovek rychle zvyka. Zajimave by take mohlo byt zobrazeni cache podle autora.
No když to tu čtu, tak mě napadá rovnou udělat nějaký komplexnější filtr cachí a výsledek zobrazovat v seznamu nebo na mapce. ![]()
Zmeny na gc.cz v poslednim mesici jsou naprosto fantasticke a cloveka napadaji dalsi a dalsi veci, jak Honzovi nenechat ani chvilku volneho casu na neco jineho, nez je vylepsovani jiz tak perfektniho :o))
Napada me taky jedna mala sympaticka ficura. Bylo by celkem prijemne na cache mape naopak vyfiltrovat ty cache, ktere jsem jeste nenasel a nechat zobrazit jen ty uz nalezene.
Jinak Honzo jeste jednou diky moc za posledni vylepseni, kteryma jsi nas obdaril, super prace.
Nedavno jsem hledal jednu hodne dlouho zaarchivovanou cache a najit takovou cache na GC.COM ani skoro nejde, kdyz neznam jeji WP ani nazev. Obcas se to muze hodit z ruznych duvodu i jinym.
Nicmene, tahle nebyla ani na gc.cz, najit pomohl az haggaeus ![]()
Ano ano, už moje babička říkala: “Podej někomu prst a přijdeš o celou ruku!” …![]()
Taky mně něco napadlo:-)
Což takhle filtr podle lokality a několika dalších kritérií. Uvedu příklad:
jedu např. na víkend na Nové Mlýny a potřebuju si vyfiltrovat kešky v okolí 20km , do 3 terénu (nejsem přece kamzík) a nebude se mi chtít přemýšlet a počítat a tak mně budou zajímat jen na “Tradiční”…![]()
To je příklad kačera/lenocha, ale jiná demonstrace rozšířeného vyhledávání mně nenapadla:-D
Ale na tohle nepotrebujes zadnou podporu tady na gc.cz Stahnes si jen gpx soubor vsech kesi a tam vse jednoduse najdes v nejakem softu, ktery umi tridit podle zadanych kriterii. Co treba v mapsource, nebo GSAK…?
V podstate totez dela program Geotoad, lec autor aplikace na nove verzi jeste pracuje a tak od povinneho logovani na GC.COM pro nacteni souradnic stara verze neaplikuje ![]()
K tomuhle bych se primlouval taky. Me by stacilo, kdyby byly vyhozeny nebo alespon nejak zvyrazneny v GPX souboru, uz se mi stalo, ze jsem se honil za roky zrusenou cache … Vsechny osatni ptakoviny jako trideni podle vzdalenosti a podobne lze delat rucne v nejakym programu, tohle ne … ![]()
Ale vzdyt tam tyto cache odlisene jsou! Maji symbol ‘Skull and Crossbones’ misto klasickeho ‘Geocache’. Podle toho se to da snadno odfiltrovat a pripadne vymazat, ne? Jinak moc nechapu, proc tam nekdo chce docasne disablovane a ne archivovane - ani na jedny z nich se moc vypravit nemuze, ne
?
Že se nemůže momentálně vypravit je pravdou, ale u těch disablovaných je předpoklad, že se v době dohledné znovu otevřou, viz. Šamanova “Hostivařská šance” disablovaná asi týden. Ale bohužel o těch archivovaných se to říci nedá viz. Šamanův “Ostrov pirátů”. Prostě s tou disablovanou můžu výhledově počítat do plánu cesty odlovu cachí, což u archivovaných je utopie.
To jo, ale planovat se podle toho stejne moc neda - nemuzes vedet, kdy ji Saman znova zpristupni ![]()
Ja to delam tak, ze vyhazuju obe skupiny (a i uz nalezeny kese) a to cas od casu nahraju do GPSky - a kdyztak tam nejakou vrazim rucne (stejne jako obcas novy kese) - tak je to nejjednodussi. Krome toho mam ale soubor se vsema (a tam mam i svy nalezy se symbolem ‘Geocache found’), a tak se muzu na PC podivat na libovolnou kes (vcetne tech archivovanych)…
Ale tady nejde o stahování z cachemapy, tam ty filtry přeci jsou, ale o to, že se prostě ty archivované a už nikdy neotevřené na té cachemapě zbytečně motají :)) Ale samozřejmě je to věcí názoru každého jednotlivce. I já to s nimi přežiji:)) Žil jsem doposavaď i s těmi nalezenými a taky to šlo :))
Takhle by se ti ale zobrazil seznam kesi vcetne jejich popisu na GC.com a kdyby sis jechtel vytisknout, tak mas vsechno hezky na jednom miste a nemuis je hledat po jedny. Podobne to maji na www.cache atlas.de. (konkretne: http://www.cachetreff.de/cacheplz/main.aspx?plz=53127) - hledani podle psc v okoli xy km..
Velice prijemne..
Tak je tam s cachemapu nejaky problem - velka spousta kesi (tretina?) ma oznaceni disabled/archived, i kdyz ve skutecnosti tento status nemaji - namatkou treba Cesta do Stredoveku, Karma from Barrels, Shopping cache, United Island#2 a spooousta dalsich. Je problem v tom, ze se v tom Honza vrta nebo GC zase neco zmenil v ramci zmeny layoutu webu?
Diky!
B, ale nemuzu to ted preimportovat, takze dneska prosiiim berte dostupnost s rezervou.
Jasne, tusil jsem to. Neni to zadny problem, kdyz se to brzo spravi. Diky moc za vsechno
!!