Zdá se že vlhkost vystupující z loogboků z krabičky bývá jako vhodné prostředí pro život broučka Carabus Granulatus, jelikož už u tří keší v poslední době se po odmaskovávání skrýše na mně skoro vrhnul. Zatím jsem odpozoroval, že keš musí být minimálně Smallka, celá, nebo částečně pod zemí, blízko stromu nebo skalky a lehce zamaskována. Dosud jsem je potkal v [cache]GCRJ83[/cache] , [cache]GCQ87A[/cache] , [cache]GC1HT72[/cache]
Nemáte taky takový pocit že se tento brouček u keší objevuje nějak často?
TOTO TÉMA BERTE TROCHU Z NADSÁZKOU! Pochopte mé pomaturitní nadšení pro pitomosti a pokud se bude objevovat moc negativních příspěvků, tak radši zamknu.
Já u keší zatím žádného jiného brouka, než toho kovového nepotkal. Možná jsou ty tři keše v lokalitě, kde jich je hojně. Třeba ten brouček vystrnadí Geo ještěrku jako logo českého geocachingu, pokud se rozmnoží po celé republice
Carabus granulatus (střevlík zrnitý) je v Česku nejběžnější lesní "velký střevlík" (rod Carabus) - je to noční predátor a přes den se skrývá většinou pod kameny, kusy dřeva, pod kůrou shnilých pařezů a padlými stromy. Má rád vlhká a tmavá místa v lesích takže "pod keší" (obzvláště zbalené v tmavém igelitu někde v pařezu) mu je dobře ;).
Občas narazíte na podobných místech na příbuzné "temno-vlhkomilné" druhy: