Chtel bych se zeptat kolik platite za stahnuti kese z netu do telefonu. Pouzivam HandyGeocaching a mam Vodafone. Ted mam vyuctovani 175 KB / 83,30 Kč. takze na kB vychzaci na 0,476 Kc, nevi nekdo o nejakym vyhodnejsim tarifu??? treba i u jinyho operatora..
Nevím, kolik to dělá na kB, ale já se svým Twistem u T-mobilu zaplatím za běžnou keš i s listingama tak do 50 halířů. To mi přijde celkem v pohodě a to T-mobile rozhodně není levnej.
Jak predplacenka tak pausal u Vodafone to ma standardne za 0.06 Kc/kB. Mas v telefonu nastaven profil APN Internet? Jestli ti to nestahuje pres APN Wap, jestli je to vubec mozne.
Jinak T-Mobile to ma za 0.07 Kc/kB a O2 ted z hlavy nevím, ale má to myslím nejdrazsí.
Takze moje rada, podivej se na stranky operatora a nastav si v telefonu profil APN Internet.
Ano, Kyslíci jsou nejdražší, ale i tak je to desetkrát levnější, než jakýkoliv wap.
Než na stránkách operátora, najdi si na nějakém fóru o mobilech, jak nastavit konkrétně v tvém přístroji mobil internet. POZOR, je to něco jiného než wap, často se to plete!
Já jsem taky u vodafonu a po koupi mobilu který umí na net jsem hleděn na vyučtování. Tak jsem volal na zákaznickou linku a museli mi poslat nějaké nastavení na GPRS. od té doby za pár halířů, ale využívám jen na mejl, tak snad je to stejné i při serfování. Jo a mám nějaky levný tarif.
no ja mam tarif t-mobile a k tomu aktivovanej *) surf+ cca 120kc/mesic a po http a ftp neomezeny objem dat s FUP 50MB. na webu maji i moznost se kouknout na prenesene mnozstvi. Po tech 50MB klesne rychlost.
Co se nastaveni tyka vse resim telefonatem na podporu a oni poslou SMS s nastavenim. Jde to u vsch beznejch telefonu.
Predpokladam z vodafoun to bude mit podobne
*) teda je to 14 dni a doufam ze nebudu prekvapen
Takovyho nastavovani. Mam K750, menu Pripojeni ->
- Dat.komunikace - tady mam vsechny profily
- Nastav.Internetu - asi nic podstatnyho
- Nastav. proudu dat - tady jsem mel nastaveny pomoci GPRS WAP, tak jsem to TED zmenil na GPRS WEB
- Nastaveni Java - a tady mam nastaveny Vodafone live!, jinak na vyber VKGPRS Wap, MMS, GPRS Wap
Kdo se v tom ma vyznat ![]()
Jo dik za navod, nez jsem to vsechno do predchoziho prispevku napsal uz jsi hodil link… ted jsem to podle nej nastavil a zkusim stahnout kesku, jak se zmeni ucet ![]()
Momentálně držím v ruce výpis: T-mobile - Bavse: 190 kB = 11,40 Kč což považu za ok :o)
Jinak je to 0,06 haléřů ![]()
V teto oblasti se moc neorientuji - kdyz volim pripojeni na telefonu, tak mi to nabidne jen WAP GPRS T-Mobile. Je tedy neco levnejsiho nez WAP?
Ano, GPRS Internet.
Skus T-Mobile Internet
maaaca:
Úplně nejlepší je všechny ta nastavená připojení smazat a pak podle návodu buď na fóru o mobilech a nebo pomocí SMS od operátora znovu nastavit.
Ono se to často nějak mezi sebou mele a vůbec ![]()
>
< A nebo do toho vůbec nerýpat, protože v 9-ti případech z 10-ti už je to na GPRS nastavené ![]()
Celkově je využití handy geokešingu přes GPRS opravdu bomba. Většinou si už netisknu listnigy, nekoukám na hinty. Jen si opíšu souřadnice a razím. Když je potom problém, tak se za hubičku připojím k GPRS a stáhnu co potřebuju. Ale i tak mě to teď parádně vypeklo
Lovili jsme sérii Amber od Galdry a Bohmáků. Původně jsme šli jen na dvě z 10 postupnejch keší, ale tak nás to chytlo, že jsme pokračovali dál. Mno a u těch kešek bylo potřeba vypočítat fakt zapeklený rovnice včetně mocnin. No a to právě HG nezvlád, protože neumí zobrazit horní index. Docela nás to potrápilo, ale nakonec jsme to zmákli. Doporučuji.
To chceš naznačit, že před použitím HG jsi četl hinty ještě před tím, než vyrazíš na keš? :o Kde je pak ta radost z dohledání keše? Mno, každý loví podle svého, ale zrovna o ten radostný okamžik úspěšného dohledání bez nápovědy bych se já tedy připravit nenechal…
Moc diky, podle tehle stranky jsem nastavil znovu pripojeni a stahovani JAVA aplikaci, stahuju 1kB/0,06 Kc - Vodafone.
Vsem zapojenym do tematu moc dekuju… a treba se potkame u nejake kese
GPRS Internet je cca 10x levnější než WAP, jak zde již padlo, chce to jen správně si nastavit mobil před tím než začnu něco používat, abych pak nekoukal na vyúčtování s vytřeštěnejma očima.
Jináč u T-mobile se Surf+ běhaj krásně i online mapy od GoogleMaps (gmaps aplikace), včetně satelitních náhledů, jen škoda že do toho nejdou nasázat uživatelem definovaný body (kešky)
nebo jo ?
Když jsme u ceny toho připojení, tak mám dotaz. Jak je velký jeden průměrný listing? abych věděl kolik mě vyjde stažení ![]()