Cenzura na geocaching.cz

Teda nedá mi to nereagovat na poslední vlákno ohledně placených kurzů geocachingu, ale nejen na toto vlákno.

Ač si vážím práce adminů pro tento web, co to je doprčic za neustálou cenzuru ?
Že se smažou internetové odkazy kerých se týká téma, s poukázáním že se jedná (dle admina) o reklamu, kdy díky tomu pak vůbec nevíte o čem je řeč a až po hodině hledání se dopátráte, to se nestalo poprvé.

Ovšem zamykání vlákna, protože se adminovi nelíbí jakým stylem se vede diskuse, to je na mě vážně moc. Ukončit diskusi by snad mělo být svrchvaným právem především toho, kdo vlákno založil, ne ? Tak že admini nám teď už budou dbát asi i na dostatečnou kulturní úroveň… ? Jděte se vycpat.

Jsem z toho otráven, podobně jako z diskuse na novinky.cz, kde se chystají od března povolit vstup do diskuse pouze těm, které korespondenčně prolustrují, potažmo, když se to nehodí, celou diskusi zablokují a zneviditelní.

Kde je hranice mezi tím, když sdělím jakou GPS či mapový software používám a kde se to dá sehnat či stáhnout, a mezi tímto ? Nakonec nebudeme jmenovat ani značky techniky, ani názvy software, utilit, atd., nebo ku*va co ???

To jak se to tady dokáže zhádat kvůli věci kterou stejně nezměníme je docela smutné. Osobní výpady jsou zcela zbytečné a když diskutující nemají dostatečnou úroveň tak ať nediskutují. Tady bych adminy i podpořil. Ono to anonymní internetové prostředí svádí právě k takovýmhle hádkám. Pokud by všichni věděli, že není snadné získat nový účet nejspíš by se chovali úplně jinak. Ale asi taky závisí na národní mentalitě. Mrkněte na anglicky psaná fóra, alespoň mě to přijde že tam frekvence hádek je významně nižší. Novinkám v jejich snaze fandím, důkladnější ověření identity bych ocenil i tady.

Co se týče cenzurování reklamy, tak tady mě admini párkrát pěkně nazvedli. Nerozumím jejich snaze zlikvidovat jakýkoliv odkaz na komerční web. Placenou reklamu blokuju jak mohu. Místo ní mě ale zajímají odkazy doprovázené osobní zkušeností. Internet je veliký, pěkných věcí kterýma si člověk může udělat radost je hodně a je škoda když něco proklouzne nepovšimnuto. Snahy mazat odkazy na držák CWG, sušenky jsou přihlouplé. Je to mrhání časem. Jsem rád, že nepromazali odkazy na Nové coiny. To by mě hodně zklamalo a naštvalo.

Tento server má vlastníka a ten (resp administrátor) má právo určit pravidla. Pokud někdo pravidla poruší, musí počítat s tím, že proti tomu může být zakročeno. Určit pravidla je svrchovaným právem provozovatele a pokud se ti to nelíbí, tak máš smůlu.

V cenzuře jsem až na posledních 20 let prožil celý život a nečekal bych, že se začne zase objevovat. Nicméně lidi jsou dobytek a tak je potřeba, aby někdo rozumný mírně udával směr a obsah diskuzí. Jak se to začne přehánět jako tady, tak je zle.
Osobně budu psát stále tak, jak jsem zvyklý /i za cenu banu, který se tady pravděpodobně brzy taky objeví/.
Opět cituji klasika:
"mlčící blbec se nepozná", tak prosím nechte lidi svobodně mluvit! Jediný limit bych viděl v dodržování zákonů a přímé reklamě. Mimochodem ten blikající žabák mě docela točí :wink:

Jednoznačně stojím za Pepou. To, co se ve zmiňovaném vlákně dělo je nechutný. Já bych to zamknul ještě dřív…

Zamknout to bylo nutné, vlákno zčalo být hrozné. Ale proč odstraňovat odkazy na aktivitu, která je ve vlákně kritizována? Jasně, nesmí zde být reklama na komerční aktivity. Kdyby někdo napsal: "Pořadáme kurzy geocachingu pro začátečníky, navštivte naše stránky http:/xxx/xxx", tak bych smazání schvaloval". Ale tam v tom kontextu? To nebyla reklama, ale antireklama. A vlákno se tím znehodnotilo, až tam teprve někdo dal ten text, tak se dal vyguglit zdroj a bylo jasné o čem se píše.

Jen k cenzuře reklamy - všímáte si, jak jsou v médiích opatrní, aby se náhodou nevyřkla nějaká reklama? Proč? Protože žijí z reklamy a bylo by to nefér vůči platícím zákazníkům.

Internet je médium, geocaching.cz také.

Ta debata už nikam nevedla a počet příspěvků mimo téma a často i odporujících pravidlům daleko přesáhl počet těch normálních k věci.
Já jsem jednoznačně pro zamykání takovýchhle vláken… už jenom proto, že si pamatuju, jak to tu vypadalo přibližně před rokem a kolik lidí se potom na fóra úplně vyprdlo.

To je pravda pravdoucí a v tom vlákně i byl zásah odůvodněný.

Niocméně lituju toho, jak geocaching vznikl - jako soukromá firemní aktivita - přitom z charakteru činnosti by mu mnohem lépe slušela forma sportovní federace. Platili bychom známky a pokud by se nám něco nelíbilo, mohli bychom to na sjezdu ("tzv. mega eventu") změnit a ne že máme smůlu. To vlastně platí jak pro gc.com tak i gc.cz

Vsimame si a hodne nam to pokrytectvi vadi. Flasku matonky poznam i kdyz zni sundali nalepku. :confused:

Mezi diskutéry jsem identifikoval tyto základní typy: Vymítače, Plivníky, JíZlouny, Vsakovače, Chlísty, Roztleskávače a Bastardy.

(… to nyní cituji z nejmenovaného internetového zdroje … )

Vymítač - je poměrně neoblíbený typ a jeho nejnebezpečnější formou je zaslepený Fanatik a Inkvizitor. Vymítači většinou nepotřebují mít vlastní názor. Stačí, že jej mají jiní. Oni ho pak prostě jenom napadnou. Málokdy zcela korektně. Zhusta používají odkazy na jiné články, podporující jejich antipostoj. Zvolíme-li jednoduchý příklad článku, popisujícího, obhajujícího a propagujícího vegetariánství, Vymítač nejspíš napíše: Je dávno vědecky prokázáno, že vegetariánství je zdraví škodlivé. A připojí odkaz na text, podporující jeho antitezi. Inkvizitor vás navíc odsoudí k těžkému trestu.

Naproti tomu Plivník se nezdržuje žádnou argumentací, prostě jen plivne jedovatou slinu na Nositele i Vymítače a „jde od toho“. Napíše třeba: Takovouhle hovadinu už jsem dlouho nečetl, jděte se s tím vycpat!

JíZlounova základní výbava je ironie až sarkasmus. Jistě vám nabídne šťavnatý biftek, po jehož konzumaci doplníte deficit zinku v mozku, což vám významně napomůže narovnat vaše pokřivené vidění světa. Případně doporučí vynechat i rostlinnou stravu, neboť je prokázáno, že nejenom živočichové, nýbrž i rostliny pociťují bolest a reagují emotivně na vnější podněty.

Vsakovač není sice nikterak nebezpečný, avšak může být velmi nepříjemný. Požádá vás, abyste mu na jeho mailovou adresu poslali své zkušenosti s čímkoliv, vegetariánskou kuchařku nebo pravidla thajského boxu. Klade doplňující otázky a jeví se jako vážný zájemce o vše, co je v konkrétním případě popisováno, nabízeno, obhajováno…

Chlíst vás sice v první větě za něco pochválí a připustí, že v něčem máte pravdu. Druhá věta začne slůvkem „ale“. V ní vám vysvětlí vaši naprostou pomýlenost, naivitu, nízkou míru zkušeností, případně něco jiného. Vše je formulováno tak, že nelze reagovat podrážděně. Pokud se toho dopustíte, Chlíst dosáhl svého a může se regulérně urazit.

A co napsat k Roztleskávačům? Ti jenom chválí, děkují za úchvatný zážitek, drží palce a volí servilní formulace. Často lze ze statistiky vyčíst, že konkrétní článek vůbec nečetli, neboť doba, strávená na webu, stačí zhruba na napsání podlézavého komentáře. Často se pak vracejí, aby si přečetli reakci na svou reakci. Po přečtení všech komentářů autor zpravidla zjistí, že správně reagoval pouze Roztleskávač, protože jediný neomylně pochopil, oč v článku vlastně šlo, ocenil autorovu práci a nesnažil se pokazit mu hru. Roztleskávač je v podstatě jenom Plivník na minus prvou.

Jeho odrůda je Okřikovač. Ten se zabývá pouze projevy komentátorů a uděluje nekompromisně žluté karty. Na červenou nedosáhne, páč tu má v kapse neomylný admin… Kdyby jo, to byste teprve koukali. To by byl „fičák“!

Na závěr jsem si nechal nejnebezpečnější kategorii, internetového Bastarda. Ten podle potřeby a momentální nálady káže, veršuje, vymítá, plive i freneticky tleská. Je horší než spam a nikdy se ho zcela nezbavíte. Zábavnou odrůdou je Prasák. Vybíjí své neukojené sexuální tenze způsobem komunikace, který spolehlivě přitahuje a zároveň odpuzuje podobně postižené jedince. Je-li obzvláště zákeřný, nepoužívá vulgární výrazy a nechá čtenáře, aby iniciativně rozhýbal vlastní fantazii…

Tak co, přátelé, nedokázali jste se zařadit? Přirozeně. Šlo přece o Potížisty, a těmi vy v žádném případě nejste. Na vás by se hodila nejspíš kategorie Solidňák. Argumentujete věcně, nikoho neurážíte, nemáte žádné mindráky, které byste si potřebovali léčit v internetovém prostoru. Netrpíte nešvary žádného z výše uvedených typů, navíc disponujete kvalitami, které nebyly vůbec zmíněny. Nemohli jste tudíž najít sami sebe, ale uznejte alespoň, že jste rozpoznali jiné.

(… konec citace z nejmenovaného internetového zdroje …)

Schválně nenapíšu, ve kterých temných zákoutích internetu jsem toto povídání našel. Ale platí obecně pro kteroukoliv diskuzi a proto jsou admini a moderátoři nezbytní.

Pokud máš Firefox, tak se dá reklama v pohodě eliminovat a blikající žabák tě iritovat nebude :wink:

Prave… doted jsem to neudelal protoze jsem si rikal ze z toho admini maji treba nejaky prospech kdyz tu reklamu necham aspon zobrazit. Kdyz ale Pepa rika ze pokud se mi to nelibi tak mam smulu, tak se myli a smulu ma on. Zablokoval zabaka a vsechny budouci v adblocku.

Ted by to mohli dat do podminek a kontrolovat jestli ty obrazky stahujem a pokud ne tak nam zablokovat konto. :@

Docela by mne zajímalo, jestli to zamčení postihlo i někoho jiného, něž ty apoštoly čistoty, co se tam dohadovali.

Protože opravdu číst se to nedalo :frowning:

Možná by bylo nejlepší, kdyby se vlákno po dosažení určitého počtu příspěvků zamklo samo a teprve admin by ho musel znovu povolit.

Už spoustu let - dýl, než je mi milé - moderuju fórum, které má dnes půlmilion respondentů, a bohužel v drtivé většině velmi mladých ("jak udržím klábosnici, můžu do fšeho klábosit" ).

Přátelé, je třeba si uvědomit, že svoboda projevu je sice hezká věc, ale to neznamená, že máte právo mluvit jak se vám zachce na prostoru, který někomu patří. Majitel jakéhokoli fóra, prostoru, má plné právo stanovit si pravidla dle svého a plné oprávnění modulovat, moderovat dění na svém prostoru - neb jednak jej má za účelem, o kterém má své představy, a dvadnak a neméně hlavně on je ten, který nese veškerou zodpovědnost.

Tečka.

O tom se víc už fakt říct nedá.

Nelíbí-li se někomu postup administrátorů/moderátorů, napiš majiteli boardu. Buďto ti dá za pravdu a moderátory si zmoderuje, anebo ne. Stejně tak postupuj, nelíbí-li se ti způsoby na foru tolerované. To je vše.

Co se reklamy týče, tam bych až tak přísný nebyl. Některé věci se jinak než odkazem sdělit nedají (vlastně i o kurzu geocachingu jsem se dozvěděl z úplně jiného vlákna než toho od H+:)) a kdybychom chtěli být důslední, tak se rovnou může smazat sekce Garmin, názvy jakýchkoliv komerčních výrobků a podobně. Pak už se rovnou dají zrušit i celá fóra, protože nebude o čem diskutovat.
Vlastně celé fórum jde z určitého úhlu pohledu považovat za bezvadnou reklamu Groundspeaku.
Teď jsem si na chvíli povolil reklamy ve firewallu a žabák mě fakt hodně nepříjemně překvapil. Doufal jsem, že až ke stupidním blikajícím bannerům se tady nedopracujem. Aspoň že to jde vypnout.:wink:

edit: Aha, teď koukám, že raklama je Warpsova. No tentokrát už otravuje lidi aspoň v souladu s pravidly, i když prasárna je to furt stejná.

Nooo… já doufám, že to až tak daleko nedospěje :wink: Na druhou stranu… geocaching je o hledání krabiček v přírodě a ne o bezvýznamném tlachání a hádání se na netu :wink: Takže se odvalme od kompů, přestaňme se nervovat a jděte relaxovat do přírody :smiley:

prosím o nasměrování /může být i sz, aby si třeba tady něco neporušil/. já mám zakázaný vyskakovací okna a toto tam nějak nevidím.
díky
jo a ten žabák mě neirituje, ten mě přímo se*e :smiley: - za chvíli tady nastoupí video reklama jak na iDnes a bude to celý…:o
edit:
DUsoft: a ty patříš kam? :wink:

Pokud máš v prohlížeči program Adblock Plus, tak si ho stačí otevřít a najít potřebný odkaz na danou reklamu a zadat blokovat zadaný objekt :wink:

Souhlasím, to co se děje dost často ve vláknech se dá charakterizovat jedním slovem - hnus…a fialovej. Mám takový pocit, že ty co vede k tomu zakládat takové nesmysly a bláboly, není nic jiného než prostá ZÁVIST.
Tyto rádobykačeři by raději měli jít na nějaké pěkné keše a neplácat nesmysly do fóra. Kdyby chtěl někdo z nich vědět o kom mluvím, nechť řeknou, rád sem jejich nicky napíšu.