České cache pro Palm do readeru iSilo

Ahoj chci se zeptat na možnosti používání Vogiho databází:
každa cache dostane po ohlášení na serveru geocaching.com svůj kód. Např. GCH6GY pro cache u zámku Jezeří. Záleží jen na náhodě, nebo je v tom zakódována poloha cache? Jedná se mi o to, jestli je možný po příjezdu na nějaké místo v ČR zjistit z GPS mojí polohu a pomocí nějakého přepočtu najít ve Vogiho databázi několik nebližších caches. V současné době si musím alespoň opsat kody caches v okolí, kam se chystám. Zadání waypointu do GPS už můžu udělat cestou nebo na místě. Nemá někdo zkušenosti? Může někdo poradit? Dík, Honza.

Ty kódy (jména waypointů) se přidělují sekvenčně - GCxxxx, kde xxxx je pořadové číslo v Base-36 (číselná sada 0123456789ABCDEFG…). Takže žádnou polohu neskrývají; přeneseně obsahují jen “stáří” cache.

Nic v tom zašifrováno není. Písmenka a číslice jsou poravdu přidělována postupně podle abecedy jak kdo dřív přijde. Takže jediné, co z toho poznáš, je, že když máš teď nové cache zacínající na GCP…, tak třeba cache GCM… byla založena pár měsíců zpátky. Ale dost se divím, že Groundspeak ve snaze trhnout nějaký ten USD nedraží “hezké” waypointy jako se draží “hezké” automobilové poznávací značky.

Zdravím, moc děkuji Vogimu za databázi a mám velikou prosbu… mohl by mě někdo pomoci z konverzí této databáze pro iSilo do formátu pro Mobipocket Reader? Mám hodně velkou vykopávku ebookmana 900 a ten má takovej specifickej operační systém …iSilo jsem pro něj nesehnal ale Mobipocket jo…čte mi to pdb soubory, ale tenhle Vogiho je speciálně pro to iSilo, takže mám smůlu …umíte to někdo převést? Nebo z toho html souboru udělat pdb tak, aby v Mobipocketu fungovaly odkazy? Děkuju všem za pomoc a rady.

Také Vogimu děkuji. HTML si transformuji pro Plucker na Palm a funguje to super.

Petr

ahoj nevíte jak přeložit šifru v base36, rad??? díky moc za odpověď