Zdravím, chtěl bych se optat: Co říkáte na nápad vytvořit uživatelské POI, nějaká aktivita běží na online.poi.cz, ale je to dost nepohodlný a hlavně dělaný pro automobilovou navigaci. Jinou funkční jsem nenašel, vypátral jsem ještě něco, ale to není v provozu.
Má vize je taková, že by lidé při výletě zaměřili cukrárnu, koupaliště, pramen pitné vody v lese, obchůdek atd. prostě věcí, které v mapě (TOPO 50) nejsou, zadali jejich souřadnice na web. Pak až půjde někdo na výlet a nechce se mu v malém městě pátrat po cukrárně či potravinách by si jen stáhl seznam těchto objektů z dané oblasti, zadal do GPS a ve chvíli kdy by chtěl zajít na kafe, tak by se jen nechal navigovat
Je to noseni drivi do lesa … POI.CZ funguje perfektne, databaze je prehledna a obsahla, pouziti velmi komfortni. Data lze stahnout, mimo jine, i v gpx nebo csv, coz ti pro Mapsource pohodlne staci. Chces-li to jeste dale tridit pred pouzitim v Mapsource ci gps, pouzij perfektni POIedit.
Dekuji timto panum, kteri maji poi.cz na svedomi, perfektni prace …
p.s. pokud byste nekdo chtel vyuzivat data radaru z poi.cz v novych Garminech “trochu vice”, pred casem jsem neco spachal, najdete to na radary.opevneni.cz …
Mě taky přijde databáze na POI.cz výborná, velmi pohodlná a poměrně aktualizovaná. Navíc není problém vytvořit novou kategorii POI nebo spolupracovat na rozvoji stávající. To mi přijde rozhodně smysluplnější než složitě budovat paralelní databázi toho samého. A jak jsi přišel na to, že to je jen pro autonavigaci?
Na ty auta mne navedlo to, že tam bylo spousta benzinek … a taky to, že to bylo defaultně do TomTom navigace, už jsem se v tom trochu pohrabal. Ano, je obsáhlá a relativně dobře ovladatelná, ale stále mi tam chybí to, že v okolí zadaných souřadnic nejde vyhledat obchod atd.
Zatim tam jsou jen kategorie pro obchodni retezce jako lidl ci penny ale neni problem pridat obycejny potraviny ci cukrarny. Ja sam uz se takto staram o dve kategorie.
Pokud chcete projekt poi.cz podporit tak muzete pocinaje timto dnem klikat v zahlavi na reklamu. Vice na forum.poi.cz