České POI - uživatelské

Zdravím, chtěl bych se optat: Co říkáte na nápad vytvořit uživatelské POI, nějaká aktivita běží na online.poi.cz, ale je to dost nepohodlný a hlavně dělaný pro automobilovou navigaci. Jinou funkční jsem nenašel, vypátral jsem ještě něco, ale to není v provozu.

Má vize je taková, že by lidé při výletě zaměřili cukrárnu, koupaliště, pramen pitné vody v lese, obchůdek atd. prostě věcí, které v mapě (TOPO 50) nejsou, zadali jejich souřadnice na web. Pak až půjde někdo na výlet a nechce se mu v malém městě pátrat po cukrárně či potravinách by si jen stáhl seznam těchto objektů z dané oblasti, zadal do GPS a ve chvíli kdy by chtěl zajít na kafe, tak by se jen nechal navigovat :slight_smile:

Co ti na poi.cz prijde nepohodlny? Podle me je jednodussi rozdelit poi podle kategorii nez podle mesta/mista. Uspesne poi.cz pouzivam a auto nemam..

Je to noseni drivi do lesa … POI.CZ funguje perfektne, databaze je prehledna a obsahla, pouziti velmi komfortni. Data lze stahnout, mimo jine, i v gpx nebo csv, coz ti pro Mapsource pohodlne staci. Chces-li to jeste dale tridit pred pouzitim v Mapsource ci gps, pouzij perfektni POIedit.

Dekuji timto panum, kteri maji poi.cz na svedomi, perfektni prace …

p.s. pokud byste nekdo chtel vyuzivat data radaru z poi.cz v novych Garminech “trochu vice”, pred casem jsem neco spachal, najdete to na radary.opevneni.cz

Mě taky přijde databáze na POI.cz výborná, velmi pohodlná a poměrně aktualizovaná. Navíc není problém vytvořit novou kategorii POI nebo spolupracovat na rozvoji stávající. To mi přijde rozhodně smysluplnější než složitě budovat paralelní databázi toho samého. A jak jsi přišel na to, že to je jen pro autonavigaci?

Na ty auta mne navedlo to, že tam bylo spousta benzinek … a taky to, že to bylo defaultně do TomTom navigace, už jsem se v tom trochu pohrabal. Ano, je obsáhlá a relativně dobře ovladatelná, ale stále mi tam chybí to, že v okolí zadaných souřadnic nejde vyhledat obchod atd.

Pak není nic snažšího než založit novou kategorii Obchody a začít to tam datlovat… Chlapci z POI.CZ budou jen rádi.

Zatim tam jsou jen kategorie pro obchodni retezce jako lidl ci penny ale neni problem pridat obycejny potraviny ci cukrarny. Ja sam uz se takto staram o dve kategorie.

Pokud chcete projekt poi.cz podporit tak muzete pocinaje timto dnem klikat v zahlavi na reklamu. Vice na forum.poi.cz