Československý dopravák 2008/2

Ahoj,

sháním článek Projekt sítě pražských trolejbusů v letech 1989-1993 z časopisu Československý dopravák, rok 2008, číslo 2, strana 25-27 (snad).

Neměl by jej někdo? :slight_smile:

Kulíšek

Kulisku prinejhorsim mestska knihovna. Kdysi jsem tam hledal nejaky clanky z novin z toku 1967 a nasel...

Ten novy trolejbus uz v Praze jezdi?

mr3ska: V MKP jsem ještě nebyl, jen v NTK a pak v té naší školní. Sháněl jsem ještě jednu knihu o dopravě, shodou okolností také právě z roku 1967 (znovuvydáno v roce 2004). V katalofu NTK jsem nepochodil, v knihovně katedry také ne a kam mne dnes neodkáže vedoucí katedry? Zpět do NTK. Kruh se uzavřel a já byl tam, kde na začátku. Avšak, zkusil jsem nahlédnout do katalogu MKP (divné, že mne na něj předtím neodkázal Google) a mají ji. Jen absolutně nemám tušení, jak to tam funguje, takže to bude ještě zajímavé. Rozhodně ale díky za tip. :)

DogVader: Ano, jestli myslíš ten nový dynamický elektrobus, tak ten už je v provozu. (promiň za to slovíčkaření, ale mě to nedalo :D )

Nuže, pane 3sko, MKP sice Československého dopraváka má, ale jen za poslední dva roky. Nevadí, našel jsem v dostupných vydáních asi dvacítku článků, které stojí za prostudování a budou mi k něčemu. Nicméně, odkazování na instituce pokračuje dále, z knihovny katedry, přes NTK mě v MKP odkázali na Národní knihovnu, odkud jsem se přes vyhledávání dostal k Moravskoslezské vědecké knihovně v Ostravě (že mě to nenapadlo dříve...). Nicméně, daný ročník v katalogu zmíněn nění. Takže jdu psát email do Ostravy a mé pátrání zřejmě bude pokračovat dále. Co bych kvůli těm pár stránkám neudělal...

A co zkusit napsat přímo do redakce?

Někdy si říkám, proč mě takovéhle věci nenápadnou také? Možná nad něčím přemýšlím až moc složitě… :stuck_out_tongue:

Děkuji za dobrý nápad!Jdu napsat email.

Trochu mne prekvapuje ta Narodni Knihovna, kterou si preci stát plati od toho, ze ma archivní povinnost a od všeho ma dostávat zdarma povinné výtisky. Tak jak to, ze to tam nemají?

Online katalog Národní knihovny odkazuje právě na MSVK, nicméně osobně jsem tam ještě nebyl ani jim nepsal email, takže se v archivu dané číslo možná nalézá. Před hodinou při přišla odpověď z MSVK, že mají výtisky jen do roku 2014. Zatím jsem napsal tedy přímo do redakce a pokud neuspěji tam, zajdu na osobní návštěvu přímo do Národní knihovny v Praze (osobní návštěva bývá úspěšnější).

Predpokladam, ze UTKD jsi zkousel, jakozto zakladni knihovnu pro dopravaky. :P  :P  :D Pokud ne, tak vrele doporucuji. Ja tam nasel ruzne zajimavosti.  :ph34r:

http://odis.cd.cz/

Ha! O této knihovně jsem nevěděl, děkuji za tip! :) Jinak, šefredaktor časopisu se ozval prakticky obratem a prý se zkusí prohrabat skladem.

EDIT: Tak dle katalogu by tam dané číslo mít měli, ale na stránkách je uvedeno, že se zrovna knihovna stěhuje, tak uvidím, co odpoví z redakce.

Během dnešního dopoledne mi napsal šéfredaktor časopisu a v příloze emailu zaslal kýžený článek. Pátrání tedy nakonec dopadlo úspěšně. :)