Chce někdo odprezentovat geocaching v TV?

Musite to brat z pozitivniho hlediska ;o) Meli bychom byt radi, ze je to CT a ze je to 1,5 minuty. Otazkou stale zustava, jaky to bude porad. Nicmene porad lepsi nez Nova a 10 minutovka v Na vlastni oci. Ale i to je myslim jen otazka casu. Bude pak potreba prijmout opatreni na minimalizaci skod. Tzn. lepsi maskovani kesi (kolikrat se az divim jak ji nekdo prede mnou zamaskoval a ze je ukryt videt na 50 kroku) a lepsi hodnoceni kesi, ne jen popis odloveno v pohode, diky za kes. Televizni reportaz ma sice masove dopady, nicmene na druhou stranu velmi kratkou zivotnost. Po odvysilani by pak bylo vhodne na par tydnu TB a GC umistovat jen do kesi, ktere maji dobry ukryt a nejsou tak na ocich. Mozna by GC.cz mohl vyuzit svoji databaze 3500 uzivatelu a poprosit vsechny formou emailu, aby byli dukladnejsi.

Zvědavost mnou cloumá: Už se někdo dobrovolně přihlásil k této bohulibé činnosti?

Zdá se, že všichni vyhlásili radio silence, takže chudák reportérka bude mít problém najít jediného z nás, natož získat nějaké informace B)

Už se tu jednou medializace geocachingu řešila. Tenkrát šlo o článek v jakýchsi ekologických novinách. Tenkrát jsem nesouhlasil. Musím říci, že pokud jde o medializaci v televizi, tak nesouhlasím na 100%.
Medializace jakékoli dobré zábavě nesvěčí. Nejlepší příklad je momentálně Slovensko, kde zakázali vjíždět do lesa na kole. Za což může částečně masové rozšíření ciklistiky.
Další příklad je například krásná řeka Vltava, kde se na lodích čekají v zatáčkách fronty.
Já nechci čekat frontu před keší …
Může to dojít tak daleko, že nám "elita" zakáže chodit do lesa pod záminkou aby na nás nespadla suchá větev, aby jsme někam nespadli my apod… Já vím je to přehnané, ale klidně by se to za čas mohlo splnit.

Vancosi: to je sice pěkné, ale myslím, že tady stojíme mezi dvěma možnosti. Psal jsem o nich hned nahoře. Tahle diskuze není o tom, jestli geocaching medializovat nebo ne - těchto témat je tady už dost.

Buď v plánované reportáži geocaching představí někdo, kdo má rozum a nějakou odpovědnost, udělá z toho zábavu pro úzkou skupinu lidí a postaví to tak, že masy geocaching vůbec nebude zajímat. Anebo reportérka sežene nějakého nadšeného nováčka, který v euforii řekne i to, co by neměl. A to mi přijde horší.

Vidím ale, že se do toho nikomu nechce. Takže jí teď odpovím, že jí v tom bohužel nepomohu, ještě jednou ji zkusím odradit, aby si našla jiné téma. Ale nemohu zaručit, že to udělá.

Ještě než to odpískáme, dá se zjistit, pro jaký je to pořad? Riziko, že nějaký nováček z toho udělá "Hru roku" je dost velké…

Už jsem jí napsal. Jestli se toho ještě někdo chce chopit, mohu mu předat e-mail.

Celkem souhlasím s Vancosim. Léta jezdím na kole do přírody, léta jezdím na běžkách, léta jezdím na vodu a je pravda, že čím se z některého sportu stává "masová zábava", tím méně si tuto "zábavu" užiju.

Ovšem má to i svá "pro". Přece jen dost často může neznalost uškodit.

Prosím stop. Přečtěte si ještě jednou, čeho se týká tato debata. Je to přesně popsáno na začátku.

Teď nemusíme řešit, jestli medializace ano nebo ne. Obvykle se to totiž rozroste do mnoha stran, nic se nevyřeší, a navíc se odvede pozornost od jednoho konkrétního problému, kvůli kterému byla diskuze založena.

Můžete ale samozřejmě založit novou diskuzi, kde lze řešit, jestli medializace ano nebo ne.

marekl: videl jsem te v bedne na ct24. Mluvil jsi o navigacich k cemu se pouzivaji a ja trnul kdy redaktor prijde na geocaching. Ty jsi s ledovym klidem geocaching uplne zasklil. Myslim si, ze jsi ten pravej tichej prumernej blazen z nasi komunity, ktery nas naprosto klidne muze reprezentovat a nerekne pritom nic co by nam mohlo uskodit. Ja bych volil tebe. Mas uz zkusenosti a pred kamerou si vedes dobre. Nakonec neni to Nova. Stejne je jedno co rikas. Oni si to setrihaji, premluvi a daji tomu takovy kontext jaky sami chteji. Dulezite je udelat ten spravny dojem na reporterku. :wink:

Přesně o tom to je, udělat ten správný dojem na reportérku a nenechat ze sebe udělat "blbce". Jenže to každý neumí. Vyzkoušela jsem si vystupování v TV osobně abych měla představu, co to obnáší a stačilo mi to :o

Asi sis to dobře nepřečetl od začátku. Problém je v tom, že oni to chtějí natáčet v Praze nebo Ostravě. Což se Markovi pochopitelně nehodí.

Jasne precetl, ale je na to odbornik. Pripadne pozvete pani redaktorku na GeoBurcak :smiley: Tam ji to pak vysvetlime o cem to je.

Mozna by TVlidem stacilo pripomenout, ze Brno je cestou z Prahy do Ostravy, je tam taky regionalni studio CT … :slight_smile:
to by snad nebyl takovy problem, kdyby k tomu Marek byl ochotny…

Když shrnu celou diskuzi, tak je v podstatě o hovnu a to co Marekl vlastně chtěl bylo zcela zaskleno.