Checkbox ve filtrech

K plné spokojenosti používám GeoGet2. Ale měl bych dva dotázky.
Dokumentaci na http://geoget.ararat.cz/doku.php/doc jsem samozřejmě prolítnul ale nějak jsem nenašel tak se ptám tady:

1. Jak přesně funguje zaškrtávání checkboxů ve filtrech? Jsou tam tři možnosti. Prázdný, zátržítko a zelený čtvereček. Co přesně jednotlivé stavy provádějí?

2. Je někde napsán seznam významů barev v řádku u keše. Někdy mám mysterku žlutou jindy šedou a ještě GeoGet používá hodně odstínů.

Díky za možná začátečnické dotazy, já nakonec taky vyfiltruju to co chci, ale je to spíš pokus/omyl než abych přesně věděl co to má dělat.Díky

Ptas se vicemene dobre, protoze tohle sjem nejak na wiki jeste nenapsal…

K tomu slouzi to tlacitko HELP, co je na formulari s filtrama. :wink:

jen je trosku matouci, protoze microsoft dost razantne zmenil vzhled troho ‘grey’ stavu. V klasickych windows je to totiz zasedivene zaskrtavatko, zatimco v XP vzhledu je to ten zeleny ctverecek.

• Zaskrtnuto = podminka musi platit
  • Nezaskrtnuto = podminka nesmi platit
  • Zasediveno (nebo zactvereckovano) = podminka se ignoruje

Strucne receno:

• zelene = nalezeno
  • cervene = archivovano/disablovano
  • zlute = jsou waypointy
  • fialove = mnou zalozene kese

Díky moc za odpověď a za rychlost. Stačí nakopnout a už to dává smysl :slight_smile:

Jen bych měl ještě jeden dotázek. Z čeho GeoGet při importu bere příznak nalezená keš? Když obsahuje můj log? Já když si nechám Skrýšotlačem vyexportovat všechny moje nalezené keše do PQgpx s příznakem "Jen poslední logy" to znamená že gpx můj log nemusí obsahovat, tak GG ne u všech správně označí že byli nalezené.
Je nějaká fičurka co toto řeší, nebo nějaký jiný postup?

Pokud uz vsechny kese mas naimportovane a potrebujes jen oznacit nalezy, pak by melo fungovat si ulozit stranku se vsemi logy z adresy: http://www.geocaching.com/my/logs.aspx?s=1 A tu ulozenou HTMLstranku naimportovat do Geogetu.

Podminkou je, ze musi ty kesky v databazi jiz existovat a musi u nich byt GUID. To by ale v poslednich verzickach melo fungovat i pro data importovana ze skrysotlace.

Sice nevím co je to GUID, ale keše při importu z posllední verze 0.4.1f to asi nedělá. Zkusím napsat autorovi je taky ochotnej.
Jinak import html stránky funguje bez problémů a je to to co jsem potřeboval :slight_smile: Díky

Ja chci mit u kesek ulozene svoje logy. Proto nacitam skrysotlacem posledni svoje nalezene a ty imporuju do GG. Pokud keska v databazi jeste neni, tak se tam prida, pokud uz tam je, tak se aktualizuje a to nicemu nevadi.

To je sice pravda, tak to funguje, ale ne u všech nalezených to přidá příznak "nalezeno"

Já jsem to taky dělal takhle, ale po doplnění makra na stažení listingu do GG2 jsem mírně změnil postup:

1. u keší v databázi GG po zalogování naimportuju listing keše
  2. pokud tam keš ještě nemám, tak si na gc.com vytvořím LOC soubor, ten naimportuju a pak už postupuji podle bodu 1

Mimochodem, status keše se mi mění až po opětovném otevření výpisu keše v GG. Šlo by tohle nějak ošetřit, že by se po importu listingu rovnou změnil stav keše v databázi ??

To je technicky trosku obtiznejsi, protoze to by se musel predavat seznam naimportovanych kesi, a kazda keska v seznamu nahledavat a aktualizovat. Do toho se mi zatim nejak nechtelo. Ale pisu si to na seznam. :wink:

Tak mne napada, ze by slo toto jeste zjednodusit, kdyby se upravilo (pridalo) jedno makro pro Geopritele, ktere by se te zeptalo na GC kod, a pruislusny listing by to stahlo a naimportovalo.

Myslel jsem při indivduálním importu jedné keše.

Nejsem si jist zda to neni trosku kontraproduktivni… tak budto po importu automaticky reloadnout cely zobrazeny list, nebo proste pokracovat v dogmatu Geogetu: List je vlastne offline vypis v te dobe aktualni databaze. Kdo vi co se na te databazi pod rukama deje :slight_smile: - pokud chces novy vystup, obnov si ho.

Spis bych se zabyval debugovanim a implementaci rozsirujicich funkce, ale proti gustu.. :slight_smile:

To ano, ale bavíme se o importu jedné keše do výběru třeba 500 keší. Vidím zřetelný rozdíl, mezi opakovaným načtením 1 nebo 500 keší.

To neni dogma, ono to tak technicky skutecne je. A je to ostatne prirozeny zpusob prace s kazdou SQL databazi. Ten vypis skutecne je offline .

To neni takjednoduche, jak to vypada. Import je totiz (ackoliv to tak nevypada) ve vysledku jedna velka univerzalni funkce, ktera umi importovat cokoliv a v jakemkoliv mnozstvi. Zacit ta delat nejake specielni extraburty ve chvili, kdy se naimportovala jen jedna keska, to se mi vazne nechce.

To mi nejak unika, kde je moznost spustit to makro (a jake)?

Dneska jsem tento postup vyzkoušel. Bohužel nepodařilo se. GG 2.0.15.377. V databázi mám celou CZ plus všechny nalezené a při importu stranky se všemi logy mi GG vytuhne na hlášce (viz níže) a musím ho killnout. Poradíte? Stránku jsem zkoušel uložit jak ve FF, tak v MSIE.

Geoget is busy…
Importing…
logs.aspx.htm
1