Chyby v OpenStreetMap

napsal jsem do konfery, zatím do toho radši nikdo ručně nevrtejte, třeba se to povede revertnout jako celek

ještě koukám že ani ta cesta není nová, ale upravená nějaká již existující. Takže to vypadá že dotyčný omylem použil nějakou funkci "uspořádat do kruhu", nebo něco podobného.

A sakra, tech bodu odjinud jsem si tam nevsimla  :( Tak uvidime, co z toho vyleze.

Tak jo, zdá se že se nakonec povedlo vše revertnout (včetně jednoho revertu nepovedeného revertu ;) Až se mapa přerenderuje, mělo by to být OK.

Pro příště: pro podobné případy existuje plugin reverter do JOSM, který umí vrátit najednou celý changeset.

Jo, to vim, ovsem tentokrat jsem to vzala jen pres webeditor, coz byla ocividne chyba. Holt lenost... a taky unava po Trpasliconu. Priste budu hodnejsi. 

Jen by me teda zajimalo, co ten kruh ma vlastne znamenat.

Jo, uz to vypada dobre, zmatky odstraneny. A moje vcerejsi editace tam zustaly, takze za mne OK. ;)

Na souradnicich 49 19.735; 16 43.356 urcite zadne jezirko neni a teren nenapovida tomu, ze by v nedavne dobe nejake bylo. Zajimave je, ze stejne jezirko ma na svych mapach i Garmin :)

Jezírko pochází z databáze dibavodu, tam byla data sice docela přesná, ale leckdy zastaralá až několik desítek let :) Smazáno.

Ulice Madridská v Praze, mezi Slovinská a Žitomírská je jednosměrná od Žitomírské ke Slovinské. Díky.

doplněno

Chyba v minulé verzi (Praha 8 - Ďáblice, kolem keše "NO" vedla nesmyslná dlouhá dvouproudová ulice ze SZ na JV) opravena. 

Na souřadnicích 50.115753, 14.461476 je Nemocnice Na Bulovce a na mapě openstreetmap je stále starý název Fakultní nemocnice na Bulovce. Na google mapě již dlouho opraveno, ale zde ne.

Ulice Nádražní v Praze na Andělu mezi ulicemi Bozděchova a Lidická (v tomto směru) není pěší zónou, ale jednosměrnou ulicí s provozem aut, Pěší zóna je pouze na západ od tramvajových kolejí.

Na souřadnicích 50.115753, 14.461476 je Nemocnice Na Bulovce a na mapě openstreetmap je stále starý název Fakultní nemocnice na Bulovce. Na google mapě již dlouho opraveno, ale zde ne.

opraveno.

Ulice Nádražní v Praze na Andělu mezi ulicemi Bozděchova a Lidická (v tomto směru) není pěší zónou, ale jednosměrnou ulicí s provozem aut, Pěší zóna je pouze na západ od tramvajových kolejí.

Na streetview je značka jednosměrky a o kus dál pěší zóny s dodatkovým textem "Vozidla pouze v koridorech veřejné a motorové dopravy". Na OSM je to jako pěší zóna s povoleným vjezdem motorových vozidel, takže bych řekl že to celkem odpovídá.

V Třebichovicích na souřadnicích 50.1896486N, 14.0777103E je červeně vyznačená silnice neprůjezdná

V Kladně 50.1461425N, 14.0715483E je naznačen směr nových jednosměrek (na mapy.cz to už je)

V Třebichovicích na souřadnicích 50.1896486N, 14.0777103E je červeně vyznačená silnice neprůjezdná

V Kladně 50.1461425N, 14.0715483E je naznačen směr nových jednosměrek (na mapy.cz to už je)

opraveno.

N 49.857483, E 14.700777

Čerčany, most cez rieku Sázavu - už je minimálne rok po rekonštrukcii a prejazdný, ale v mape je stále nejaká podivná modro-biela spojnica.

N 49.857483, E 14.700777

Čerčany, most cez rieku Sázavu - už je minimálne rok po rekonštrukcii a prejazdný, ale v mape je stále nejaká podivná modro-biela spojnica

opraveno.

Ahoj Parkisi, díky za opravu z názvu Fakultní nemocnice na Bulovce, ale opravil si název špatně. Nemocnice se jmenuje tak jak sem psal a to "Nemocnice Na Bulovce" a ne Nemocnice na Bulovce. Prosím ještě o tuto opravu. Děkuji. (název nemocnice - viz třeba www.bulovka.cz

Popravdě, psát předložku velkým mi připadalo divné, ale budiž, když to tak je oficiálně... opraveno.