CITO log: found it vs. attended

Dnes jsem si v lozich u CITO Liberec vsiml zajimaveho ukazu-ze nekdo CITO loguje jako found, jiny jako attended. Dost me zaskocilo, jaktoze je mozne u CITA uzit found log - u bezneho eventu to ani nejde, neni v seznamu pripustnych typu logu. Ze by nejaka chyba Groundspeaku? Sam jsem bohuzel jeste zadne CITO neabsolvoval, proto jsem si toho vsiml az ted, tak pokud nekdo kompetentni (kdo uz nejaka CITA absolvoval) k tomu ma co rict, budu rad.

To je zajimava uvaha, ale u eventu preci k zadnemu “nalezu” ukryte cache nedochazi. Navic by dle tve uvahy zevlovali skoro vsichni - napr. na zminenem CITO Liberec logovali zatim jen 3 jako found a 11 jako attended, na CITO v Praze minuly tyden je tento pomer dokonce 16 found:58 attended. A nemyslim si, ze by vetsina zevlovala jak pises. Osobne mi je proste divne to found, ktere dle meho prislusi opravdu jen fyzickym cachim, stejne jako photo taken webcam cachim a attended eventum…

Osobne me to na uvedenem CITU v Liberci taky trklo. Zalogoval jsem jako Found a az po chvili mi prislo divne, ze by tam preci melo byt attended. Tak nevim…

[quote] minarjo: To je zajimava uvaha, ale u eventu preci k zadnemu "nalezu" ukryte cache nedochazi. Navic by dle tve uvahy zevlovali skoro vsichni - napr. na zminenem CITO Liberec logovali zatim jen 3 jako found a 11 jako attended, na CITO v Praze minuly tyden je tento pomer dokonce 16 found:58 attended. A nemyslim si, ze by vetsina zevlovala jak pises. Osobne mi je proste divne to found, ktere dle meho prislusi opravdu jen fyzickym cachim, stejne jako photo taken webcam kesim a attended eventum...

[/quote]

Nám se podařilo najít plný kontejner odpadků, z velké části pneumatik. Takže se našlo.

Ale logoval jsem attended, viděl bych to jen jako zbytečnou komplikaci, ty dvě možnosti v logu .

Komplikaci ceho?

Neni to nahodou jedno? - za oba typy logu mas jeden bodik, podle obou typu logu se jednou potomci dozvedi, ze jsi tam byl. Takze...?

hm, to je podivna uvaha, podla mna ide o nejaku chybicku krasy, ze su tam dve moznosti, kazdpopadne keby mi niekto prisiel na CITO iba pozerat sa,  tak mu s radostou jeho found alebo attended vymazem. Myslim, ze to zatial este nikoho nenapadlo... 

[quote] Tom Klíčník:

Pokud se zúčastníš, hledáš a sbíráš odpadky, loguješ Found-It.

Pokud se sice zúčastníš, ale nijak nepomáháš, zevluješ a jde ti jen o atraktivní ikonku, loguješ Attended.

[/quote]

Ne, to je přesně opačně: Pokud najdeš místo srazu, centrální kontejner apod., loguješ Found-It.

Pokud překročíš normu 3 plné pytle + 2 pneu a jseš na skupinové fotce, máš nárok na Attended. [:D][:D][:D]

Taky jsem si toho vsiml a jako vysvetleni (krom toho Klicnikova ktere se mi libi) bych pripojil:

Nekdo musi to misto srazu hledat, tak z te radosti, ze nasel pise FOUND.

Ten ktery vi kde je sraz, tak se jen zucasnuje a pise ATTENDED. 

Docela by neskodilo, kdyby se tato moznost objevila i u eventu, pak by bylo mozno hned poznat mistni znalce [:P] . 

Njn, tak v tom případě jsem na pražském CITU logoval správně, ale většina lidí co uklízeli jak vysavače dali stejně attended…je to asi jedno ne?:slight_smile:

Já bych v tom, kromě kosmetiky, neviděl žádný problém. Pokud to soudruhům z NDR na SW straně nedělá potíže.Zajímavější by podle mého názoru bylo najít, vidět, ale nezalogovat keš a napsat ATTENDED (přišel jsem, viděl jsem, nevyzvedl jsem)

Jeste zajimavejsi by bylo, kdyby se logy v profilech nescitaly. Logy by slouzily jen jako "denicky" geocacheru a bylo by po problemech. Bohuzel, reditele zemekoule to s nami mysli presne opacne a proto nam pred casem naservirovali novy log "discovered", coz uz je totalni ulet.

Jako u vsech geoakci, i tady je hlavnim regulatorem zakladatel a vyhlasovatel. V listingu prazskych tradicnich geopiv je zpusob logovani vyslovne uveden, mohlo by to mozna byt i u CITO eventu. Kdyz neni s akci spojeno nalezeni kese, mel by to asi byt log “attended”, jako potvrzeni logu “will attend”. Kdyz je polozena i pametni kes, pak “found it”. Anebo jakkoliv jinak, tak jak owner pri vyhlasovani akce urci. Nemusi pak mit falesny pocit, ze za to muzou “ti pani nahore” :-).

[quote] jarry: Jako u vsech geoakci, i tady je hlavnim regulatorem zakladatel a vyhlasovatel. V listingu prazskych tradicnich geopiv je zpusob logovani vyslovne uveden, mohlo by to mozna byt i u CITO eventu. Kdyz neni s akci spojeno nalezeni kese, mel by to asi byt log "attended", jako potvrzeni logu "will attend". Kdyz je polozena i pametni kes, pak "found it". Anebo jakkoliv jinak, tak jak owner pri vyhlasovani akce urci. Nemusi pak mit falesny pocit, ze za to muzou "ti pani nahore" :-). [/quote]

JJ, na akci se clovek prihlasuje will attend-je tedy logicke ze se zaloguje attended. [:P] 

Tak přesně tohle mi přijde logické, i proto jsem to napsal do listingu 1st CITO BRNO-Lesná a všichni logovali attended, předpokládám, že o tom ani nikdo moc nepřemýšlel, natožpak o zevlování vs. sbírání....

Takze kdyz jsem to vlakno otevrel, tak ho i shrnutim uzavru - jde tedy nejspis o bug Groundspeaku, zkratka “found it” by se pri logovani CITO nemelo v seznamu typu moznych logu vubec vyskytovat - podobne u klasickeho eventu taky neni… Se divim, ze je na to jeste nikdo z celyho sveta neupozornil, vzdyt to musi tak byt uz hodne dlouho, CITO neni zadna extra novinka…