CITO na Hůrce (ke keš Kačerovo trápení)

Po navštívení cache Kačerovo trápení jsem z hrůzou zjistil jak toto místo za dobu co jsem tu nebyl spustlo. Ve svém logu jsem uvedl, že by bylo dobré uspořádat CITO a vyčistit toto místo.
Navrhuji někdy z jara (né aby to kolidovalo s Jarním úklidem na Blansku :)) a dát toto místo opět do pořádku. Vyčistit od odpadků, prořezat náletové keře, udělat ohniště a sezení, přístupovou cestu apod. Pokud se to tady pořádně prořeže, může vzniknout pěkný výhled na město. Chcete, ale asi nejprve projednat s ÚMO Severní Terasa ať někde nenarazíme ;).
Ještě taková utopická vize na konec, že by jsme na místě nechali zbudovat info tabuli o historii Stříbrníků, ale to by spíš už bylo na nějakého sponzora. Nicméně by to bylo pěkné završení našeho snažení.
Vyjádřete svůj názor na mé návrhy vše kladné i konstruktivně kritické je vítáno. Ještě uvádím, že se jedná o městkou část Stříbrníky v Ústí nad Labem.

Koukám, že máš spoustu nápadů, myslel jsem původně alespoň pozbírat odpadky, ale prořez je taky zajímavý. Hlasím se jako pracovní síla, nějaké nářadí snad mám. ÚMO Severka by se mělo vyjádřit, rozhodně, to už můžeme začít s dopisováním :slight_smile: Cedule stříbrníky zde? No nevím není to už megaluxus :slight_smile: Nějak si to neumím představit zkus to přiblížit. H.

Copak si neumíš představit :). Prostě jsem myslel takovou tu tabuli co potkáš na naučných stezkách a dozvíš se na nich nějaké info o daném místě. Jak však píšu je to spíše utopie než reálná věc. Ono to stojí nějaký peníze a ty já bohužel nemám.

Nemůžu se ubránit dojmu, že autor první úlohy [cache]GC2091C[/cache] je buď sadista-teoretik typu Erwina Schrödingera nebo hoooodně přecenil nosnost průměrného děcka či podcenil hmotnost takové kočky. O skladnosti nemluvě - jako osoba s dotyčnými tvory jedna ruka podotýkám, že samotnému se mi sice podařilo na hromadu do klidu kočkodany uložit čtyři, ale to bylo bez onoho klaustrofobniho ruksaku… :smiley:

No, pro jaro už bych, předpokládám, měl být na těle v pořádku, stejně tak JŘ mi, doufejme, neseškrtají, takže když si to v Aussigu zorganizujete a mně se na případně vypsaný termín zrovna bude chtít, proč ne, takovou věc se sluší přiložením ruky podpořit. Šikovností ani strojovým vybavením sloužit nemůžu, ale trocha nadšení to snad vynahradí. :slight_smile:

Hůrka je docela dobrý název, že by tam mohl být životopis Froda, nebo někoho s té bandy. Taková Keš pána prstenů, nebo pána keší [:D]
Cedule je sice pěkná výzva, ale pro mě stále ještě nějak za rohem. Pro začátek bych se soustředil na to dojednání o prořezání a vykácení a postavení cedulky bych řešil až bude hotovo. I když možná by severrka mohla mít zájem, (i když Hůrka je možná ještě ÚMO město), na postavení cedule.

Nápad to rozhodně není špatný. Hoďte termiín, a my do toho půjdem. Půlka týmu bydlí kousek od tamtud. Takže na CITO bychom šly. Ovšem s tou tabulí nevím. Nejsem zdejší, tak toho o historii nebo o zdrojích informací o Stříbrníkách mnoho nevím, ale co jsem koukala do seznamu fondů v archivu, nejsou nic moc. O B C E Ú S T E C K A Ale zase paní tam jsou ochotné a rády pomohou. A z geografického hlediska také nevím, ale také bych to mohla osondovat.

No vida jak mají lidé najednou nápady :). Název Hůrka jsem si nevymyslel. Tak se tomu kopci opravdu říká a už jako malej sem si říkal, že tam někde určitě bydlí Bilbo Pytlík ;).
Obsah cedule může být opravdu jakýkoliv. Od historie zdejšího kraje přes hornictví až po geologii. Fantazii se meze nekladou. Stanovovat termín je předčasné, je to ještě hodně daleko, ale jistě to bude z kraje jara.
Když do toho půjde někdo se mnou tak to zorganizuji, ale sám na to určitě nestačím.

Najde se tu tady někdo z okolí Stříbrníků (Ústí nad Labem) kdo by mi s tímto CITO pomohl?

No rády pomůžeme třeba s tvorbou textu tabule, nebo takových věcí. Obě pracujeme/studujeme na ujepu, tak by se zdrojem informací nemusel být problém, jen bychom asi neměly čas oběhávat úřady na různá povolení. Já nejsem z Ústí a kolegyně toho zase má moc jinde. ale kdyby se jednalo o rozumnou spolupráci, na kterou bychom stačily, rády budeme spolupracovat.

Ahoj, i já rád pomůžu zařídit, třeba ty úřady, když mě podpoříte. H.

To jsem rád, že se našel někdo na výpomoc. Začal bych někdy po novém roce. Někde se sešli a dali hlavy dohromady.

tADY JEDNA HLAVA NA HROMADĚ:-) nOVÝ ROK JE FUČ:-)

Po zjištění náležitostí, které by bylo nutno zařídit a souběhem mnou dalších pořádaných akcí jsem se rozhodl akci nepořádat. Aktivitu nechávám na ostatních já se max. zúčastním. Každopádně prořezávat se smí do konce března takže letos asi jen úklid odpadků.

Netroufnu si to zorganizovat sám. Na to se necítím:-(