ČKD - jak na ně?

Takže abychom se tady z toho tak nějak hnuli, rozhodl jsem se pustit se do sepsání ČKD tj. Často Kladených Dotazů alias FAQ. Teď jsem na dovolené a proto dám trochu prostoru vám vyjádřit se k tomu

a) jakou by měl mít formu (.doc, .pdf, .htm, .txt, .rtf, .hlp)
b/ jak by měl být členěn pro svoji přehlednost:

• Základy Geocachingu
    – základní postupy
    — základy geocechingu
    — první nalezená
    — první založená
    – TB/GC
  • Hardware
  • Software

c) co by tam nemělo scházet

Ahoj, mám takový pocit, že už se tu o to někdy někdo pokoušel, zkusím se mrknout do historie fóra :wink:

Ostatně by se dalo při tvorbě ČKD vycházet z dotazů a odpovědí v Poradně…

Jasně, mám nějakou obecnou strukturu dotazů a hlavní témata, která se dají zase nějak rozvádět. Určitě využiju dotazů z Porady a také z vlákna od Poníka, tam jsou ty věci co asi občas člověka nenapadnou :wink:

Pokud budeš chtít, rád pomůžu.
P.S. Podívej se na můj poslední příspěvek tady: http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=13&thread_id=8576&rowstart=20 Možná by to něco řešilo… :wink:

Určitě bych volil formu HTML, začátečník nebude stahovat žádnej dokument a ten procházet. TO se raději zeptá. Případně může být k dispozici PDF ke stažení pro ty svědomitější. Ale ti si zase projdou wiki a forum.

Zcela upřímně si myslím, že se Vám většina nováčků na čtení návodů vyprdne, viz poradnu 2 týdny zpátky, 3 založené dotazy jak zalogovat TB. Zejména Lazy007 exceloval.
Ten kdo ty informace chce, ten si je najde. Myslím, že červeně psaný odkaz na Wiki je dostačující.
Raději ať si Sobíkovi užívají dovču, ať si udělají výlet a nesedí u PC a nepíšou to co tady už je.

Fajn, proč ale nováčci návody a wiki nečtou? Není naše otevřenost spíš na škodu? Trochu se hrozím toho, že na gc.com, který je biblí všech, je všechno a nikdo to nečte, je to každému jedno…

Nechci rejpat, ale misto nicnerikajiciho ČKD bych se radsi drzel stareho osvedceneho FAQ. Nevim jak vy, ja si pod ČKD predstavim jistou nejmenovanou ceskou firmu :wink: Pri cteni titulku tohoto threadu jsem se domnival, ze zde bude diskuze o tom, jak presvedcit tuhle firmu k umisteni kesek kamsi. :slight_smile:

Sorry za OT.

Opravdu nevím, proč to nečtou to by ses musel zeptat jich B) Jak říkám, kdo chce, ten si info najde, kdo ne, ten raději napíše dotaz. Je to rychlejší a pohodlnější.