Hm, ne že bych nepovažoval MFD za bulvár, ale vzhledem k charakteru zveřejněných keší bych si tipnul, že to nebude náhoda. Možná si nechala aspoň poradit, jak napáchá méně škody, možná že i to povolení od GS má ?!
Na souřadnice nikdo patent nemá, dokonce ne ani Groundskpeak. Jinak je pochopitelně takovéto zveřejnění souřadnic úplně na prdlačku… to mohlo napadnout je blba.
Ale to už tak bývá, v okamžiku, kdy nějakému oboru rozumíte více, rázem zjistíte, že novináři píší úplné blbosti. Asi je nejlepší článek přejít a víc do toho nešťourat a jen doufat, že to do našich řad nepřinese to, co se sem navalilo v posledních pár letech již dávno…
tak jsem to tak "hodne nahrubo" propocetl a vyslo mi ze Praha ma podle paní Fryšarové rozlohu pres 2000 km2 pritom podle wiki ma jen 496 km2. Ted mi reknete cemu mame verit?
Já bych ji nacpal do nějaký velký Lock´n´Lock krabičky s hooodně malou návštěvností, aby měla o čem přemýšlet :D:D. Jinak když tomu nerozumí, tak ať o tom nepíše nebo ať si o tom zjistí co nejvíc…
Protože existuje spousta dalších mastňáků, kteří čtou noviny a přece taky chtějí být cool a tajní:D (Řev na celý les: Máááááám tooooo! Tady pod pařezééééém) Jj…jistě, že přibudou díky tomu i slušní kolegové…Ale tenhle článek mi přijde jako záplata největšího kalibru. Kdyby se raději starali o svobodné zednáře:-) Přibylo by víc pošuků v pestrobarevných zástěrách, zavřených v kočárkárně na sjezdu lóže a byl by pokoj na chvíli.
Koukám, že MF Dnes je už asi tak zoufalá, že nemá ve svých novinách co tisknout, tak se pouští do GC. A navíc ještě takhle hloupým způsobem. Paní redaktorka mohla napsat souřadnice svého bydliště, aby jsme jí mohli do jejího logbooku psát děkovné pozdravy.
Především ale ta fotka pochází z mnohem staršího MDF článku, který jsem dělal pro tento plátek již asi před rokem, vyšel snad v příloze :). Záběr pochází z Děčína.
Že by novinářská recyklace?
Když jsem se na to díval, tak je to asi těžko napadnutelné. Názvy jsou velmi přibližné, GC kody tam nejsou. Ale za etické takové zveřejňování nepovažuju. To si mohla MFD udělat někde svou testovací krabku a tu zveřejnit.
Přesně tak.
Ano, nebyly tam ani souřadnice, ani GC Cody (dokonce ta keš, kterou vytahuji z úkrytu, ve skutečnosti ani neexistuje), protože jsem si vydupal, že ten článek budu autorizovat před publikací.
Bohužel ten nový článek bohužel nebyl podle mě s nikým z komunity konzultován, takže si to udělali po svém…
Zveřejnění souřadnic mi přijde jako pěkná prasárna a jsem rád,že žádná moje cache,nebyla takto "poctěna".Nedalo mi to a napsal jsem té paní email,kde jsem se jí to snažil vysvětlit.