Zalozili jsme cache. Jedni z prvnich navstevniky byla naka hromadka plukovniku a praporciku atd. + jejich jmena - takze zadna prezdivka na dohledani v internetu. Sli pomoci GPS… Docela zajimave, asi nepochopili system geocachingu…ale zanechali nasivku:-) Stava se to casto ze nekdo navstivi cache, zanecha sve skutecne jmeno(popr. hodnost:-) ) a nezaloguje se na internetu?
Zalezi to od cache. Tam, kde se da o ukryt z nejakeho duvodu zakopnout (pricemz nemusi nutne jit o masove navstevovane misto - viz napr. GCGCGA), se nezamyslene nalezy nekdy vyskytuji. A i takovehle pripady, kdy nekdo umyslne hleda s GPS, a presto se nezaloguje taky na internetu, jsou, myslim, docela caste. Asi je to pro ty vojaky jen okrajove povyrazeni (koneckoncu maji to za humy, ze), ne konicek v plnem rozsahu. Pokud nalezce provede fer vymenu a nevandalizuje cache, pak neni duvod si tim lamat hlavu - je to mila historka a vsechno je v poradku.
Jojo, akorat mne mrzi, ze na inetu neni presny obraz toho, co v logbooku cache. Kdyz uz si ti lidi najdou cas na inetu najit cache, zjistit o ni informace, stahnout souradnice, vydat se ji odlovit a zalogovat, je skoda, ze jeden rychly zapis na inetu uz neudelaji. Ale s tim se musi holt pocitat, ze se taci najdou.
Myslim ze v logbooku v kesi a na inetu nebudes mit nikdy presny obraz. Zaprve poradi logovani na inetu je dano tim jak se lidi dostanou k pocitaci zalogovat, kdezto v kesi to mas presne v poradi v jakem ji lidi nasli, a pak do kese napises vetsinou jen kratkou poznamku (prece jen velikost booku je omezena) a na inetu toho napises vetsinou vice.
No tak zase doslova jsem ten vyznam “presny obraz” nemyslel, spatne jsem to formuloval. Myslel jsem to v tom ohledu, ze by mi stacilo, kdyby sedely datumy a pocty zalogovanych. A o tom poradi logovani - staci k logu pripsat cas zalogovani v kesi, a pak uz je i jedno, ze jsou logy v ramci dne na GC.COM zprehazene.
Jedno to neni, ale co uz s vama. Zvlast ukradene FTF mi pijou krev, ja na svych dalsich kesich to zacnu hlidat a budu mazat predbihace, dokud se nezaloguje FTF finder.
Já jsem takový zápis našel zatím pouze jednou a to v Telči, kde se logovala skupina uklízečů lesíka poblíž kostela, kde je cache umístěna. Asi četli pravidla, takže se zalogovali, vyměnili drobnosti a cache dali tam co patří se vzkazem, že ji tam nechávají a že je to bohulibá aktivita. Podepsáno hnutí Brontosaurus, o němž jsem se domníval, že je to dávno zapomenutý fenomén. Není.
A co s takovymhle pripadem? Dnes mi prisla zprava, ze ze oddeluje nekdo od geotymu
takze timto vznikne novy geokacer, ktery ma najednou 200 kesi?
Pripadne mi to taky dost podivne…
co je na tom podivne? bol na vsetkych cache, rozhodol sa ze bude hladat sam za seba…
Jelikoz se to tyka nas, tak reaguji. V minulosti zde bylo vlakno, kde se to resilo. Vyznelo to tak, ze to neni nic proti nicemu. Konzultoval jsem to s mnoha kacery a nikdo nerekl, ze je to spatne. Kluk na vsech 206 kesich byl a vic jak 100 jich nasel uplne sam. Nas team ma 375 kesi a jelikoz si vedeme zaznamy o vsech nalezenych, tak taky vime, na kolika kdo byl. Cili bych z toho zadny pripad nedelal. Byla by to jen otazka casu, kdy by se chtel osamostatnit. Stejne bude s nama jezdit, nez bude plnolety, to da rozum.
Ze se chlapec osamostatnuje je vec k pochopeni, skoda, ze za nej navstevy prefabrikovane loguje nekdo jiny. Nebo chtel a vy jste ho nenechali? :-).
Dnes rano jsem dostal asi 11 mailu z GC, tak jsem se tesil na to, kdoze to na mych kesich byl. Pri otevreni jsem zjistil, ze vetsinou slo o oddelovani cachemana_cz. Fakt je, ze nevedet to predem, byl bych asi prekvapen. Takto jsem mu poblahopral k “zavaznemu” rozhodnuti. Doufam, ze co nejdriv odhali i mou novou kes “Nix daal” a zapise se tentokrat v temer realnem case.
Slysis, cachemane_cz, ta je prichystana pro Tebe (a nemusi to byt ani FTF).
Pro Vase uklidneni - ty zapisniky se zaznamy jsem videl.
Takze jsme zase u tech bodu.
Ja to proste vidim tak, ze u me zadny Cacheman nebyl a at je mi jakkoli sympaticky, tak proste nevim, proc by si mel kes logovat do GC, kdyz ho nemam v mojem logbooku.
Kristepane… dokážeš pochopit že Cacheman je spíše Cacheboy a jde o maléh kluka?? Jako dospělej by jsi trochu nadhledu mohl projevit…
A na Tvé Shark keši byl (ještě jako člen rodinného týmu), s tím jsem si jistej, neb mi o tom na geopivu vyprávěl… Je to natolik obtížné mu ten bodík uznat???
M.
LOL Přece nebude znova obcházet všechny keše, kde už byl a dodatečně se zapisovat do logbooků. To se mi zdá trochu nelogické. Když tam byl jako člen Teamu a teď se osamostatnil, tak nevidim důvod proč mu to neuznat. Sice také preferuji zápis v logbooku v keši před zápisem na GC.com, ale tady bych udělal vyjimku. Osobně jsem rád, že geocaching zajímá tak mladé lidi, sám jsem začínal s geocachingem v 16ti letech:-) (ikdyž 16 neni 9 ;-P)
Pre mna to je OK. Zdravim Cachemana aj rodinu.
Mám v současnosti 115 navštívených schránek na 33 byla se mnou švagrová, většinou jsem ji tam i zapsal ale zpočátku jsem to u všech asi neudělal. Uvažuji o tom, že bych jí časem koupil GPS k narozeninám, může se přihlásit ke všem 33 nebo bude muset všechny obejít aby se koukla jestli jsem ji tam zapsal
ja osobne by som to uznal na zaklade “cestneho prehlasenia” :). Vsak ide len o hru…
Souhlasím se Šamanem.Budu muset teď na jaře trochu přidat v geočmuchání,aby mne nepředehnallla.Jinak ji fandím a vítám mezi Geočmuchy s vlastním kontem.