Co znamenají přeškrtuté kešky?

Vážení, poslední dobou jsem si všiml několika přeškrtnutých kešek, resp. jejich názvů. Vždy, když si je edituji z mapy na gc.cz, tak jich mnoho vidím škrtnutých, poté po rozkliknutí vidím, že jsou ok. Nevíte, co to znamená? Je to známka punku? Díky Spužva

noo, já myslím, že známka punku to nebude, protože John Debil je mrtvej. :slight_smile:

John Debil neni mrtvej, jen přestěhoval stánek.. ALe co ty šhrtlý kešky, a?

Adminovi: neni uz cas prihodit na titulni stranu oooooobrovsky odkaz na vysvetleni, co znamenaji preskrtnute kesky a proc jsou ty zavarovacky na mape tak casto skoro vsecky rozbite?

Ahoj, ty víš o co jde?? POděl se, pls…

treba tady? http://www.geocaching.cz/Vlakno.aspx?id=26819, nebo i jinde.

tak čtu, ale je tam toho hafo a nechce se mi to číst všechno… Dám panáka za stručné vysvětlení

Me se to zase nechce psat podesaty.

ja jsem se konecne dostal k tomu, abych si to precet, takze ( … aha, tady mi jeste chybelo “diky, jarry” … ) … web vznikal v dobe, kdy se vsechno delalo podle souradnic verejne pristupnych na strankach. jediny zpusob, jak se dozvedet, kde priblizne ktera cache je, bylo opsat si souradnice a zkusit, kde se objevi (= proste tu nebyly mapy.cz, google earth ani gpx a my jsme potrebovali vedet, kde to je). taky pocet lidi, ktere to vubec zajimalo se dohromady dal spocitat na prstech rukou a nohou.

kdyz jsme u detailu vztahu s gc.com, spoluprace neni nijak oficialni. snazime se nezatezovat server, nikdy nepublikujeme detailnejsi popisy kesi, pod vsechny zobrazeni souradnic davame upozorneni na to, odkud data jsou a kam se ma clovek jit podivat, pokud kes chce hledat. pristupy pro necleny jsme zarazili hned po zavedeni stejnych opatreni na gc.com (= pouze pokud na ne ma clovek narok). snazime se s gc.com spolupracovat v ramci nasich moznosti a podporovat akce jako cito nebo pm party a delat jim velkou a barevnou reklamu. znamena to, ze se o nas diky tomu vi a doufame, ze to diky tomu neni ten druh pocitu, ze se mi v lese za chalupou schovavaji partyzani. negenerujeme z toho jen zadny zisk, takze necitime potrebu zakladat kvuli tomu sdruzeni a oficializovat se vic, nez je potreba. nevim, jestli to bylo vycerpavajici, ale urcite ted chybi to hlavni.

takze technicky: pocet kesi se od zacatku zvysil snad vic nez stonasobne a roste a roste. pokud nechceme server gc.com fyzicky zatezovat, neni mozne posilat jeden dotaz za druhym, v horsim pripade i paralelne (= kdyz se podivam na vsechnu praci kolem gc.com, na zvlastnim rozhrani pro data ani nemyslim). a ted si zkuste vynasobit par vterin na stranku poctem kesi u nas. proto s kazdym dnem roste i pravdepodobnost, ze se behem te doby stane i neco, diky cemu se to proste nepovede (timeout na siti a podobne), nebo ze se komunikace aspon poradne zpomali.

momentalne se nad tim pokousim ziskat trochu nadhled, protoze ladit podobnou vec je na dny, takze spis optimisticky doufam, ze to jednou zase dobehne kompletni a napada mne, ze bych nejradsi celou mapu vymazal z mapy. urcite ted ale nebudu mit cas hledat reseni toho problemu nejakym zbesilym programovanim. jakekoliv genialni napady jsou samozrejme vzdycky vitane.

jen k tem polamanym kesim - nechtejte po mne prosim, aby se tam objevovaly normalni ikonky, protoze behem nekolika hodin nebo dni nekdo zapomene, ze to tak je a vybehne ven na zrusenou GCXYZŽ a az se vrati, bude hrozne nadavat, jakkoliv ted muze tvrdit, ze se tohle stat nemuze. dik za pochopeni.

-honza, gc.cz

Vazeny Honzo, at uz to nekomu bude znit otrepane nebo nevim jak, ja (a nejsem sam) velice ocenuju to, ze jsi tenhle web uplacal, a naprosto chapu, ze neni mozne, abyses v nem porad dokola vrtal a spravoval a vylepsoval, reagoval okamzite na zmeny na gc.com atd. Myslim, ze vetsina ostatnich, aspon trochu ‘normalnich’ uzivatelu je schopna to pochopit a akceptovat taky.

Troufnu si doporucit - netrap se resenim situace s geomapou, jen k ni placni disclaimer, ze je zalozena na datech z gc.com, kde si je v pripade nejasnosti kazdy muze overit, ze jeji aktualnost atd neni zarucena, podleha urcitym technickym problemum atd atd… zkratka a dobre, bylo by hezke, kdyby hned vedle geomapy bylo vysvetleni, jak se cela vec ma, aby se dvakrat denne neobjevoval porad ten stejny dotaz, jen v jinak pojmenovanych vlaknech. Z meho pohledu by tohle bylo naprosto dostatecne reseni. A kdovi, treba casem nekdo chytry prijde s resenim opravdovym … myslim ale, ze to rozhodne nemusis povazovat za svou odpovednost ci snad dokonce povinnost - lhostejno, ze to obcas nekdo zkousi naznacovat az vyzadovat…

Me by jeste zajimalo, jak jsou ty ikonky prirazovany, co vlastne ta lebka znamena, v pripade ze na gc.com je kes v poradku? Ze se kes nezdarilo pri poslednim pokusu zaktualizovat? Jestli jo, tak by mozna jenom mohla mit jinou ikonku nez ty opravdu disablovane, jako ze je bez zaruky.

Ono by myslim uplne stacilo, kdyby se stahovaly jen kesky s atributem “NEW”. Nebo uplne nejlepe publikovane za - dejme tomu - poslednich 30 dnu. Jde-li to teda vyfiltrovat. Ja teda mapu k nicemu jinemu nepouzivam. Jen abych mel bleskovy prehled o novinkach. No a kazdy nonPM by si pak mohl svou databazi ceskych cachi v gpx aktualizovat prirustkove.

To neřeší například opravu souřadnic již existující kešky.

Asi by bylo rozumné, aby keše, kde se nepodaří ověřit stav proti serveru gc.com, měli odlišnou ikonu, než archivovaná keš.

V mapě pak bude vidět a bude i jasné, že třeba ručně ověřit skutečný stav na gc.com.

To mi pripomina muj patecni <a href=http://www.geocaching.cz/Vlakno.aspx?id=26819#26819>dotaz ;-). Kdyz uz je o tom rec - cachemapu nevyuzivam, vizualizuju v MapSource. Vyresil jsem to tak, ze v gpx souboru po stazeni zmenim tag “Skull and Crossbones” na “Geocache”, waypointy pak zkontroluju primo proti .com a podle vysledku prefiltruju vychozi soubor na aktivni a archivovany. Dela to za me komp, samozrejme, se 100% spolehlivosti a nepocina si nijak agresivne, takze na .com si ho ani nevsimnou :wink: Ja si jen v Mapsource naplanuju cestu, natahnu do muzealniho Legenda a muzu jet. Akorat cas na geocaching, ten se z internetu stahnout neda, ach jo :-)))

No tak to vzalo pekny obrat. Rikal jsem si alespon neco malo vidim na mape prehledne kde je co zasazene s odfiltrovanim svojich. Ted je nahle po zizalkach v duchu hesla bud a nebo.

Daleko závažnější změna se objevila na úvodní stránce, zmizel seznam nových keší a posledních zpráv :frowning:

Asi by to chtělo nějaký drobný komentář co se vlastně děje …

Já pevně věřím, že to Honza dá zase do kupy, třeba po nějakém čase, ale dá. Já jsem zatím lepší web než gc.cz neviděl a byla a doufám, že to zase bude obrovská pomůcka. Taky jsem z toho nebyl nadšený, když aktualizace neproběhla do konce v pořádku a nebylo možno získat aktuální data. Držím palce a přeji hodně trpělivosti, snad si to gc.cz zaslouží. Já děkuji.

MMM, stahovani noveych cachi neresi to, ze se mi vymazou moje nalezene nebo prave archivovane… JAk uz jsem tu resil jinde, proste bych chtel mit prehled v mape, kde co je. A jak psal webmaster, nema cas ani naladu… Prave proto jsem tu pred casem nadhodil tema uplatku, kdyby kazdy zajemce neco prihodil, tak uz se to musi vyplatit, ne? Ceskej web je nejlepsi, porovnani s nemeckym, francouzskym a slovenskym naprasto nesnese…

[/quote]

[/quote]

TAKZE: Najde se dost zajmcu o to, zby to fachcilo, kteri by byli ochotni neco dat? A co na to Webmastr? JAky je jeho honorar? A co na to Jan Tleskac?

[/quote]

TAKZE: Najde se dost zajmcu o to, zby to fachcilo, kteri by byli ochotni neco dat? A co na to Webmastr? JAky je jeho honorar? A co na to Jan Tleskac?

[/quote]

…MOJE SLOVA!!! Ač určitě nepatřím mezi oldkačery (na stránkách jsem se registroval na konci roku 2005 a první kešku jsem si dovolil ulovit až začátkem června 06), stal se ze mě ale za těch pár měsíců ortodoxní lovec tak trochu trpící geofílií. Dovoluji si i proto požádat webmastera, aby práce, kterou vložil do výstavby a provozování tak skvělého webu nepřišla nazmar z důvodu některých současných problémů!!! Tedy (jak jsem již psal v jiném vláknu), nejsem počítačový génius, jen prostý uživatel, ale jestli to pomůže dobré věci jsem ochoten pomoct jakkoli, to znamená i rozumným poplatkem za registraci.
PS: Hlavně ať Jan Tleskač nedá “JEŽKA” Mažňákovi!!!

[/quote]

…MOJE SLOVA!!! Ač určitě nepatřím mezi oldkačery (na stránkách jsem se registroval na konci roku 2005 a první kešku jsem si dovolil ulovit až začátkem června 06), stal se ze mě ale za těch pár měsíců ortodoxní lovec tak trochu trpící geofílií. Dovoluji si i proto požádat webmastera, aby práce, kterou vložil do výstavby a provozování tak skvělého webu nepřišla nazmar z důvodu některých současných problémů!!! Tedy (jak jsem již psal v jiném vláknu), nejsem počítačový génius, jen prostý uživatel, ale jestli to pomůže dobré věci jsem ochoten pomoct jakkoli, to znamená i rozumným poplatkem za registraci.

PS: Hlavně ať Jan Tleskač nedá “JEŽKA” Mažňákovi!!!

[/quote]

Souhlasim, taky pridam honorar nez furt koukat na ty pershingy! Smrt imperialistum!