Colorado a sada do auta

Chtěl bych se zeptat, jaké kdo máte zkušenosti s autosadama na Colorado. Děkuji

Mám originál, funguje jak má, spokojenost.

Mám originál a zatím jsem naprosto nepřišel na to, k čemu slouží to kolečko velikosti mini CD s jednou stranou červenou. Jo a taky mi ten držán na skle zatím fakt nechce držet. spadne každé cca 2 hodiny. Má s tím také někdo obdobnné problémy ?

Taky nevím na co je ta červená potvora, ale myslím, jestli to nějak nesouvisí s tím padáním držáku. Jestli to nemá být nějak přípravek na údržbu či co. Poradí někdo? Jinak tu gumu stačí očistit, sklo taky, popř. navlhčit a drží to jak čert.

To kolecko je ma z jedne strany samolepku, lze prilepit na rovnou plochu ocistene pristrojove desky. Prisavka se pak prisava na nej. Prisavku je lepsi ocistit mydlovou vodou a pred prisatim navlhcit.

Také jsem si pořídil držák do auta na Colorado. Zatím drží spolehlivě. Co bych tomu vytknul je to, že na tuhle konstrukci je Colorado dost těžké. Při jízdě i po mírně nerovném povrchu se navigace chvěje. :frowning: Dá se to sice zmírnit tím, že se připevní držák tak, aby se spodní okraj Colorada dotýkal přístrojové desky, no nejsem si jistý tímto řešením v každém autě.

Na každý případ se dá koupit držák na http://www.ram-mount.com/mount/ram_colorado_mounts.htm Tady ty držáky vypodají podstatně mohutnější - adekvátnější konstrukce vůči váze Colorada. Je i fakt, že Colorado je určené do pěšího terénu, nikoli do teréního auta.

PS: Dnes bych asi volil držák z RAM - catalogu :stuck_out_tongue:

Kolečko jsem ke svému Nuvi dostal taky a je to výborné řešení, protože na skle ty držáky policaktům vadí, prý to vadí výhledu.

Pouze to řešení s samolepkou je zcela mimo, protože ani po jakémkoliv odmaštění na přístrojovce prostě nedrží dýl jak den nebo dva. Zkusil jsem s toho sundat jejich samolepku a dát tam svojí (testovány dva druhy oboustrannek) a výsledek stejný. Nakonec jsem to zase umyl a kolečko přilepil na odmaštěnou přístrojovou desku lepidlem Terostat, ketré mi zbylo z jiné akce a které je primárně určeno na zasklívání autoskel. Tohle drží už přes rok jako čert - normální silikon i když je levnější bych nepoužil, protože není tak houževnatý a přilnavý. Ale kupovat to je docela drahý, spíš bych se zastavil u některých autozasklívačů a na nich tu trošku vyžebral.

Tady je nějaký narychlo najitý odlaz, ale asi lze najít lepší
http://www.loctite.as/?p=productsMore&iProduct=302&sName=Teroson–Terostat-9000-PL–310ml

Na nalepení na přístrojovku se osvědčila oboustranná páska od servisu autoskel,kterou lepí zpětná zrcátka. Drží jak pes

Tak jsem nakonec koupil standardní sadu a použil i kolečko tam dodané, odmastil přístrojovou desku a zatím drží ikdyž se jsem se pohyboval na mizerných silnicí.