Ahoj,
chtěla bych vás požádat o radu - jakým způsobem se navigujete na keše, tak aby se vám zobrazovala autonavigace? Prohledala jsem snad všechno, nevím si rady ![]()
Předem díky za pomoc
Prepnuti na profil automobilu, kde mam nastaveno routovani po silnici, vyberu cache a dam JIT. POZOR zrovna minuly tyden jsem to resil u znameho ze mu tento postup nefungoval. Mel stary fw. Funguje az s 2.6 fw.
ahaaaa, tak to bude asi ten problem - postupuju presne jak jsi napsal, akurat mam starsi fw…zkusim nainstalovat novy, snad to pomuze, diky za radu!
tan novy fw nainstalovan a zda se ze to funguje, diky! ![]()
Nevím jak komu, ale na mém (v mnoha věcech originálním :D) Koloušovi při autonavigaci vidím vzdálenost ke keši…ehm, to je právě to - není to ke keši, ale k místu na routovatelné silnici nejblíže od keše. Už párkrát jsem se spálil, když jsem hledal podle Kolouše, který zobrazoval 3m a keš byla nakonec 120m někde v lese. Stačí dojít na místo v autonavigaci 0m a přehodí se to samo, nebo dát profil geocaching. Nebo je ten můj Kolouš fakt originál, nebo já jsem lama :o
Ja to bud prepinam z auto na geocaching, protoze v rezimu auto se to drzi silnice a ukazuje to vzdalenost k mistu kde z ni mam sjet do prikopu.. :D:D:D
Nebo znova vyberu cache, ale neodkliknu jit, a naviguju se jen tim malym kompasem a vzdalenosti. Pod 20m uz stejne na GPS nekoukam. ![]()
Prostě se jen přepnu z autonavigace na geocaching na příslušnou keš a nemám s tím problém.
To co se tu popisuje bude asi zobrazení pole Vzdálenost do příští. Ta ukazuje vzdálenost do bodu kde se bude měnit směr (ze silnice do polí lesů luk a hájů v režimu autonavigace) :p. Když by se pole změnilo na Vzdálenost k cíli (tak nějak se to jmenuje) bude to pravděpodobně ukazovat vzdálenost až ke keši. ![]()
Jo, tak vám to funguje stejně - asi
Já mám v autonavigaci nastaveny vlastní pole (rychlost km/h, vzdálenost do cíle NE DO PŘÍŠTÍ!!!), proto mě ten údaj zprvu zaskočil a hledal jsem keš u silnice (třeba i 200m od správného místa). Dnes už to vím a používám to tak, jak píše Petegeo. Ale stejně je to pakárna, vzdálenost do cíle je do cíle a ne na nějakou odbočku…
Ja mam v autoprofilu nastavenou rychlost a cas v cili - teprve kdyz zaparkuju, prepnu se do geoprofilu - kde mam nastavena pole: presnost GPS a vzdalenost k cili ,ktera je vzdy spravna
Mam pocit, ze to pri te autonavigaci pocita vzdalenost jen tam, kam se da dojet autem…
Nevím jak to děláte, ale mě to tak nefunguje. I v profilu Automotive když dám navigovat na keš tak to neroutuje po silnicích ale jen ukazuje vzdálenost vzdušnou čarou. A to mám nejnovější firmware a s Koloušem jsem nikdy žádný potíže neměl. Když chci navigovat na keš, musím ručně zvolit na mapě bod nejbližší ke keši, ale který je ještě routovatelný, a dát jít. Tak jak to popisujete, že vás to po silnicích samo naviguje k nejbližšímu bodu a pak vás to hodí do příkopu ke keši je ideální případ, tak bych to chtěl mít.
Leve tlacitko a posledni polozka Jit …
Ty nazvy Automotive, geocaching a dalsi.. (jsou to jen nazvy- prejmenovat se to da jak chces)
jsou jen nazvy profilu.
Kdyz si ve vsech profilech nastavis ze nechces pridrzovat silnic, a ze chces navigovat sipkou k cili, tak to budes mit vsechno stejne… ![]()
Je dobre si hned na zacatku vytvorit ty profily idealne podle sebe, (napr. vcetne vlastniho pozadi, aby jsi je hned odlisil) a nastavit si v KAZDEM Z NICH jak routovani, pridrzovani cest, mapu, podrobnosti detailu…
A pak uz jen prepinat. ![]()
To je normální chování při navigaci ke keši. Ale když chceš routovat po silnicích tak musíš v nabídce keše zvolit "Jít na pozici" a začne to ke keši routovat ![]()
To je ten poslední krok co mi chyběl. Takhle to funguje - moc díky za radu.