Colorado nebo Oregon pro geocaching? Porarí mi někdo?

nedá, na to musíš být PM

A navíc, pokud vím, toto tlačítko nevyexportuje celý listing, ale jen základ. Nebo snad ne?

Kdyz ses BM Send to gps ti stahne pouze hlavicku sice s pomoc.Waypontama ale bez hintu.Mel jsem kolouse pul roku a dobry.Ted mam oregon a super!Alternativniho SW je dost a funguje vyborne,treba mozig;)o.

Mám Oregáno a listing stahuji přes skrýšotlač.Ovládání je bez problémové i při jízdě na kole.Odolnost je dobrá.už se několikrát namočil při dešti,zapadl do sněhu a přežil bez úhony.Bezproblémové je to i se signálem v lese.Jestli můžu doporučit tak rozhodně Oregon.Určitě se najdou i fanatičtí zastánci 60cx s jejich obehranou písničkou o výdrži baterií ale já ten jeden pár navíc v batohu unesu,i tak můžu kešovat skoro celý den s jedním párem baterek.Takže jestli Koloucha nebo Oregáno tak za mě rozhodně OREGON.

Nejaky cas mam 60CSx, tu ted pouziva dcera je sice vyborna, ale nyni bych volil OREGON. Mel jsem 9 mesicu COLORADO sice celkem fajn, ale OREGON, ktery mam ted bych za nej zpatky nevymenil, hlavne kvuli ovladani. Nejidealnejsi by bylo neco mezi COLORADEM a OREGONEM, ale nic takoveho neni zatim ve vyrobnim programu Garminu.

Takze pouziti Skrysotlace je vlastne nelegalni ? To mi nejak ani nedoslo. :wink:

Jde to nekolika zpusoby, napriklad klikni na "Kešky" a pokracuj na "Hledat kešky v okolí". Zbytek uz je snadnej a dojde ti to samo. Nakonec klikni na "Soubor" a "Uložit ako GPX (PQ)" a je to.

Za tu dobu co dělám GC jsem otestoval od uplné prehistorie více přístrojů a skončil u Oregona 300. Přestože má pár drobných much, nevyměnil bych ho v současnosti za žádný jiný přístroj. Listingy jsou perfektní a jeden víkendový nákup ročně, který mě stojí PM členství mi rodinný rozpočet neboří :wink:

Jedina moucha na kterou jsem zatim narazil je to omezeni na 2.000 kesi. Hodne cestuju, takze moznost ulozit celou CR by se mi fakt hodilo a vzhledem k pameti by to nebyl problem. To mi vadi i na PM, ze jde stahnout jen 500 naraz …

Já mám Colorado, jsem absolutně spokojená - nechovám se k němu zrovna nejlíp, pákrát mi upadl na šutr i zmokl a funguje dobře. Já bych se bála Oregonu kvůli dotykovému displeji - nemáte s tím někdo potíže, nepoškrábe se?

Poškrábat se, ostatně jako každý displej, může. Pokud dotyčný není nějaký drsný křovák a prolízač marastu, tak se to dá přežít bez újmy. Jinak bych to asi řešil nějakou kvalitní ochrannou fólií. O tom už se na foru vedou diskuze … :wink:

Když jsem si ho pořídil a chvíli s ním lovil nosil jsem ho v kapse.Jednou se mi stalo že se mi displej malinko škrábnul o klíče ale opravdu neznatelně.Nechtěl jsem čekat na další škrábanec a pořídil jsem si ochrannou folii.Od té doby dostává zabrat a stačí ji pouze po čase vyměnit.(folii)

samozrejme bez listingu, ale body tam jinak muzes nacpat pro celou republiku jako POI pres POIloader.

Hoj. Ja mam Colorado, neb v dobe koupe se o Oregonu jeste ani neproslychalo. Vcelku spokojenost, proti Oregonu ma jasnejsi a citelnejsi display,u Oregonu se oproti tomu vyrazne rychleji a pohodlneji zadavaji veskere udaje. Na druhou stranu, ted v zime v horach se v rukavicich lepe ovlada Colorado. Oregon ma i nektere funkce, ktere Coloradu upreli, ale to je doufam otazka zarazeni do nektere z dalsich verzi firmware. Co se tyka pameti - ta integrovana v Coloradu bohate dostacuje - po nahrani TOPO 2 PRO a GPX souboru s max. poctem 2000 cache zbyva stale pres 100 MB volnych. Navic neni trabl rozsirit pamet kartou.

>> Mam Oregon par mesicu a rozhodne ho nesetrim. Schytl jsem dva skrabance (folii neresim) protoze zarizeni driv rozflakam nebo ztratim dle sveho zvyku jinym spusobem pri ftf huntu nekde ve skalach. Skrabance nemaji na funkcnost zarizeni vliv.

>> Colorado jsem utopil pri plavani v rybniku pak ho 10 dni susil a zase se rozjelo. Jednou se mi nahodne o bundu odcvaklo mechanicke ovladaci kolecko a byl jsem rad, ze jsem ho zase nasel - pochybuji ze bych spalsil nekde nove. Trochu jsem mel problem se zadrhavanim pri jeho otaceni. Pri behu se mi kolecko protacelo o bundu coz mne take nebavilo.

Osobne doporucuji OREGON pred Coloradem, Uz jen trebas proto, ze mne nabavilo protacet se k cislum a pismenum coz zdrzovalo. Dotykovy dislpej umoznuje psani pismen primo. Pokud nechci aby pri behu doslo k nechtenumu dotykani, lze OREGON zakmout. Po zkusenostech s coloradem jsem ORegon radeji do vody uz nedaval, preci jen nechci riskovat - konstrukce se mi zda obdobna.

toz asi tak
zaverem: pokud jsi pohodovy klidny vyletnik splni obe dve zarizeni fuknci dobre / do narocnejsich podminek a pri potrebe rychle reakce (ftf hunty, behani) spise mrkni na oregon.

Dik, to zni zajimave, asi to zkusim … :slight_smile:

Ja take Colorado kupoval,jeste nez byl Oregon na svete a jsem spokojen.V pameti mam TOPO czech 2 a Atlas,kolem 1000 kesi a mista je jeste kolem 170 MB,kartu tam mam take,ale spis,ze jsem ji mel doma,strcil jsem tam par fotek.Pouzivam ho v aute i venku,na kolecko jsem si zvyknul,zatim jsem nemel tak hrozny spech se zadavanim,ze bych to nezvladnul. V ruce jsem nekolikrat mel i Oregon a co me mrzelo,je hodne tmavy displej,bez podsviceni je takrka necitelny.Ale,ktery pristroj osobne vybrat je asi spis vec osobni preference,myslim,ze oba pristroje jsou velmi dobre.
Idealni by asi bylo v prodejne si oba pristroje vzit do ruky a pohrat si nimi.

Tak tohle mám odzkoušené na BC běžkách a při pěších zimních přechodech hor. Kolečko je na tom o mnoho lépe. Jinak na kole se lépe ovládá zase Oregon. Colorado mám už rok nevidím žádný problém a že ho aktivně používám neustále. U Colorada přes den prakticky nepoužívám podsvícení a tak i baterie vydrží déle. Oba přístroje splňují moje požadavky na univerzální GPS navigaci, přesto na delší akci bych spíše volil eTrex Vista HCx.

Nemohu si pomoci, ale Kolouš mne prostě nevyhovuje už jenom tím, že je tam nesnadné a zdlouhavé zadávání souřadnic na cíl. Pravda je to, že displej je opravdu lépe čitelný, ale to je myslím jediná výhoda. Já to řeším tak, jak tu již bylo řečeno, náhradním párem baterií v batohu, Oregáno má stálé podsvícení na maximum a je po problému. Ovládání je intuitivní a velmi snadno zapamatovatelné, v pohodě i v rukavicích a odezva okamžitá. Na kole mne zmoklo nespočetně do morku kostí a žádné problema. Co se týka eTrex Visty HCx, měl jsem ji rok, nemohu říci, že byla špatná, to vůbec ne, ale má mrňavý displej a horší rozlišení, lze nahrávat pouze waypointy a o WIGu si může nechat jenom zdát, na druhou stránku, výdrž baterií byla skvělá, mám na ní dobré vzpomínky, :smiley: a do úvodu světa geocachingu, vyhovuje. Ale pokud mohu doporučit, v současné době je nejlepší volbou OREGON, je o řád nad ostatními.

Jen pro zajimavost jeste k tematru dodam, ze srovnavaci test nekolika ruznych turistickych navigaci byl cca tri cisla nazpet v pocitacovem casopisu Computer.