Colorado-problém po instalaci fw 3.20

Mám již druhé Colorado, u prvního mi odešel USB, nešlo to opravit, poslali mi nové. Doufal jsem, že problémy skončily. Nějaký čas vše fungovalo a nyní když jsem instaloval fw verze 3.20 v podstatě skolabovalo. Z prvu se začlo sekat (při navigaci cca po 15 minutách) a nyní už se i vypíná při navigování a nelze znovu nastartovat (po nějakém čase ve vypnutém stavu opět naskočí). Vzhledem k tomu, že navigaci potřebuji denně jsem z toho zoufalý. Má někdo podobnou zkušenost nebo dobrou radu co s tím? Je to přístrojem nebo SW, nebo něco dělám blbě? Děkuji za případnou odpověď!

A nedela ti to na zhruba stejnem miste?
Ja mam uz vytipovane 2 mista v republice, kde kdyz projizdim, tak musim ukoncit navigaci. Jinak se Kolous zasekne a vypne. Pri zapinani jakmile nabiha mapa se zase vypne. Nastartuje se az kdyz z toho mista odjedu o par km. Podle mne je tam nejaka pro nej fatalni chyba v mape, kterou neprezije… :frowning:

Tak tohle jsem už taky zažil na Vysočině. Používal jsem CNE NT 2009. Pak jsem změnil na Topo3 a problém se při dalším průjezdu neopakoval. Používal jsem FW3.00. S FW 3.20 to nemám vyzkoušené. Znám místo, kde s FW 3.10 se šipka na CO zastaví a dá se do pohybu až za 200m, chyba v navigaci, ale zůstane. CO se musí restartovat a pak je vše O.K. Taky jsem zaznamenal problém s orientací mapy - http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=9&thread_id=8808&sort=&rowstart=20, ale to v nových FW už není.

vrat se zpatky k 3.00

No možná to nepomůže, ale co zkusit reset? tj. při zapínání držet tlačitko enter - tedy to uprostřed otočného kolečka.

Výše popisovaný problém rozhodně není jen v poslední verzi 3.20, já se s ním potýkám už pěkně dlouho - viz http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=9&thread_id=12631&pid=165153#post_165131

ZCh

Díky všem za podněty, budu dál testovat a ozvu se jak se mi vedlo. Jen ještě jeden dotaz, myslíte, že se vyplatí počkat na další FW nebo se vrátit na 3.00?

Asi se nevyplati upgradovat FW za kazdou cenu, kdyz ty nove funkce clovek nevyuzije nebo kdyz se neco neopravilo.

Rozhodne vsem po nahrati noveho firmwaru doporucuji udelat Master reset nastaveni u Colorada.

Pozor smazou se vsechna uzivatelska data (cesty, stopy, waypointy atd.), takze si pred nasledujicim pokusem zazalohujte vsechna data!

Jak na to?

1. Vypnete Colorado
  2. Drzte obe dve horni tlacitka aspon po dobu 2 sekund.
  3. Zatimco stale drzite obe dve tlacitka, zmacknete a drzte tlacitko pro zapnuti aspon po dobu 5 sekund.
  4. Po teto dobe, se na displeji zobrazi dotaz zda chcete smazat uzivatelska data. Zvolte ano (Yes).

POZOR!
Po tomto resetu je doporuceno nechat zapnute Colorado s vyhledem na oblohu po dobu aspon 20 minut, aby se znovu obnovily almanac data (informace prenasene kazdym satelitem na obezne draze o stavu kazde druzice, jeji pozici v ramci GPS satelitu).

K cemu je to dobre?
Pokud jsou spravne obnovene almanac data, tak Colorado po zapnuti skoro okamzite lokalizuje svoji polohu diky temto datum, takze to netrva tech obvyklych i nekdy 10 minut.

Tento postup me pomohl vyresit vzdy problemy po nahrati noveho firmwaru.