Proverim, opravim. Ale dnes urcite ne.
Podle svych poznamek jsem toto chybu opravoval a je opravena ve verzi 2.0.1.3 vydane 27.3. Opravdu pouzivas posledni verzi? Pokud ano, napis mi presny postup, pri kterem se ta chyba projevuje. Mne pracuje jak ma (jak ocekavam).
Máš pravdu - já měl verzi Combine o setinku menší, po upgrade na 2.0.1.3 to funguje OK.
Ještě bych se zeptal… ve správci pluginů vidím, že mi tam ještě straší Combine v.1.X - to můžu asi beze strachu
odinstalovat přes Správce, co?
Urcite ho smaz. Nechava se to tam jen pro pripad chybneho prevodu davek. Pokud vsechno chodi, klidne to odinstaluj pres spravce. Pokud nechodi spravne, nahlasit, zkusim to opravit ![]()
Zvládl jsem definovat Combine dávku pro vygenerování POI, resp GPI souboru (s dávkovým vyvoláním POIloaderu s přepínačem ‘/silent’ ).
Chtěl bych ale mít dvě (nebo více) Combine dávek pro generování vícero GPI souborů - je to kvůli odlišení ikon POI.
Pokud jsem to ale pochopil, tak POIloaderu nelze vnutit ‘input dir’ v ‘silent’ režimu. Vždy akceptuje ten poslední dir vybraný v manuálním režimu. Nebo se pletu?
Vyvolává zde někdo POIloader z Combine opakovaně na různé vstupní adresáře?
Díky za radu.
V navodu pro Combine jsou ukazkove priklady a je tam i nastveni registru pro tento ucel. POIloader si posledni pouzity zdrojovy adresar nacita z registru, takze kdyz mu to v davce prepises, bude pracovat spravne. Alespon mne to tak funguje ![]()
Mám někde k dispozici funkci pro nastavení tagu nebo si musím napsat jednořádkový skriptík ?
Combine funkce pro praci s TAGy neobsahuje.
ToRo61: plus jeste ja treba pustm poiloader a vygeneruju poi.gpi, a pak ho v gps v ramci combine davky prejmenuju na geocaching.gpi, pak muzu treba tase pustit poiloader s jinym inputdirem (to se meni tusim pres registry) a bude tam druhy poi.gpi treba s radarama, zastavkama..
Ahoj, chvíli jsem hledal, ale nanašel - stále platí, že výsledek importu PQ se před dalším pokračování makra (u mne export POI a gpxgarmin) musí odkliknout? Když dám po importu příkaz "nezobrazovat…", výsledkem je počáteční prázdné GG okno a tím pádem prázdný gps file…
Díky
Ono hlavne zalezi na tom, jak je ta davka postavena a co dela resp. co delat ma. Pred import se da zaradit prikaz "Nezobrazit vysledek importu" a pak neni treba nic odklikavat. Muzes si vytvorit filtr, ktery ti zobrazi kese aktualizovane pred hodinou (nebo jinym casem) a ten pricist k prazdnemu seznamu. Pak ti to udela (temer) totez. Ale jak rikam, zalezi na tom …
Nojo, to mě nenapadlo, jdu to zkusit. Díky
Programuji v tom skriptík pro dotažení PQ z HTTP a jeho import.
soubor dotáhnu přes wget z jiného serveru a úspěšnost kontroluji DOS/Windowsím příkazem find - v logu hledám zda se dotáhlo nebo ne.
Při druhém použití programu find se mi vždycky vrátí hodnota 1, i když se s logem mezitím nic nedělo a jde o zkopírovaný řádek:
ten úsek je samozřejmě vyříznutý z delšího kodu a není tedy nutno diskutovat proč je to dvakrát.
- jaký je rozdíl mezi EXE= a CMD=RunExec / CMD=RunExecNoWait ?
CMD=VarRet|v1
To je asi nepochopeni. To neni navratova hodnota ze spousteneho programu, ale v tomto pripade de facto uspesnost spusteni. Tak ze pokud se program spusti, vzdy to bude vracet 1. Nevim o tom, ze bych mel k dispozici navratovou hodnotu, s kterou se spousteny progam ukoncuje.
Kazdy prikaz spousti pomoci jine funkce RunExec()/RunExecNoWait().
EXE pouziva RunExec() a je pravda, ze je temr shodny s CMD=RunExec. Jen se jinak testuje existence souboru a obsluhuji uvozovky a u RunCmd lze menit spousteny prgram jako parametr. Pri exe je treba prikaz smazat a vytvorit novy. Rekl bych, ze pro uzivatele je to jedno.
No já bych se tolik nedivil, kdyby to při tom prvním spuštění nevrátilo správnou návratovou hodnotu !
A je podle tebe ještě nějaká jiná možnost jak vrátit stavovou informaci do skritpu ?
Kdyz jsem si s tim tenkrat hral, tak jsem na nic neprisel. Ale treba jsem jen spatne hledal.
Neni jednodussi to napsat v pascalu a nepatlat se s tim v Combine? Evidentne tomu trochu rozumis, takze combine je spis zesloziteni a ne zjednoduseni…
Asi jo, kdybych si nastudoval datové struktury a někde nastudoval nebo zkopíroval jak se dělá například import…
Ale tak nějak podvědomně používám i v DOSu/WIN ten unixový styl, že různé blbosti se nejlépe dělají ve shellu .
V podstatě je problém vyřešen, Gord ignoroval z RunExec návratovou hodnotu, malá opravička to řeší.
Máš tam nedopatření. Manuál píše
Tys ten návratový kod ignoroval. V příloze je opravená verze (zásahy komentované //JK). Můžeš to prosím zoficiálnit ?
S tim ignorovanim se to ma tak, ze jsem to udelal jednotne: u vsech funkci, ktere spousteji nelze prebirat navratove hodnoty, tak je neprebiram nikde. Mozna mas pravdu, ze bych ji u toho RunExec mohl vracet. Zamyslim se a treba v nove verzi …