To opravdu nevim, rekl bych, ze bude nekde nejaky neplatny znak. Celkem snadno se muzes podivat do toho importovaneho GPX souboru na radek 286. Tam nekde okolo bude ten problem.
Gorde je to soubor csv - seznam turistických známek. Na 286 řádku nic nenormálního nevidím. Každý řádek obsahuje sloupce s ID (číslo TZ), jméno, tag () a souřadnice. Všechny sloupce jsou oddělené středníkama. Pro představu to vypadá takhle:
U tohodle GPX to hlasi na radku 249:24, kde je sice <cmt> a radne uzavrenej, ale <desc> je hned na radku dalsim....
A co je jeste zajimavejsi, tak stejne to vypada u vsech bodu, ale vadi mu to jenom u tohohle... :blink:
A kdyz tak koukam na to csv, co jsem si musela najit sama, tak nekde jsou nazvy mezi uvozovkama, nekde ne... Se pak nedivim, ez to blbne gordovi import, i kdyz to asi nebude ta pricina...
Původně je to stažený ze serveru TZ v excelu. Odhodil jsem z něj sloupce co nepotřebuji a přejmenoval jsem sloupce aby mi to script správně analyzoval. Potom jen export do csv s oddělením sloupců středníkem. Nic víc.
Zkusil jsem to otevřít jak XML v prohlížeči a kolabovalo to hned na začátku. V hlavičce je napsáno, že jde o UTF-8, ale v PSPadu se to tváří jako win-1250. Když jsem to uložil jako UTF-8, tak import proběhl bez problémů (GeoGet i GSAK). Na původním souboru ztroskotali oba včetně MSIE a Chrome.
U svých maker a hrátek s GPX a PHP jsem se s tímhle problémem setkal už dříve. Kódování je prevít
rsc_cz: dekuju, Myslim sice, ze by se gpx mel vytvaret v kodovani UTF8, ale zalezi na tom, jake kodovani bylo zadano pro zdrojove csv. Pisu si a proverim to.
Jo, toho kodovani jsem si taky vsimla, ale nejak jsem na to zapomnela :D Tak ci tak i to zdrojovy csv je pekne zpraseny. A cert vi, co se stalo po upravach.
Zkusil jsem to otevřít jak XML v prohlížeči a kolabovalo to hned na začátku. V hlavičce je napsáno, že jde o UTF-8, ale v PSPadu se to tváří jako win-1250. Když jsem to uložil jako UTF-8, tak import proběhl bez problémů (GeoGet i GSAK). Na původním souboru ztroskotali oba včetně MSIE a Chrome.
U svých maker a hrátek s GPX a PHP jsem se s tímhle problémem setkal už dříve. Kódování je prevít