V červenci, srpnu, září 2006 se chystám na cyklovandr směr Litva, Lotyšsko,Estonsko,Finsko,Norsko. Jsem začínající hledač pokladů. Mám dotaz, na co se zaměřit při hledání pokladů v cizině? Jak postupovat při zápisu nálezu pokladu? Čeho se vyvarovat? V průběhu cestování chtěl bych se podívat a najít nějaké poklady v cizině. Mám plán dojet až na Nordkap. Vlastním GPS 60CSx. Děkuji Všem za poskytnuté rady při mém hledání pokladů v jiný zemích. Zdenda+kolo.
Ještě, že jsem to dočetl a napsal jsi HLEDAČ. Už jsem se lekl, že cyklista :)))
No jestli máš již vytyčenou trasu a jsi PM, tak si nech poslat z geocaching.com soubory keší z okolí trasy
. V případě, že nejsi PM, tak to musíš udělat ručo fedro a to tak, že si vždy najdeš souřadnice nějakého bodu na trase a necháš si zobrazit nejbližší kešky. Zabere to trochu času, ale dá se to. Problém je ten, že jestliže to budeš dělat ve velkém časovém předstihu, tak se může stát, že některé kešky budou mít změněné listingy, nebu dudou disablované a nebo nějaké jiné změny, které tě pak mohou nepříjemně překvapit. Přeji ti mnoho úspěchů při hledání i na cestě.
Asi neni rozdil mezi hledanim v cizine a doma. Vyhoda geocachingu je prave v jeho univerzalnosti. Samozrejme jazykove bariery u multikesi jsou. Pri zapisu nalezu na net zalezi na dostupnosti internetoveho pripojeni. Zapisy na mych kesich se nekdy objevi az po mesicich, podle toho kdy se cestovatel vratil domu. Chce to asi peclivejsi evidenci nalezu abys na nejake nezapomel :-). S tvym zivotopisem v profilu se asi spis mame co ucit od tebe :-).
Pekne si to uzij.
Prehlednejsi a jednodussi bude stahnout si .kml soubor pro Google Earth ze svoji stranky na gc.com a najit si cache podel trasy primo na mape. Na tisk (a mozna i stahovani a pak jednoduchou aktualizaci - nevim, co vsechno to umi ) popisu by se dal pouzit Skrysotlac http://cacheprinter.bubbles.sk/
Take preji mnoho cestovatelskych zazitku.
MP
Jarry mluvil o internetovem pripojeni na cestach. Logy lze zapsat az po navratu, ale Geocoiny a TB by chtelo logovat (odhlasit) vcas. Proto mozna radeji nebrat. To je na tobe. Tva cesta bude jiste na delsi dobu. Prejeme hodne hezkych zazitku.
Díky všem za pomoc , rady a přání určitě si z toho něco vyberu, pokud se vrátím domů ve zdraví a v to doufám tak Vás budu informovat jak jsem dopadl a kolik jsem toho našel. Zdenda+kolo.
Díky všem za pomoc , rady a přání určitě si z toho něco vyberu, pokud se vrátím domů ve zdraví a v to doufám tak Vás budu informovat jak jsem dopadl a kolik jsem toho našel. Zdenda+kolo.