Tak už to proniklo i do cyklomap:
http://www.cyklotrasy.info/index.php?stranka=ukazky
To už je tam asi rok
a myslím si, že je to fajn.
Turistické trasy a cyklotray sou perfektní prográmky a podpora geocachingu je tam už dlouho. Náhodou to je dobrý
Jó tak to jsem zase objevila Ameriku
Já to používala naposledy myslím předloni, loňskou sezónu jsem si na to ani nevzpomněla a teď čučím
A nevíte, jak často se to aktualizuje nebo zkoušel jste si někdo podle toho naplánovat trasu?
Já mám turistické trasy. Jak často se to aktualizuje nevím, já během cca. půl roku zažil jednu aktualizaci. Pokud vím, není to vyloženě nutnost si to aktualizovat.
Plánování tras je v tom jednoduchý a přehledný.Prostě klikáš na mapu a trasa se generuje sama podle preferencí. Naplánovaná trasa se dá uložit do gpx jako trasa nebo stopa. Ukládá to taky všechny waypointy.
Ahoj,
aktualizuje se to nepravidelne podle aktivity tvurcu jednotlivych oblasti. Na uvodni strance mas prehled, ktera oblast se naposledy aktualizovala. Nektere oblasti jsou jiz velmi dobre propracovane a daji se hodne dobre pouzit.
Sam to pouzivam kamkoliv jedu na nejakou turu (pesi nebo kolo) pro rychly planing trasy a odhad vzdalenosti a casu. Staci tam naklikat trasu a hnedka vis profil a vzdalenost.
Na to se nehodi mapsource (neni routovani po turistickych trasach) ani zadny online nastroj (take kvuli absenci routovani po TT - myslim, ze nektere maji cyklostezky, ale to je naprd ze?).
Trasu si taky muzes rychle vyexportovat do gpx pro orientaci v terenu. Kesky si tam nacitam jenom orientacne, samozrejme v mapsource jsou presnejsi i s vrstevnicema a tak.
Kazpadne uzitecny programek. Doporucuji
Řekl bych že tady je docela výhody, že si do dat oblasti můžeš sahnout i sám a doplnit si je o cesty, které Ti tam schází a klidně můžeš tu úpravu poslat i autorovi oblasti, aby ji tam dal taky, aby se Ti ty změny nepřepsaly při update oblasti.
A vzhledem k možnosti výběru bodů. kudy má navrhovaná trasa jít se dá dost přesně vytvořit plán trasy, včetně povrchů a převýšení.
Ale strašně záleží na tom, jak přesně je zpracovaná oblast, která Tě zajímá.
Tak díky za všechny rady, už vím, co budu dělat celý víkend když bude pršet
Snad to s mojí GPS bude mluvit ![]()