Další cachemapa na internetu

[quote] pepa:

Konstruktivní diskuze neznamená, že ti každý bude ve všem přitakávat.

K diskuzi, pokud nenasadíš tvrdýho moderátora, tak to bude fungovat spíš jako fórum tady. Téma vydrží 3 příspěvky a pak to bude samý OT.

Proč by neměla být wiki dělaná na technické články?

To že admin nemá na tenhle server čas a není nikdo kdo by to vzal za něj je imho jediný důvod, proč se pokusit o realizaci něčeho jiného. Ale pak by měl nový server převzít i stávající funkce tohoto serveru. Jinak by bylo vhodné zajistit, aby se jejich funkce neduplikovaly, protože to by bylo spíš na škodu. Teď jsou na wiki i některé technické články, které se ti tam z principu nelíbí. Musíš je tedy přenést na technický server, protože pokud tam nebudou kompletní info, tak nemá smysl. Co s wiki originálem? Smazat? Nebo držet dvě identické kopie? Nebo budou k jednomu tématu dva různé články?
[/quote]

Souhlasím, že konstruktivní diskuze není o přitakávání, ale tady místo toho, aby byly návrhy na to co a kam dát, jsou reakce typu "nic novýho nedělej". Tomu říkám diskuze destruktivní...

O samotných článcích to není, hlavní základ technického serveru by byly downloady a to umístěny v nějaké stromové struktuře, aby si informace/soubory mohl najít i člověk, který něco hledá, ale vlastně neví co - prostě chce vědět, co se dá dělat s GSAKem nebo chce nějaké utilitky pro PDA nebo co já vím co ještě... A na to wiki dělaná není.

Ne že by se mi z principu nelíbily technické články na wiki, spíš bych si to představoval všechno na jednom místě a wiki nemá ty správné uploady/downloady. Co s technickými články na wiki, to nevím, logické by bylo je odtam smazat a nechat tam odkaz na technický server.

A ještě co se diskuze k souborům týče, tam bych strach neměl, podívej se na fóra ke GSAKu. Nehledě k tomu, že bych si představoval, že moderátorem diskuze u souboru bude ten, kdo tam ten soubor nahrál. Kdo tam bude chtít mít pořádek, bude mít na to nástroje. Nakolik je to reálný požadavek, nevím. No a admin nebo někdo vy kontroloval jen vyšší úroveň - jestli jsou soubory ve správných kategoriích a tak.

Co se týče GSAKu a maker, tak by nebyl problém udělat subdoménu třeba gsak.geocaching.cz (třeba s úplně jiným systémem) a odkazovat na něj ze současných stránek, tak jako na wiki.

Choze

Sice je to možná pracnější při editování, ale wiki stromovou strukturu umožňuje. Navíc umožňuje vytvořit několik stromových struktur a článek zařadit do více z nich, což může být užitečnější než mít možnost jediného stromu

[quote] abakus:

Ne že by se mi z principu nelíbily technické články na wiki, spíš bych si to představoval všechno na jednom místě a wiki nemá ty správné uploady/downloady. Co s technickými články na wiki, to nevím, logické by bylo je odtam smazat a nechat tam odkaz na technický server.

[/quote]

Nechtěl bych být v pozici toho co to bude zajišťovat.

Upload/download může být i u netechnického článku. Například odkaz na download z wiki článku o pravidlech nebo logbooku. Takže bych rozdíl technický a netechnický článek nedělal. Navíc technické i netechnické články mohou být provázány. Takže pokud to chceš přenést na jiný server, tak nejlépe všechno.

[quote] abakus:

A ještě co se diskuze k souborům týče, tam bych strach neměl, podívej se na fóra ke GSAKu. Nehledě k tomu, že bych si představoval, že moderátorem diskuze u souboru bude ten, kdo tam ten soubor nahrál. Kdo tam bude chtít mít pořádek, bude mít na to nástroje. Nakolik je to reálný požadavek, nevím. No a admin nebo někdo vy kontroloval jen vyšší úroveň - jestli jsou soubory ve správných kategoriích a tak.

[/quote]

Když už se odkazuješ na fóra GSAK by se dalo podotknout, že samotné gsak si vystačí bez specializovaného serveru a soubory ke stahování jsou umístěny ve fóru. Pro hledání, když nevím co hledám, tam používají klíčová slova. Asi něco jako tagy tady. Jenže to vyžaduje nějakou disciplínu uživatelů a (nebo) moderátory. Ale to by tohle fórum potřebovalo tak jako tak. Aneb hledá se moderátor, který tohle vlákno rozsekne na dvě podle jejich tématu :-)

No tahle diskuze nemá smysl, protože některý věci mírně překrucuješ, ale hlavně očividně nechceš, aby někdo něco podobného udělal. OK, beru tvůj názor.

Nechce se mi tady dohadovat s hrstkou lidí, ostatní se nepřipojili k diskuzi, končím svoje příspěvky na těma technického serveru. Možná je to tím, že to je ukryto do vlákna s jiným nadpisem, nicméně to, o čem tady vedeme diskuzi se z velké části týká lidí, kteří navštěvují toto vlákno. Pro takové kutily a hračičky bude techserver (případně nebude, to se uvidí).

Mimochodem - jak tady čtu, takj není problém všechno udělat klidně na gc.cz a i na wiki by všechno šlo perfektně zorganizovat. Tak proč to tak už dávno nefunguje?

Vlákno ještě nemám dočtené až do konce, ale tohle mě teda dostalo: Tak proč to teda dělat, když ve vybordelené formě jsou všechny informace už ve fórech a potažmo se dá všechno najít "na internetu" ??? Právě proto, aby to přehledné bylo !

ahoj podla mna sa zbytocne hadate.

napad vobec nie je zly.

proste dajte v tomto vlakne dokopy team, rozbehnite stranky a uvidite, ci mate cas, ci to zaujima citatelov atd.

za Honzu slubovat nemozem, ale myslim si, ze vas potom nalinkuje (podobne ako wiki.geocaching.cz)

ak by ste mali zavazny s hostingom, dajte vediet, ale podla mna by to slo na zaciatok rozbehat aj na nejakych free strankach. 

Co překrucuju? Nikdy jsem netvrdil, že nechci, aby někdo něco podobného dělal. Mně je to šumák, jen jsem chtěl aby ses zamyslel nad smysluplností a koexistencí s tím, co tu už je.

Na tvůj dotaz, proč to tady nefunguje... O důvodech proč to nefunguje se dá jen spekulovat, ale asi je to o lidech. Admin který nejsíš nemá čas a který správu serveru nepřevedl na nikoho kdo by ten čas a chuť s tim něco dělat měl. Kolik lidí po vyřešení problému ve fóru třeba napíšou FAQ do wiki? Jestli někdo bude ochotný psát technické články na technický server, proč se nesnažil je napsat na wiki, když tu možnost měl? Že mu tam nejde nahrát soubory? Zkusil to konzultovat s adminem wiki?

Už jsem ti napsal, že ten jediný důvod, proč zakládat další server je to, že se tady o to nikdo moc nestará. Klidně ho udělej, ale pak by měl převzít i funkci tohoto serveru. Stejně tu funguje jen fórum a nějaké fórum bude i na tom technickém serveru. Ty tomu sice říkáš diskuze u maker, ale pokud se lidi na ten nový server přesunou, tak se tam začnou vykecávat jako tady a imho je zbytečné, aby byl samostatný server jen kvůli diskuzi.

Přeju vám hodně času a energie na  realizaci.

Po pravde receno ano [:)] (bez urazky). Ty tipy a triky podle me do wiki patri. A pro naslednou diskusi muzes vytvorit vlakno tady ve foru a z wiki udelat link. Pripada me skoda tristit sily dalsim serverem ....