Tak dalsi kacer zpusobil poprask
http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-leeds-14039229
Borec,
to se jen tak někomu nepovede ![]()
Ježkovi oči, tohle stejně jednou nedopadne dobře… To už je snad lepší policajtům ukázat novou skvělou betamapu než jim chodit hlásit každou krabičku. Obzvlášť v Praze by je kleplo.
Ale na druhou stranu to chápu, pro mudly to musí být dost podivné počínání obzvlášť v místech s vysokou koncentrací lidu.
Já to říkám dávno: Kešky patří do lesa a ne pod okna.
Občané států tzv. demokratické inkvizice jsou tak vyplašení, že vidí bubáka za každým stínem. Z bezpečnostních důvodů nenajdete leckde na letišti ani schránku na dopisy, natož odpadkový koš.. Nakonec nám tady tu hru, v rámci vyššího světového řádu, ještě zakážou. Když jsme teď byli na expedici v USA, tak jednoho člena našeho týmu dokonce o čtyři bloky dál policisté třemi vozy obklíčili, následně spoutali a prohledali. Při výslechu došlo po vysílačce k prověření, o jakou krabičku se jedná, naštěstí na to jukli holýma rukama, kdyby se musel volat pyrotechnik, možná by nám ulítlo i letadlo…
Na druhou stranu, jen mě tak napadá, tak dlouho se reje do vosího hnízda, až vás nějaká ta vosa píchne, že… ![]()
Ja bych se tomu moc nesmal, ono to totiz neni vubec smesne. To, ze u nas zatim k zadnemu vetsimu teroristickemu utoku nedoslo je i diky temto opatrenim. A az tu jednou neco poradne bouchne, tak to najednou budete videt jinak.
Nehledě na to, že geokačeři v tom samozřejmě vidí srandu, ale zkuste někdy si představit že jste třeba v kůži majitele restaurace, který vidí že se nějaké individuum pokouší tajně schovat nějakou izolepou oblepenou krabici do nějaké škvíry přímo před jeho podnikem. Načež se pak dotyčný nenápadně vytratí pryč.
Zcela vážně – vy byste to šli zkoumat a otevírat?
Vcelku chápu že pojem "boj proti terorismu" je už dostatečně zdiskreditovanej :), ale upřímně řečeno, klidně bych v takovém případě věřil i tomu že se někdo předem připravuje na to že mě pak požádá o výpalné nebo takového něco.
Právě proto se tak trochu divím že tohle není ještě propojeno. Spousta policajtů o Geocachingu ví nebo slyšela a pokud by se dokázali připojit na stránky s mapou tak mají přehled kde co je a není a jakou míru pohotovosti mají nasadit.
Já osobně bych dobrý pocit neměla a upřímně i v lese občas váhám jestli ten který igelit vytáhnout či ne…
irillee: Tak ona ta "integrace" by asi stejne byla houby platna, strcim jednu krabici do batohu a pricvaknu tam jinou, kterou jsem si prinesl… Ono to je asi hlavne na seskem rozumu autora (a lovce taky, samozrejme)…
Spis by me zajimalo, jak z tehle hry musi byt nestastne ruzne protispionske organizace - po meste je tisicovka mrtvych schranek, kazda se stovkami navstev, proste neuhlidatelne… Ale uznavam, ze mrtve schranky uz nejsou uplna hitovka.
Souhlasím s tím, že v některých případech geocaching na pohled dost hraničí s podezřelými aktivitami a dal by se snadno zneužít k maskování něčeho dost nehezkého. Zatím se to (aspoň doufám) nestalo, ale kdo ví, kdy to někoho napadne a skutečně se něco stane.
to je druhá věc, to mě po přečtení zprávy nedošlo. No ale policajti by stejně viděli jen tradičky, filnálky a jiný Waypointy by byly i nadále podezdřelý..
Nevím, jestli Tvoje představa o špiónech a mrtvých schránkách není již trochu zastaralá… ![]()
Stare, ale efektivni…
Pracovnik ambasady courajici po meste a hledajici kesky, rekl bych, ze tak u ste to "dohled" prestane bavit…
kdyz si muzou vyzadat data od google, atp .. proc ne od groundspeaku?
Zcela vážně - já bych teda šel ![]()
Tak u nás už policajti o geocachingu vědí. Dostali se k němu tak, že hledají jednoho pohřešovaného kačera a dokonce už i jejich šéf se zaregistroval a chytlo ho to. Tak alespoň máme u nás v okolí klid na lovení a nebudeme zatýkáni jako teroristi ![]()