Setkali jste se uz s nejakou dementni cachi? A jeste dementnejsim ownerem? Ja bohuzel ano. Tento clovicek nejenom, ze neustale maze moje logy pod svou cachi, ale dokonce mu jeho blbost jeste veli davat "Need Archieved" moje cache - zjevne jako velmi ubohoucka pomsticka.
Tento post neni tim, ze bych si potreboval pobrecet, spise abych upozornil na totalne vypatlaneho cloveka, ktery evidentne nepochopil, o cem je geocaching a jeste schvalne dela naschvaly.
BTW podle vseho jeho pozadavek na archivaci u me cache uz reviewer smazal, protoze neni v listingu videt.
Co delat s takovymi pubertacky? Udelat si znovu vylet do Sternberka a poradne ho proplesknout?
Tezko nekomu zakazovat. Zacina. Byl asi nadseny. Mozna si tu hru vylozil po svem. Ale nic nerozbiji, hraje si. Pokud bude hrat dal, sam zjisti jak ma kes zmenit. Pokud nebude, tak keska umre sama. Cilenym navstevam logy napovi a kombajneri budou mit radost z bodu.
Co na to rict. Asi jen to, ze kaceri s velkym egem, kteri nesnesou ani malou kritiku tady budou vzdycky. Maze-li ti logy (nejspis asi po nejake vytce ci kritice), tak kontaktuj reviewera. Ten by mu mel domluvit a nepomuze-li to, tak i archivovat tuto kesku. Je to jednoznacne proti pravidlum. B)B)
Co se toho jeho NA logu tyce, tak to by me nechalo v klidu. On chlapecek asi nevi, ze aby mohla byt keska archivovana, tak k tomu musi byt i duvod a ne jeden NA log. :D:D
Nicmene ten NA log docela pobavil. "Kes uplne blba a o nicem, ale nenasel jsem ji" :D:D:D
Tenhle ouner tu byl pranýřován už dávno, když on a (asi) jeho spolužák ze školky založili každý jednu keš a vzájemně si na nich "dokázali" poctu FTF.
Pokud jde o tvůj dotaz: jsi zapsán v logbuku? Pak nemá ouner žádné právo log smazat. Napiš si revjůvrům (v tomto případě asi kterémukoliv) a oni umí někde z archivu vytáhnout tvůj původní log, vrátit ho tam, zamknout proti smazání ownerem a ešče mu vynadat (Autáček by moh vyprávět .
Jinak doporučuju místo logů typu "uplně blbá keš" používat log UBK. Ouner v lepším případě neví, co to znamená, v tom horším ví, ale marně doufá, že to neví ostatní lovci.
A pokud jde o ten listing lukina: "Tento dům je zajímavý tím, že sem nebyl zaveden plyn". To je zajímavost jak cyp.
a ted se koukněte na tu keš, opřela se do ouwnera nějaká Kačerka a budu sledovat co se bude dít za jak dlouho smaže její log je to smutný taková keš bohužel příště založí keš k domu kde ještě nebyl zaveden internet já bych tomu věřil
panáček to asi opět smazal, jinak nevím, co tam kdo psal, ale i owner má právo vyjádřit názor - to od odkupu baráku, ale pokud tu kešku někdy odlovím a bude to tam stále mít napsané, tak se do něj taky opřu…
Tento byl alespon tak soudny, ze tu svou zarchivovat - jenom pro zajimavost, byla to nejaka polepena krabicka snad od tamponu, doslova okousanej logbook a jednotliva policka udelana krive tuzkou. Neco jako pravidla geocachingu nebo dalsi veci byl uz zbytecny luxus. Nehlede na fakt, ze byla umistena primo pod panelakem, kde ten druhej bydli a nic tam neni zajimaveho.
hauskaa: s tim FTF jsem si to dohledal uz vcera, to je ale "nahoda", ze?
Lubos_H: ten log byl napsan normalne a ted je uz zakryptovanej, dalsi z "nahodicek".
A ted co se tyce samotne cache Sitka:
listing je tam menen snad kazdy den - vidi toto reviewer? Skoda, ze jsem si to prubezne nevyscreenoval.
2)Jak nekdo podotkl v listingu drive, majitelem objektu i pozemku je opravdu pan Tichy. Overil jsem si to i v katastru:
Informace o budove
c.p.: 345
Cást obce: Šternberk
Císlo LV: 1787
Typ budovy: budova s císlem popisným
Zpusob využití: rodinný dum
Katastrální území: Šternberk 763527
Na parcele: 2621
Vlastnické právo
Ladislav Tichý Nábrežní 345/20, Šternberk, 785 01
Je tam sice zadano vecne bremeno, ale nemyslim si, ze by to byl puvodni nemecky majitel. Bohuzel v tomto pripade se jasne ukazuje to, co kombinace maleho ditete, 13ti nalezu a nesmyslne nadseni pro ves dokaze. Je mi toho hocha az lito.
To by me take zajimalo :). Mozna to bude i o tom, jak je vlastni nazor prezentovan. Me osobne logy na mych caches (nyni jiz byvalych) od S474N a nasledna diskuse na icq otravily geocaching natolik, ze jsem sve cache po jejich vicelete existenci zacala davat k adopci …
Napsal jsem mu otevrene, ze evidentne nechape ironii predchozich lidi v logu o tom chybejicim pisemenku H v nazvu a ze ja mu to napisu otevrene, ze je to sHitka. A nasledne jsem pridal text, ktery jsem napsal i vyse - vypis z katastru.
the.weasel: pokud uz nakousnes A, je slusne dodat i B. Tim B je predevsim to, ze jsem nebyl prvni, komu tve cache nesedly. Naopak jsem evidentne byl asi tim poslednim Spousta lidi o archivaci pise (viz. napriklad cache Unicovska, Rozestavena lod kapitana Francise Drakea, aj.). Ja osobne, pokud vidim, ze se jedna opravdu o nesmyslnou cache nebo cache odporujicim pravidlum nemam problem tu archivaci i navrhnout. Ano, urcite to neni popularni gesto, ale opravdu nepotrebuji nekomu lezt do zadku, abych se mu zalibil. Proste pokud mi neco nevyhovuje, tak to proste a jednoduse resim. Tvoje cache jsou kapitola sama pro sebe - pokud si chce nekdo dohledat, zejmena doporucuji " Trebic (3) - Vetrny mlyn / Windmill". Cenim si alespon toho, ze si ty logy nevymazala, jako tady lukin1. O tom, jak jsem si zapomnel z jedne cache opsat bonusove cislo a kdyz jsem te ve vsi slusnosti kontaktoval s zadosti o pomoc a tva odpoved byla neco ve smyslu "to mas tedy smulu hosanku, skoc si tam pekne znova" radeji pomlcim.
Hmm ono logovat Needs archive jen tak od boku taky není zrovna ideální řešení. Podle mého názoru by mělo přijít na řadu, až když vše ostatní selže (log, log needs maintenance, mail, apod.) a pak tam, kde se jedná opravdu o vážné porušení pravidel a kde to nepočká.
Jinak to dopadá přesně tak, jak to dopadá… revieweři mají plnou schránku zbytečných NA a řeší je s nejmenší prioritou, bohužel včetně těch, které by měly mít prioritu vyšší.
Za další mi to přijde silně nefér vůči někomu, kdo ti zadarmo připravuje zábavu… ikdyž se mu to třeba úplně nepovede, nebo šlápne vedle. Nejdřív o nápravu slušně s vysvětlením požádat autora není vlezdoprdelkovství ale slušnost!
alkes: logoval jsem jak rikas, bohuzel mi to vzdycky vymazal. Myslel jsem, ze logy NA mazat nemuze - spletl jsem se, muze taky
Co se tyce tech zadosti, staci si precist predchozi nalezce, je to dostatecne vypovidajici. Bohuzel musim rici, ze v nekterych pripadech pochybili i samotni revieweri, protoze povolit cache, kde je i primo v listingu psano ,ze u tradicky musis delat nejake multistageove ukoly a oni to odpublikuji…no nevim nevim.
CykloDav: jsem pro, ale klice a bilej plast budu mit ja, souhlasis? :)
Tak proč se nejmenuje lukin1 a jeho Sitka… ??? A proč mistře není to vlákno v Keše obecná diskuse, když se to týká keše… Že by byl autor vlákna dementní a nevěděl jak přidat nové vlákno do správné sekce? I to je demence… B)
Nejsou dementní kačeři ani dementní keše. Jen každý má v sobě jinou hranici únosnosti a jak je zde již omšelé… Nikoho nikdo nenutí tyhle keše "díky za bod" lovit. Každý má právo založit si svoji keš. Věřím, že ji založil i tento kačer v tom nejlepším úmyslu a má o ní dojem, že je best of. Prostě ten dům je "něčím" zajímavý. A pravidla si vyložil také po svém a časem třeba pozná, že je to špatně nebo jiní kačeři podle jeho vzoru poznají, že něco dělají špatně a že tudy cesta nevede… Nechme každému jeho prostor, jeho názor, jeho radost ze hry… A když je to pro řadu kačerů jen "díky za bod", tak přece takových je spousta a jedna keška ve statistikách ještě toho tisícovkáře nedělá - v tom množstí je to jen kapička.
No vidim, ze se tady do toho zaciname zamotavat cim dal tim vice. Verim, ze spousta lidi nasla svou "dementni cache a dementniho majitele".
Co se tyka dalsich prikladu, ktere jsem zde uvadel, tak se tykali V SOUVISLOSTI s NA, nikoliv s demenci majitele/dementnosti cache. Takze se prosim nejdrive nauc cist a predevsim chapat vyznam psaneho slova a neprekrucuj dana fakta, pripadne je nevytrhavej ze souvislosti.
BTW k tebou psane hlasce o nuceni do loveni. Ver mi, ze kdybych vedel, co je to za cache, tak si bud jist, ze ji urcite nebudu ztracet svuj cas, ktery radeji vyuziji u cache, ktera za to opravdu stoji. Zde je proste nazorne videt, kam cely GC smeruje. Zvlaste, pokud si kazdy bude otvirat cache u sveho domu, u sve zahradky…
Ponechme stranou úroveň keše, listingu i přístupu, ačkoliv se ne bez příčiny nabízí spousta vtipných i tragických odpovědí. Nicméně gc má nějaká pravidla. Kromě spousty nepsaných dobrovolných jsou i ta poměrně jasná - pokud je kdokoliv zapsán v logbooku keše, ať už si napíše pod listing kritiku (která asi nepotěší nikoho, kdo to s gc myslí vážně, ale i to k tomu patří a soudný člověk se nad ní alespoň zamyslí, co změnit upravit), tak nemá owner právo tento "found it" log (bod) smazat. To je prostě fakt. Takže ať už si myslíme o tomto dítku cokoliv, pokud maže "Found it" logy jen proto, že se mu nad keší nerozplývají, je čas na zásah reviewera a poučení o pravidlech. Ty platí pro každého, pro toho s 5000 body i pro toho, kdo si založí keš po 13 nálezech …
Tak pozor, jenom bych chtel dodat, ze na tehle jsem se nezapsal. Prohledal jsem cele okoli a podle vseho (i logu v listingu, ktere jsem si online stahl) vyplyva, ze je umistena nekde tak blizko domu, ze to neni koser. Proto jsem to dale neresil a odjel z mista. Napsal jsem DNF log, ktery byl vymazan a dale uz viz. nahore.