Description

Čtete popis cache dřív, než se ji vydáte hledat nebo u traditional vám stačí pouze souřadnice?

V popisu cache HOSÍN je napsáno, že se nemá hledat v kamenné zdi. Možných úkratů je tam sice spousta, ale věčné rozebírání a skládání kamenů zdi neprospívá. Přesto mám podezření, že někteří kačeři jedou jen podle souřadnic a ta zeď se sama nabízí

Jak zdůraznit “PŘEČTI SI NÁVOD”?

skus strcit do parezu pascu na medveda a do popisu cache uved, ze cache sa nenachadza v pareze. To nauci citat navod kazdeho (myslim aspon po tejto skusenosti. :slight_smile: Ale vazne: ja citam popis, ale nikdy sa mi nepodari pozriet ci, ci hladam small, regular ani obtiaznost terenu, potom to je aspon v terene vacsia zabava :slight_smile:

Vetsinou jdu bez popisu a nectu ani predchozi logy. Teda kdyz je kes nova tak si popis prectu, ale nez tam dorazim tak uz si to vetsinou nepamatuju :-). Kdyz nekam jedu vyhledam v GPS nejblizsi kes a zkusim to. Ze se zed nabizi potvrzuji, koukal jsem tam taky, ale nic jsem tam nenasel :-). Asi pomaha jen volba mista kde v okruhu 10m nic k rozebrani neni. Ale i na parezovkach jsou oholene koreny siroko daleko jak od divocaku.

No a samozrejme pomaha co nejlepsi zamereni na miste s dobrym signalem. V ulicce mezi zdi a kostelem nebo v hustem rosti nemuzes cekat nic jineho nez rozhrabane vsechno kolem.

Bohuzel. Fascinuje me, jak nekteri cacheri uvazuji, ze jim neni zatezko rozvrtavat okoli az za hranici snesitelnosti… to me treba bohuzel potkalo u jedne me kesky, kde po trech navstevach zacala zed vypadat, ze po dalsich trech uz tam nebude, protoze kvuli poddolovani spadne… pritom byly vybrane kameny ktere predtim docela pevne vezely v omitce… nevim jak uvazuje clovek, ktery takovy kamen vyviklava… asi ze cacheri pred nim ho zasadili pomoci zednicke lzice a specialni stare vypadajici malty (hliny, mechu, cehokoliv…) … zatimco cache lezi o pul metru dal volne polozena ve skvire a ceka, az tam ten truhlik strci prst, koukne tam okem, nebo nedejboze si tam blikne baterkou… je to trosku smutne, ale do budoucna jsem zatratil vsechny ukryty ve zdech a podobnych mistech, protoze to nechci mit na svedomi…
abych prilis neodbocoval od tematu - ja si pred lovem vzdycky listing prectu, obvykle nakouknu i do par poslednich logu, a protoze jsem sklerotik a roztrzitec, obvykle si par klicovych informaci copy/paste pretahnu a vytisknu. napodobne i hint (stale zakodovany), kdyby neco… k tomu me castecne vede to, ze nemam PDA a tudiz takove informace nemam kde skladovat nebo jak stahovat primo v lese… castecne pocit, ze to proste tak nejak patri k ritualum lovu. navic z pohledu autora mi prijde lito, kdyz je treba v listingu napsano “nechodte od severozapadu, je tam drak”, a v lozich pak kazdy druhy nadava, ze cestou od severozapadu ho drak kousl do zadku a ze je autor debil… a na ci strane je chyba?

Umístit do všech těch možných úkrytů ve zdi nepravé keše s textem: “PŘEČTI SI NÁVOD, tam je napsáno, že se nemá hledat v kamenné zdi!” :slight_smile:

Je sice dobře, když autor zdůrazní, co všechno se nemá v okolí úkrytu zničit, ale i když to výslovně neuvede, tak by to stejně mělo patřit k geoetiketě chovat se k okolí šetrně.

Například mě dost překvapilo při čtení logu “Průhonice, obora”, že to tam prý něteří místo obejití po cestičkách vzali přímo po ortodromě :frowning:

Hmmm, nebo třeba logy z některých přírodních rezervací!! např. Milá:

1. příklad

2. příklad

3. příklad

Je to jasné. Moje další cache bude “Po stopách Bestie” na monitvy případu mjr. Zemana z '49. Zavedu kačery do bažin, a kdo sejde z cesty…

Aspoň se provede nějaká selekce.

zkus to cache publikovat na den pohranicnika;)