desktrukce baterie GP AA 2300 pri nabijeni

Po nabijani sady AA bateri na 200mA som nasiel jednu z bateriek v divnom stave, ktory vyzera ako keby sa v nej vytvoril velky tlak a nasledne vyrazilo plusovy pol baterky, viz http://drobik.cz/gp/.
Nabijacku pouzivam Voltcraft IPC-1, vsetky sa nabijali na 200mA.

Stala sa Vam niekomu podobna nehoda s baterkami tejto znacky alebo som proste trafil blby kus?

:o To jsem ještě neviděl… Nejspíš to bude vadný kus, my máme stejnou nabíječku i akumulátory a cpeme do nich třeba i 1000mA, ale nikdy se nám nic takového nestalo.
Řekl bych, že ta baterka bude nějak šikovně zkratovaná a že se při nabíjení hodně prudce zahřála…

Vadný kus, holt statistika si vybrala tebe :slight_smile: Hlavně to nezkoušej otevřít…

Tak já mám s bateriemi GP podobnou zkušenost.
AA 2100 a AAA 800
Kupoval jsem je v sérii po čtyřech kusech a jednu z každé série už jsem odepsal po tom, co jsem je našel v nabíječce v podobném stavu.

Mam take jednu zkusenost s bateriemi GP.
Kdysi jsem se docetl ( a pozdeji i setkal v praxi ) s tim, ze nektere typy fotaku Olympus odmitaji fungovat s bateriemi GP. Nikdo zatim nebyl schopny rict proc. Poprve jsem se s tim setkal, kdyz za mnou prisek kamarad, ze ma novy fotak baterky i nabijecku ale ze mu proste ten fotak s nima nefunguje, tak jsem je meril a zdali se byt OK, v jinem fotaku take fungovali normalne, jen ne v tom Olympusu, stejne tak ten Olympus s jinyma bateriema fungoval normalne jen s tema GP NE. No a podruhe jsem se s tim setkal v jednom fotolabu, kdy si tam pan kupoval baterky a prodavac rekl NE ty GP si radeji do toho Olympusu nedavejte, byvaji s tim problemy. Takze ja rikam na GP take NE.

A moje zkusenost je takova, ze mnoho let pouzivam GP, ktere funguji a funguji a funguji…jak ve fotaku Olympus tak ve vsem ostatnim kam je dam. Drzi kapacitu a nemaji chybu. Pouzivam jich aspon 10 ruznych kapacit, ale urcite vsechny hodne stare, 5 let urcite. Narozdil od dvou sad Sanyo a Energizer, ktere byli k nicemu po par pouzitich, oboje nevydrzi nabite ani par dni. Na GP nedam dopustit a pujdu do nich zase, ostatni vyzkousene znacky, byt zname a doporucovane me hodne zklamaly.

no to ja teda spis rikam ne na olympus :smiley: GP roky bez problemu od 2100 po 2700
v canonu mi fungujou :stuck_out_tongue:

Jasan, je to jako kazde jine spotrebni zbozi, proste nekdo s tim ma dobre zkusenosti, nekdo spatne, kdyz tady zacnem psat o bateriich treba panasonic, tak to bude jedno a to same :slight_smile: Ostatne ja jsem si nechaval asi tak pred pul rokem menit baterie v akubloku od akuvrtacky a mam tam take GP a chodi spickove.

Osobně se domnívám, že šlo o nějaký vadný kus. S GP mám vynikající zkušenosti.
Co se týká Olympusu, problém bych hledal jinde než u baterií.

Jo a jinak pánové… věděli jste že Ni-MH baterie mají životnost cca 3 roky? Pak jde kapacita neúprosně dolů bez ohledu na počet cyklů…

To by mě zajímalo, jak je možný, že s nima Olympusy nechodí…teda, asi až na ten muj… ten je sice asi o něco starší (D-460), ale mám v něm GP a nemůžu si stěžovat…

to že některý foťáky s obecně nabíječkama(nejenom GP, panasonic, atd atd) nefungují je dáno tím že nabíječky mají 1,2V a obyč baterky mají 1,5V. A nedělají to jen foťáky, dokonce i NVG z vrtulníku co má v sobě 2 záložní tužkovky na nabíječky(AA 2100) nefungovala ale s obyč tesco,clever tužkovkama no problem;)

No to sice ano, ale dát si do fotáku tesco baterky tak budu rát když udělám 3 fotky…

No a pokud vim tak nabíjecí baterie se dělají všechny 1.2V, takže v tom, že GP a Olympus nevalí problém nebude.

GP 2300 me s Olympusem C-4000 funguji tak 4 roky bez nejakeho problemu.
Ted mi bohuzel doslouzily Ansmann 2700, ale tech dva a pul roku slouzily na 1*

Vzacne se shoduju s Colonelem74, GP AA i AAA mam roky, v kapacitach 1800-2700 (AA), a i kdyz ty 1800 pomalu konci, porad funguji dobre (odhadem uz 10 let?).

Jednou jedinkrat jsem koupil nejakou jinou znacku a po prvni akci kde byly v mrazu sly do kopru, po nabiti ztratily celou kapacitu do par hodin.

Fotak na 2 i na 4 tuzky, GPS, vysilacka a buh vi kde jeste me GP nikdy nezklamaly.