Ve fóru jsem odpověď nenašel a tak se ptám. Proč je výpis nalezených keší na GC.com řazený v úplně jiném pořadí, než v jakém je do systému loguji. Chvíli mi to připadá jako podle abecedy, pak je to zase chvíli chronologicky. Jde mi hlavně o případy, kdy mám v jeden den více než jednu nalezenou keš. I když si na pořadí vzpomenu a nebo k němu logicky dojdu, přece jen výpis podle timestampu logu by mi připadal logičtější.
Jenze geocaching.com zadny timestamp u logu neuchovavam jen datu, proto spravne razeni nemuze byt garantovano.
Určitě ho interně mají. Byli by blázni kdyby ne. I kdyby přece jenom ne, tak ty logy musejí mít nějaké interní unikátní IDčka a podle těch to musí být řaditelné podle pořadí vkládání nálezů. Nezahynu, jen jsem se ptal, dik.
Vsak me se to vzdy podle poradi vkladani zobrazuje. Takze nevim, co resis.
je to tak, nekdy se to zobrazuje tak, jak to loguju, v tom poradi a nekdy je to totalne zprehazeny. A ani ja v tom nenasel logiku ![]()
hradnik: Taky jsem hledal a taky jsem v tom logiku nenasel. Idealni by asi bylo, kdyby se jako soucast logu dal pridat i viditelne zobrazeny cas …
Myslím, že kešky jsou zařezy v daný den přesně v opačném pořadí než jak jsou logovány.
Tímto problémem se zabývalo vlákno: http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=28&thread_id=8871&pid=96307#post_96307
Osobně jsem vždy kešky daného dne logoval přesně v opačném sledu než jsem nalezl, protože jsem jejich posloupnost měl jen pro vlastní potřebu a zobrazovalo se to pak ve správném pořadí.
Nedávno jsem ale uvažoval o statistickém zpracování svých odlovů a zjistil jsem, že to asi bude problém - programy budou brat posloupnost podle logování.
A tak to mne štve založení dalšího vlákna. Hledal jsem
a ono tam je pořadí.
Nicméně kdyby to bylo jen pozpátku, tak je to ok.
Ono je to ale docela všelijak. Nejmarkantněji je to vidět v kompletním výpisu logů logs.aspx
ono je to tak, ze na strance my account je to razene, ale zmatene nelogicky. jednotlive dny jsou totiz razeny vzestupne. nejstarsi dole, kazdy dalsi den se priradi navrch. ale pokud je vic nalezu behem dne, tak prubeh dne je zobrazen naopak sestupne - prvni kes, pod ni druha, treti … takze je potreba na to nahlizet takhle.
neni to chyba, ze by se to spatne radilo, je to takhle udelany. jak pises, jednotlive programy to dle id logu umeji rozeznat, takze jestli si to nekdo chce zpracovavat databazovymi programy, je potreba to logovat jak sly nalezy za sebou.
Tak to máte asi štěstí. Já si zatím pořadí kešek (až na dvě) pamatuju už jenom proto, že jsem je dělal na kole popřípadě pěšky. A to co mi ve výpisu vyleze, je totálně napřeskáčku (bavím se o více keškách v jednom dni).
Třeba 10 Havířovských v jednom dni bych podle toho výpisu chodil ještě teď. Čert to vem. Díky všem za odpovědi.
Nevím jaký je systém řazení v logs.aspx, ale pokud se budeš dívat na:
http://www.geocaching.com/seek/nearest.aspx?ul=rpalat
, tak budeš mít vždy daný den řazený podle logovaní na internetu - první log je v seznamu nejvýše a další jsou sestupně (proto jsem logoval den s více nálezy vždy od poslední kešky, ale pak nastává výše zmíněný problém ve zpracování statistik).
potvrzuji, ze obcas je poradi nesmyslne - vetsinou staci reload stranky, nekdy reload az po nekolika minutach, a poradi je "spravne" (tedy v ramci dne vzdy pozadu)
(nicmene radeji si pisi do prvniho radku logu alespon priblizny cas nalezu - poradi tak lze kdykoliv, i automatizovane, rekonstruovat, i kdyby se geocaching.com stavel na zadni
Myslím si, že je lepší zapisovat na IT tak jak jsem je nalezl. Časem jsem přestal koukat následně na zápisy v gc.com a v GSAKu je vše řazezeno tak jak jsem našel a zapsal. Takže ve statistikách to žádný borčus nedělá.
Jinak si myslím, že toto vlákno nemá s pravidly poradny co dělat. takže přesouvám
Jen pro zajimavost - podobne nesmyslne se radi i ikonky od nalezenych Geocoinu - neni to ani podle abecedy a ani podle data nalezu … ![]()
Geocoiny se řadí podle date svého vzniku, nebo aktivace ikonky, nebo tak nějak - aspoň to je moje teorie založená na tom, že coiny, které mají v názvu rok, případně i měsíc, jsou řazené chronologicky.