Používám ADSL od bublinek a v poslední době mám dojem, že řádně blbnou DNS servery. Snažil jsem se dohledat nějaké open DNS nebo prostě dobré použitelné DNS servery. Neporadíte prosím někdo nějaké dobré DNSky? Díky.
Zkus naše CESNETí: 195.113.144.194 a 195.113.144.233 myslím že jsou stále otevřený pro každého.
Jinak doporučuji se poohlédout po nějakém kešujícím DNS serveru. DNS server na seberychlejší síti je k ničemu když se k němu ty přes svou pomalou/saturovanou linku nedostaneš. Tohle řešení mi subjektivní rychlost browsení hodně zvýšilo. Já používám bind9 který běží na stále běžícím routříku, je to Linuxová záležitost.
V nouzi nejvyšší by šlo použít lehce zapamatovatelné servery od Googlu 8.8.8.8 a 8.8.4.4 ale proč je google nabízí se ani neodvažuji domýšlet.
Lze pouzit i 208.67.222.222 nebo 208.67.220.220 z http://www.opendns.com/
Nevyhoda: pro spatne neexistujici jmeno ti to podstrci jejich web s jejich vyhledavacem.
Vyhoda: blokuji domeny ruznych nepeknych breberek.
Díky všem za rady, vyzkouším.
Tak, často u polofunkčních internetů používám gůglí 8.8.8.8. Třeba teď. ![]()
To mne omeje, jak najdu ktere DNS mas, ja jedu taky prez nulu^2 a nemuzu v tom tfujavej adsl modemu nic najit. Localhost se pta 10.0.0.138 a tam jsou nastaveny nejak podivne, ukazuje ze jsou 0.0.0.0 , coz je nejaka divna prezentace, jen vidim routu na 194.228.196.34. Imho jaky tam mas, od kdy mas problemy, porad, prez den atd, zkusim to popostrcit dal. Nemuze byt problem s linkou? Problemy jen s "nslookupy"?
to Akryx: to je dotaz na koho?
Jestli na mně, tak mám vyladěnou O2 linku a modem co ještě není v O2 v prodeji
Obecně je asi problém, že O2 má potíže s DNS servery, tak jsem tam chtěl nastavit něco jiného než O2… a uvidíme jestli to je opravdu tím či ne.
Máš bílej chujawej? Mělo by to být někde v nastavení advanced setup - DNS. Je tam default od ISP nebo možnost nastavit svůj vlastní.
JJ, Q na tebe.
JJ, mam bilej chuja, ale pripravenej fritz! na vymenu, jen ho musim dokonfigurovat
Co mas za zelezo?
Ja zadne problemy s dns resolvem z adslka nepozoruji a to mam 2.
O problemech vim, ale resilo se to.
V nastaveni kde se hovori o DNS je jen v Basic/DHCP, nikde jinde jsem nenasel.
Tak se to nastavuje opravdu Basic/DHCP, ted ale zjistit, jake to prideluje. Tot otazka. Nikde to v menu pri pripojeni se telnetem na chuj nemuzu tez najit. Mozna se spatne divam…
Mám D-Link DVA-G3671B, má to i USB slot. Fritz je ale o kategorii výš… měl jsem ho doma na testování než šel do distribuce a fakt dobrý. Bohužel cena ![]()
Ten D-link vypada zajimave, prijemna alternativa k Fritz! jj, cena je potvora, ale obyc se da od par euro vzit na ebay.de