Dopravni obsluze vjezd povolen

Nevite nekdo jak se definuje dopravni obsluha na dodatkove znacce u zakazu vjezdu? Je vyzvedavani cache dopravni obsluha?

Takto si představuje dopravní obsluhu MP Olomouc…

dopravní obsluhou se rozumí vozidla zajišťující zásobování nebo lékařské, opravárenské, údržbářské, komunální a podobné služby, vozidla s označením O1, vozidla taxislužby a vozidla, jejichž řidiči, popřípadě provozovatelé mají v místech za značkou bydliště, sídlo nebo garáž.

O keši nic, jedině snad údržba keše…

No kazdopadne malokdo asi vozi sebou vypis z rejstriku nemovitosti, aby prokazoval, ze tam ma garaz, takze ja to chapu tak, ze z teto znacky si hlavu delat nemusim.

Jooo, to je otázka osobní odvahy, výřečnosti, stavu bodového konta a peněženky a hlavně nálady policajta B)

No ona ta sance ze tam budou je stejne 0.0001%. Maji prece plno prace s merenim rychlosti tesne za znackou zacatek obce, kdyz vlastni obec zacina o kilometr dal…

Buďte v klidu. Já tuhle značku nechal osadit na parkoviště před našimi domy, aby tam neparkovala celá Evropa a stejně na to všichni dlabali. Pokud nikoho nechytnou přímo při vjezdu, tak je to konečná, každý vám řekne, že s vozem nepřijel, ale za to s ním hodlá odjet a v tom mu nikdo nesmí zabránit. Na dotaz, kdo s tím přijel-kdo spáchal dopravní přestupek vám odmítne vypovídat ze zákonných důvodů a basta. Tahle značka je jen bubák na bázlivé.

Především je to otázka charakteru.

Obávám se že odlov keše jako dopravní obsluhu neukecáš.
A taky si myslím, že většinou to od téhle cedule ke keši nebude zas tak daleko, aby se tam nedalo dojít pěšky.

Co by ne :).
Musíš ale provést trade; tj. něco přivést a něco odvést - potom jsi dopravní obsluhou :D…

Cesta lenocha je zarostlá trním.

To jsou starosti B)
Maximálně ti daji několik stovek pokutu a seberou bodiky.
A to za to stojí, ne ??? :D:D:D

BTW: já jako dopravní obsluha mám sám občas co vysvětlovat u nás :@
natož někde jinde. To mi za to nestojí.

Definice dopravní obsluhy je víc než neurčitá. Známá se ji pokoušela zjistit v Plzni. Chtěla vozit slečnu dceru do školy autem a kolem vchodu do školy je ulička pouze pro dopravní obsluhu. Můj názor je, že ta značka je tam správně, aby tam nejezdil každý plašan, a také si myslím, že slečna by těch 100-150 m ušla v pohodě. Nicméně ta známá zjistila následující - ona tam vjet nemůže, ale taxík ano. Takže kdyby vozila dcerku taxíkem, je to v pohodě, když ji vozí vlastním autem, je to proti předpisu. (???)
Podobné je to ze značkou zásobování. Mohu zásobovat vlastní firmu nebo jen cizí? Logické by bylo vůči vlastní firmě být dopravní obsluha a vůči cizí zásobování. Tak to ovšem nikde není…
Trošku je to celé off topic, aneb jak napsal cztweety: "To jsou starosti" :slight_smile:

http://www.autoweb.cz/pravni-poradna-bezplatna/dopravni-obsluha-a-zasobovani/10515

Kdo je dopravní obsluhou a kdo je zásobováním, definuje vyhl. č. 30/2001 Sb., která provádí zákon o silničním provozu (361/2000 Sb.). V ust. §15 odst. 3 této vyhlášky je dopravní obsluha definována následovně:
„Dodatková tabulka č. E 12 s nápisem "JEN DOPRAVNÍ OBSLUHA" omezuje platnost značky, pod kterou je umístěna, na vozidla zajišťující zásobování nebo lékařské, opravárenské, údržbářské, komunální a podobné služby pro oblast za značkou, na vozidla s označením č. O 1, vozidla taxislužby a na vozidla, jejichž řidiči, popřípadě provozovatelé mají v místech za značkou bydliště, sídlo nebo garáž; pro tato vozidla neplatí značka, pod kterou je umístěna dodatková tabulka s nápisem "MIMO DOPRAVNÍ OBSLUHY".“

Rád bych dodal, že režim ala dopravní obsluha je často i pod značkou "Pěší zóna", kdy bych příslušné frajery rád viděl, jak si to brouzdají svými geovozy mezi tou spoustou chodců…

Co je binec je to, něco podobného co tu již padlo, že například bydlíte-li v pěší zóně, domů si zajet autem volně nemůžete, ale vozili-li byste si prdel v taxíku, tak to je jiná. Obecně smí do tohoto zákazu / či zóny vjet taxikář jen když tam veze nebo odváží zákazníka, ještě jsem však neviděl policistu, který by pokutoval zevlující taxikáře jenž tam stojí a čekají na potenciální zákazníky jen tak…

No darmo mluvit…