Dotaz: Oregon - Fieldnotes

Zdravicko, chci se zeptat, nevite zda se da nejakym zpusobem prednastavit text do Fieldnotesu - napriklad aby to do textu automaticky hazelo cas a cislo nalezu???
Hledal jsem v nastaveni ale nic :frowning: a na garminoregon wiky taky nic.. Pouzivam na to GSAK ale ten si nejak moc pamatuje predchozi nalezy a porad musim odklikavat jiz nalezene kesky… kdyby jich bylo 20 tak to preziju ale kdyz uz si pamatoval 150kusu tak me to s***…

Pokud uz tu na to nejake vlakno je, tak se omlouvam ale opravdu jsem nenasel nic uzitecneho…

…určitě bude něco i pro GSAK - v GG mám nastavené do logu čas, pořadí, poděkování a dle příležitosti si tam dopisuji i nějakou univerzální větu

Jak pise kolega, do Geogetu je dokonce nekolik exportnich maker pro Field notes - ty lepsi doplnuji automaticky i poradi, cas a dalsi veci - treba si tam clovek muze dat i libovolny text.

Soft na to určitě je, jestli je nechceš používat, mrkni sem: http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=7&thread_id=16772&pid=236773#post_236773

No mam GSAK i GG.. pro export kesek mi GSAK vyhovuje vice, nevim proc ale prisel jsem mu vice na chut.. ale pracuji s obema.. GSAK ma take exportni makro, jenze prave tam je nejakej zatim nevyresenej error a kdyz exportuji FN tak musim odklikavat jiz nalezene a vyexportovane kesky… coz je dosti zdlouhave a casto se stava ze odkliknu i tu co jsem nechtel… :frowning: proto hledam moznost jestli to jde primo z oregonu.. pokud to nejde tak se samozrejme nic nedeje… :slight_smile:

jinak kdyz uz mi tu takhle pekne radite, na oregonwiki jsem se docetl ze 450tka zvlada az 5000kesek v gpx… ale kdyz jsem vyexportoval 2300 kousku tak se nenahrali… :frowning:

Existuje, večer se mi ozvi, já ti ho pošlu a i zasvětím, co a jak :slight_smile:

Nebo si to připiš na seznam toho našeho školení v geogetu :wink:

…ona sice asi zvládne těch 5000 kešek (nemám ověřeno, nemám O450 :)), ale určitě má i nějaké omezení na velikost výsledného gpx. Jinými slovy, soudruzi z NDR prostě nepočítají s českými dlouhými listingi. Ve světě je normální že když má listing 10 řádků tak už je hoooodně dlohý :smiley:

no maj tam omezeni velikosti no … :frowning: blbe je ze clovek nevi kdy ten listin obsahuje informace dulezite pro odlov a kdy ne… :frowning:

Pozor, Garmin tvrdí, nevím, jak 450, tu neznám, ale že 550 zvládá 5000, ale nikoliv kešek ale waypointů. A v tom bude asi zakopaný pes. Můžeš si nahrát 5000 keší, ale bez doplňkových waypointů neboť 2300 keší může být klidně se všema parkovištěma a stejdžema multin třeba 5364 bodů a proto Ti to neschroupne. Podívej se v GSAKu před importem do GPS, když si vyfiltruješ nějaký seznam, který chceš nahrát, kolik je v něm celkem waypointů. Dělá se to např. přes Ctrl+E (nahoře v liště okna vydíš údaj Totals=xxx a to je ono, co Tě zajímá, to nesmí překročit 5000)

:wink:

quox + Sally&eL: chyba lavky panove. Ona bez problemu zvladne 5000 kesi, ale problem je ve Waypointech, kde je omezeni na 2000 kousku. Takze kdyz i nechate zobrazit v Geogetu tech 5000 kesi, tak v levem dolnim rohu zaroven vidite za znakem + i pocet waypointu. A jsem si jist na 110%, ze to prekracuje tu hodnotu 2000.

Osobne doporucuji kompletne veskere waypointy exportovat jako POI a potom opravdu nebude zadny problem ani s 5000 kesema :wink:

solsais: nemas pravdu, Oregon rozlisuje 5000 kesi a 2000 WPT. Zkus si tam nahrat 2000 WPT a uvidis, ze kdyz si das z menu zalozit novy (Oznacit polohu), ze ti ani nepujde pridat primo z GPS, protoze ho uz nema kam ulozit. :wink:

Mno mam v GSAKU nastaveny makro, ktere vsechny waypointy exportuje jako POI a kesky do GPX … takze by v tom asi byt problem nemel… nevim kde se stala chyba,… asi mezi zidli a klavesnici… zkusim se na to znovu kouknout az budu doma :smiley: tzn ze by to teda melo zvladnout tech 5000 kousku v pohode? :smiley:

pri vetsim poctu WPTS nesnizi se nahodou rychlost vykreslovani map??? ted se mi zda ze po tom co jsem tam neco nahodil, mozna roznastavil se mi zpomalilo vykreslovani mapy :frowning:

Aha, tak díky za info.

Mám vyzkoušeno, že když nejsou vidět, tak ne. Při viditelnosti více prvků v mapě je zpomalování docela logický (aspoň na pooomaalééé 60CSx).

no ja si tam prave nastavil viditelnos WPTS na docela velke oddaleni… ale asi to snizim… mam tam asi 1.2km :smiley: a to je fakt moc.. dam tam tak 500m to si myslim ze by mi mohlo stacit… :smiley: treba se to bude i mene zpomalovat :smiley:

vyreseno - zamek :wink: diiky moc vsem…