Zdravicko, chci se zeptat, nevite zda se da nejakym zpusobem prednastavit text do Fieldnotesu - napriklad aby to do textu automaticky hazelo cas a cislo nalezu???
Hledal jsem v nastaveni ale nic a na garminoregon wiky taky nic.. Pouzivam na to GSAK ale ten si nejak moc pamatuje predchozi nalezy a porad musim odklikavat jiz nalezene kesky… kdyby jich bylo 20 tak to preziju ale kdyz uz si pamatoval 150kusu tak me to s***…
Pokud uz tu na to nejake vlakno je, tak se omlouvam ale opravdu jsem nenasel nic uzitecneho…
Jak pise kolega, do Geogetu je dokonce nekolik exportnich maker pro Field notes - ty lepsi doplnuji automaticky i poradi, cas a dalsi veci - treba si tam clovek muze dat i libovolny text.
No mam GSAK i GG.. pro export kesek mi GSAK vyhovuje vice, nevim proc ale prisel jsem mu vice na chut.. ale pracuji s obema.. GSAK ma take exportni makro, jenze prave tam je nejakej zatim nevyresenej error a kdyz exportuji FN tak musim odklikavat jiz nalezene a vyexportovane kesky… coz je dosti zdlouhave a casto se stava ze odkliknu i tu co jsem nechtel… proto hledam moznost jestli to jde primo z oregonu.. pokud to nejde tak se samozrejme nic nedeje…
jinak kdyz uz mi tu takhle pekne radite, na oregonwiki jsem se docetl ze 450tka zvlada az 5000kesek v gpx… ale kdyz jsem vyexportoval 2300 kousku tak se nenahrali…
…ona sice asi zvládne těch 5000 kešek (nemám ověřeno, nemám O450 :)), ale určitě má i nějaké omezení na velikost výsledného gpx. Jinými slovy, soudruzi z NDR prostě nepočítají s českými dlouhými listingi. Ve světě je normální že když má listing 10 řádků tak už je hoooodně dlohý
Pozor, Garmin tvrdí, nevím, jak 450, tu neznám, ale že 550 zvládá 5000, ale nikoliv kešek ale waypointů. A v tom bude asi zakopaný pes. Můžeš si nahrát 5000 keší, ale bez doplňkových waypointů neboť 2300 keší může být klidně se všema parkovištěma a stejdžema multin třeba 5364 bodů a proto Ti to neschroupne. Podívej se v GSAKu před importem do GPS, když si vyfiltruješ nějaký seznam, který chceš nahrát, kolik je v něm celkem waypointů. Dělá se to např. přes Ctrl+E (nahoře v liště okna vydíš údaj Totals=xxx a to je ono, co Tě zajímá, to nesmí překročit 5000)
quox + Sally&eL: chyba lavky panove. Ona bez problemu zvladne 5000 kesi, ale problem je ve Waypointech, kde je omezeni na 2000 kousku. Takze kdyz i nechate zobrazit v Geogetu tech 5000 kesi, tak v levem dolnim rohu zaroven vidite za znakem + i pocet waypointu. A jsem si jist na 110%, ze to prekracuje tu hodnotu 2000.
Osobne doporucuji kompletne veskere waypointy exportovat jako POI a potom opravdu nebude zadny problem ani s 5000 kesema
solsais: nemas pravdu, Oregon rozlisuje 5000 kesi a 2000 WPT. Zkus si tam nahrat 2000 WPT a uvidis, ze kdyz si das z menu zalozit novy (Oznacit polohu), ze ti ani nepujde pridat primo z GPS, protoze ho uz nema kam ulozit.
Mno mam v GSAKU nastaveny makro, ktere vsechny waypointy exportuje jako POI a kesky do GPX … takze by v tom asi byt problem nemel… nevim kde se stala chyba,… asi mezi zidli a klavesnici… zkusim se na to znovu kouknout az budu doma tzn ze by to teda melo zvladnout tech 5000 kousku v pohode?
pri vetsim poctu WPTS nesnizi se nahodou rychlost vykreslovani map??? ted se mi zda ze po tom co jsem tam neco nahodil, mozna roznastavil se mi zpomalilo vykreslovani mapy
no ja si tam prave nastavil viditelnos WPTS na docela velke oddaleni… ale asi to snizim… mam tam asi 1.2km a to je fakt moc.. dam tam tak 500m to si myslim ze by mi mohlo stacit… treba se to bude i mene zpomalovat