Ahoj všichni. Nedávno jsem objevil tyto stránky a vaše hra mne nadchla. Mám GPC Garmin 60CS a chtěl bych se též zúčastnit a nějaký poklad si najít, ale zatím jsem nepřišel na to, jak mám dostat waypointy zde na stránkách do své GPS. Musím je prostě ručně editovat v obslužném programu Mapsource, import mi nijak nefunguje a přímo to otevřít nejde. Poradíte mi někdo prosím ?
Ahoj, stahni si program GPSBabel a pomoci neho zkonvertuj *.gpx na *.mps a pak naimportuj do Mapsource.
Použij easygps z www.easygps.com. Tím to jde přímo a rychle.
V poslední verzi MapSource (6.10.2.0) je umožněn import gpx souborů. Ve stabilní to zatím nejde, je třeba to zkonvertovat v gpsbabel nebo podobném programu.
Z webu to dostaneš jednoduše do easygps ve formátu .loc. No a z toho si to pak jedním kliknutím stáhneš do GPS. No a když chceš není problém to třeba z GPS už stáhnout do Mapsource.
Poslední verze na webu které jsem si všiml, už není označována jako beta, proč by tedy neměla být považována za stabilní? A gpx načíst umí.
Na www.geocaching.cz najdi na liste CACHEMAPA a klikni na ni. Otevre se ti mapa na ktere jsou vsechny cache v CR. Dole pod mapou je oddil GPX, zde zaskrtni co chces stahnou, nejlepe vse od zacatku. Pokud nezmenis datum konce (je tam dnesni datum) tak se ti nestahnou eventy, ktere se teprve budou konat. A o kousek niz mas tlacitko stahnout. Tim stahnes na svuj pocitac vsechny cache ve formatu GPX. Pak otevri MapSource a tam otevri soubor a vyber typ souboru GPS eXchange Format (*.gpx) a najdi ten ulozenej soubor na pocitaci. No a mas vsechny cache v MapSource. Timto importem si stahnes i odkaz na jednotlive cache, tak mas link primo v MapSource kde staci dvakrat poklepat na prislusny Waypoint aby se otevrel waypoint properties a tam je i ten link.
Mapsource umel vzdy otevirat soubory *.gpx a tak nacist waypointy. Ted jsem to zkusil. Funguje. Asi budes mit problem nekde v MapSource. Jinak tebou vytvoreny wpt ti jde nahrat prez MapSource do gps?
GPX umí, to jsem psal. Že už je nová verze jsem zjistil taky, ale až poté, co jsem to poslal.
Přímé natažení loc souboru z webu do GPS jde tuším pouze přes sériový kabel, ne USB. Asi bych se přiklonil k tomu MapSource a vykašlal se na “mezikroky”.
Díky Vám všem za rady. Problém byl vyřešen vcelku rychle pomocí upgrade Mapsource na novou verzi, ta moje byla 6.3, v té nové 6.10 je to už přímo v nabídce otvevřít soubor *.gpx, takže proto mi to nešlo. Přesto k dané věci ještě jeden dotaz. Původní Masource byl česky, tento češtinu nenabízí. Dá se někde stáhnout nebo ne ? Pokud ano nevíte kde ?
Ještě jednou díky všem.
Ještě jeden drobný dotaz k podkladovým mapám. Teď mám akorát TOPO 50 česko. Máte prosím někdo nějaký tip, kde sehnat např. Rakousko a Německo ve stejné kvalitě ?
Poslední česká jazyková verze je obsažena v upgrade Atlas10R, samostatně není. V upgrade Topo50 bude pravděpodobně nejnovější verze MapSource.
Na slovenských stránkách www.conan.sk lze stáhnout slovenskou verzi, ale nejsem si jistý, že je tam tahle poslední.
Mapa Rakouska, Německa a dalších států se dá nejlépe sehnat tak, že si ji:
• namaluješ
• stáhneš z mapcenter.cgpsmapper.com (nebo odjinud)
• koupíš
Chceš-li mapu podobných kvalit, asi si ji budeš muset koupit.
Přečetl jsem si místní rady… stáhl a nainstaloval EASYGPS… stáhl seznam keší odsud (soubor geocaching.gpx) a při pokusu o otevření mi EASYGPS hlásí Unexpected error detected!. Máte někdo s tímto programem zkušenosti ? resp. proč to nechce otevřít český keše?