Doxina - Česká Evince

Konečně. Hotovo.
Před několika dny mě napadlo udělat českou verzi Evince. Něco, co změní život každého kačera, nebo tak něco:D

Originál Evince mi vadí, protože má podle mě úplně obyčejný, až negativní design, s angličtinou se sice vypořádám, ale čeština mi je příjemnější. Největší problém ale je, že délka je v základu nastavená na západní!

Tak jsem tedy naprogramoval Doxinu, která řeší výše zmíněné problémy a přidává jednu feature navíc - stažení .LOC souboru po správném zadání souřadnic! Zatím nepodporuje kontrolu souřadnic v okruhu X metrů, ale v nejbližší době tuhle funkci doprogramuji.

Takže Doxina se nachází na adrese http://doxina.filipruzicka.net/ a všichni si ji můžete plně vyzkoušet. Vítám nahlašování bugů a nesrovnalostí.

Jo a hádání souřadnic si vyzkoušejte třeba na téhle vymyšlené keši: http://doxina.filipruzicka.net/cache.php?id=40. Její souřadnice jsou N99° 99.999 E99° 99.999

Pokud vím, tak jakási "česká evince" už dost dlouho funguje na
http://www.geohelping.com/

Aaaa, sakra :smiley: no nic hehe, tak snad alespon nekomu Doxina poslouzi…

Dobrá práce, máš tam taky desetiminutové omezení znovu zkoušení?

Jojo, je tam vše, co by mělo být, včetně těch deseti minut… Jo ještě jsem zapomněl zmínit, že to není jen laciný cheat, podle kterého bych zjistil souřadnice keše i s waypointem přímo do GPS, všechny souřadnice jsou zašifrované tak, že je nikdo určitě nepřečte, ani já…
Ale sakra, ten Geohelping jsem předtím neviděl, je to hodně zajímavý a komplexní nápad… No co, třeba někdy do Doxiny implementuju nějakou killer feature a bude lepší :wink:

JJ, killer fičury jsou fajn :smiley:
Nečekal jsem, že přijdu na tvoji pravou identitu podle názvu webu, určitě Doxinu využiju - počítám, že takhle programovat tě Čestmír nenaučil :slight_smile:

Hehe, to jsem nevěděl, že mě vůbec znáš:D.
Tvoji identitu jsem prokoukl hned, chodím do třídy s
Matesem168, ale to je trochu OT.

Tjn, když jsem s tím začal, tak jsem byl na škole jediný a všichni si ťukali na čelo, teď už si jich ťuká méně (mimochodem - už byl párkrát návrh ti ten auťák odnést do rybníka, doporučuju vevnitř zatěžovat :D)

No oni už nejen ťukají (viz tento thread).
Náhodou, je to skvělá věc na drive-in;), a už se chystám na první půlnoční FTF hunt :smiley: Ale teď už se to opravdu netýká Doxiny.

Jako, taky mě to napadlo, víš co, když jsou šifrované, tak budou asi šifrované nějakou sifrou, kterou, která je i zpětně rozšifrovatelná, já jen, že na to tak narážíš? :slight_smile:

Tento výtvor jsem před nějakým časem vyzkoušel a bylo to velmi slabé. Jako největší chybu si pamatuji, že to činilo rozdíl mezi "13" a "013" stupňů. To je dost tristní :frowning:

Právě že ne - šifrováno je to do MD5 hashe, který se dá rozšifrovat jen stěží

Aha, tak koukám, že budu muset doplnit Doxinu, tuhle chybu obsahuje taky :smiley:

A to je problém toho, že používáte MD5 hash :slight_smile: Což není šifra, ale otisk, a vtip spočívá v tom, že se porovnávají dva otisky… :slight_smile:

Jinak to ale vypadá dobře…

Zajímavé, doteď jsem znal jen Evince a najednou další dvě alternativy :). Kromě uživatelsky přítulného a nedobytného GUI je ale stěžejní, na jakém hostingu a jak často zálohovaném to běží. Protože častá nedostupnost nebo dokonce ztráta databáze by byla pro takovýhle nástroj smrtelná.

Ale jsem rád, že se tu rodí takovéhle projekty - je to přínosem pro celou komunitu. Díky

Tak dnes jsem na Doxině zapracoval a výsledkem je opravný balíček Doxina 1.1. Teď by měla být kompletně spamu- a hackuvzdorná a konečně podporuje kontrolu souřadnic v jiných formátech (zní to moc komplikovaně, ale převádí "014°" na "14°"), bohužel to teď bude dělat neplechu se starými kešemi, takže prosím ty, kteří si do Doxiny vložili vlastní keše: uložte je ještě jednou a pozměňte listing, s velkou pravděpodobností vaše staré souřadnice nejspíš teď nikdo neuhodne =).

Moc se mi tato aplikace líbí. Dík.
Funguje např. zde [cache]GC1D0W0[/cache].

Zajímavé čtení… chtěl jsem použít na své nové kešce, která čeká na schválení a od reviewera jsem dostal zajímavou odpověď. Snad se nebude zlobit, že jsem ji sem vložil, myslím že je to zajímavé vyjádření z druhé strany…

Diky listingu jsem se dozvedel, ze existuje nejake overovani souradnic Doxima, zajimave. Osobne tedy verim jen eVince z prosteho duvodu: autor je reviewer :slight_smile: a do databaze eVince se souradnice nijak neukladaji, nejsou tedy zneuzitelne, souradnice se primo koduji do retezce URL sifrovacim algoritmem. U ostatnich (Geochecker a ted ta Doxima) je to zjevne tak, ze se do vnitrni databaze serveru udaje ukladaji, rpoto u techto oberovacu je videt i jmeno overovane kese a autor,a to je dle meho zneuzitelne do budoucna, tot muj nazor :-).

To ze je autor reviewer je IMHO lepsi zaruka nez neukladani souradnic. Pro provozovatele databaze udelat bruteforce na souradnice nebude takovy problem, obvykle rozsahy souradnic finalek nebudou daleko od pocatecnich souradnic kese v listingu :slight_smile: (proto je tam ostatne captcha a casovy limit).

Ostatne co znamena zneuziti? Ze mysterku najde nekdo kdo ji nevylustil? To je jen jeho problem nikoho tim neohromi :slight_smile:

to jestli někdo má nutkavou touhu prolamovat nějáký kod je docela jeho boj já osobně se raději vrátím několikrát na stejné místo a nebo napíšu autorovy s prosbou o radu (udělal jsem to jednou )