Budu brblat. Koho to nezajima, otravuje nebo cokoliv, nemusi ani cist.
Uz delsi dobu delam hmmm nad mnohymi logy. Drive-in na vrcholech hor, drive-in v lesich, drive-in v rezervacich… drive-in kamkoliv, co na tom ze je to tematicka cache o vlacich, tramvajich atd… drive-in kamkoliv, co ma bejt ze tam stavi metro, tramvaj, salina, autobus, vlak… Jizda jako prase, hlavne ulovit FTF. Cert to vem, to prvni je mozna jen otazka (pro me nedostatku) stylu. Jina vec je ale asi porusovani predpisu. Vjizdeni do zakazu vjezdu. Prekracovani rychlosti (zvlast ve meste je to opravdu ‘cool’). Parkovani kdekoliv, hlavne blizko cache. Zvlastni je, ze mnozi se tim ve svych lozich snad primo chlubi (tak se o tom samozrejme take nejvic dozvidam). “Pipla mi SMS, skocil jsem do kary, jel devadesat pres mesto, dvakrat na cervenou (byly dve rano, who cares?), projel pesi zonou, strihl to jednosmerkou, zaparkoval na travniku, skocil po krabicce… a mam FTF! Stalo to za to, jsem tam deset minut pred ostatnima! Jsem buh!” - Ne kamo, pro me jsi debil, s prominutim (prominou snad ctenari, citlivi na ostra slova, u dotycneho by mi to asi bylo jedno). - Rikate ze prehanim? Jen lehce. OK, o projizdce jednosmerkou jsem nikde necetl. Zbytek jen volne cituji. / A co jinak? Proc chodit ke kesce kilometr pesky, kdyz tam vede lesacka asfaltka? nebo aspon polnacka, lesni cesta? Nejaky cedule, zakazy vjezdu, rezervace? Coze? Zviratka? Kyticky? Cistej vzduch? Klid aspon v tom lese? O cem to mluvite? Coze? Cyklisti? Lidi co chodi pesky? A co jim jako vadi? Nikdy nevideli auto? Ja prece nechci chodit, nebo hlavne, nechci stravit na jedny blby kesi hodinu, chci jich dnes stihnout jeste deset! Vsak co bych se prochazel a rozhlizel nebo co, o tom snad GC neni, ne? // Dobre, uz to nebudu protahovat. Zabrblal jsem si, nic jinyho s tim asi neudelam, nejak jsem si ulevit potreboval, GC verejnost snad pochopi a promine. Jiste ze i ja jsem k nejedne kesi prijel autem. Jiste ze je to jen muj osobni pristup, ze me skoro za kazdou takovou fackuje svedomi (nekdy jsem mohl jet i vlakem, busem nebo nakole, nekdy to nebylo tak daleko a cas by se mozna nasel… a vlastne vzdy, kdyz to daleko bylo a cas jsem nemel - MUSEL jsem pro tu kes jet? jisteze ne. je to hra, hobby, volny cas, vlastne nic duleziteho). Jisteze tenhle pristup je otazka vkusu. Nikomu ho nevnucuju, sam nejsem porad jeste dusledny (shame on me). Ale neporusuju predpisy, a kdyz rikam ‘jedu pro kes’ autem, myslim tim ze z domu jedu nekolik kilometru kamsi, kam bych se jinak dostal za x hodin ci dni, do vzdalenosti, ktera uz je prijatelna. Je kes vedle silnice? OK, tak si pro ni sahnu z okynka. Je vedle silnice, ale je tam zakaz zastaveni? Hm, tak ji zamavam, zastavim az to pujde a dojdu to zpatky. Mozna az cestou pesky si vsimnu, proc tam ten zakaz je. Je tam zakaz vjezdu? No comment. Je tam zakaz vjezdu. Je tam les, zakaz vjezdu nikde? Fajn, necham karu na kraji lesa, vzdyt jsem na vylete, proc bych se neprosel? Nikdo by mi mozna nereknl ani popel, ale mam snad vrcet s autem po lese? // Rikal jsem ze uz to nebudu protahovat, ale porad kecam, co? Pardooon. Spejme k zaveru. Asi to neni namet na diskuzi, jen bychom se pohadali a nadavali. Ze by to byl namet k zamysleni? To si netroufam tvrdit, a nechci ani moralizovat. Tak snad na zaver jen vzkaz. Mnoho mych kesi je nekde v lese, na mnoho z nich je potreba kus tapat pesky / jit na kole. Obvykle to neni jen tim, ze je tam zakaz vjezdu, ale castecne zamerne, jde u nich prave o to projit urcitymi misty a vnimat prostredi. Podle meho pozorovani sveta casto dva lide vnimaji jeden…, rekneme vyhled, uplne ruzne, jinak ten, kdo tam prijel lanovkou, autem atd, a jinak ten, kdo prisel treba z druhe strany pesky. Ma trosku jiny pojem o tom, kde vlastne je. A to je jen jeden aspekt. Je to klise, ale zpusob cesty je soucasti cile.