Dvě schránky na souřadnicích - regulérnost logu

Diskuse u původního dotazu byla, po vyjádření reviewerů, uzamčena, tak zakládám obecné vlákno.

Představa, že autor keše vyčistí lokalitu od jakéhokoliv jiného předmětu, který by vzdáleně mohl připomínat keš, je nesmyslná.

Ani zeměmluv. ani nikdo z reviewerů nemá právo rozhodovat o likvidaci vrcholových knížek, turistických sklenic s notýskem a dalších podobných věcí.

Pokud se někdo dokáže zalogovat do sklenice s nápisem: Toto není geocache a ještě tam připsat, že je rozbitá, i když je 20 metrů od souřadnic a v listingu je jasně napsáno, že keš je Lock&Lock, tak si žádný log nezaslouží.

Jen já vím, v Jizerkách, o 3 místech, kde je tento typ kolize, zpravidla o více než 30 metrů. A všechny ty turistické krabičky jsou daleko starší, než je keš a minimálně jedna i daleko starší, než většina zdejších diskutérů.

Opet Stammelova smrt / Death of Stamme? Ja si myslim, ze tam je to u notysku oznaceno dostatecne, ze to neni kes. Pokud se nekdo loguje tam (a ze se to deje casto), tak je to jeho chyba.

U me kese [cache]GCTVT0/cache se na zacatku mesice nekdo rozhodl zalozit vlastni krabicku. Par lidi ji uz nahodou samozrejme naslo. Odkazuje se na gc.com, ale svuj nick ani GC kod tam autor nenapsal, aktivovana samozrejme neni, protoze je 30m od te moji, takze je autor nedohledatelny. Kdyz jsem se o ni dozvedel, tak jsem tam vyrazil, zapsal do logbooku informaci, ze to neni ma kes a info o kolizi. Rekl jsem si ze pockam 2 tydny nebo mesic, aby si ji vlastnik odnesl a v opacnem pripade ji odstranim. Lepsi reseni me nenapada, ale pokud by se kes neodkazovala na gc.com, tak mam stejny problem…

A o co jde? Na místě dotyčný byl, zážitek měl a jestli se zapsal tam či onam je putna. Nikoho to nepoškodí a nikomu nic neubude.
Neřešte ptákoviny.

Pres kontrolu kolizi u tve kese by Reviewer mohl zjistit ktera je to nepublikovana keska, pokud je to opravdu keska pro gc.com.

O co jde? U kolomba treba o zas***** turistickej notysek. Jak by se ti libilo, kdyby to do tveho logbooku zacal kdosi cmarat jakesi blaboly? Dalsi prusvih jsou GC a TB, ktere se ztrati, protoze je dal nekdo do te schranky u cesty, co je vsem na ocich…

Zkousel jsem se ptat, nicmene reakce mi neprisla zadna, tak jsem dal neotravoval…

Mam za sebou kes, kterou:

• ani owner nemohl vytahnout ze skryse, tak tam dal jinou…
  • nekdo s uzsi rukou proste napoprve nahmatnul starou, zalogoval a pri vraceni zasunul starou i novou pro ostatni tak, ze zase nesla vyndat…
  • owner dodal treti filmovku s magnetem
  • takze na miste jsou 3 stejne filmovky s logblokem, a kaceri se loguji do te, kterou zrovna nahmatnou… :slight_smile:
    myslim, ze je to sice blby, ale funkcni reseni… :slight_smile:

M.

To motáš dvě věci dohromady, dotaz byl na regůlérnost logu a tam platí to co jsem psal.
Pokud má někdo problém s tím že mu do keše něco čmárají turisti, tak má zřejmě keš na blbém místě nebo blbě schovanou, za to žádný turistický notýsek (který tam byl dřív) nemůže a měl by si to pořešit owner. GC a TB jsou problém který s tím souvisí, lepší by bylo keš přemístit dál, aby k omylu nedocházelo.

Ty logy jsou jedina paka jak kacery donutit k premysleni kam to vlastne pisou. U kolomba nejde o to, ze do kese cmaraji turisti, ale naopak ze kaceri cmaraji do turistickych notysku pres jasny napis na schrance, ze se nejedna o kes. Ano, mohl by svou schranku posunout, ale kam az? Dvacet metru je v otevrene krajine a kombinaci napisu na schrance s notyskem podle mne dostatecne pro odliseni (bouzel v praxi to tak nevypada). Kdyz da kes dale, tak uz pomnicek zase nebude ani videt pres rostouci vegetaci.

Certova stena (GC16ARK) - tam jsou také dvě krabky. Ta druhá je nějaké jiné podobné hry. V listingu o ni není zmínka. Samozřejmě, že junior našel tu nesprávnou. Pravda, neměli jsme aktuální data ani hint. Jsou od seba pár metrů. Vrcholovou knihu poznám, tam se nelogujeme :wink: Ale tohle mě překvapilo. Žádné označení krabičky (už jsem našeli také pár bídně udělaných keší bez řádného označení) a text na listu uvnitř téměř nečitelný, tak jsme tomu nevěnovali pozornost. Krabičku jsme měli :wink: Mladej měl radost. Až při logování a náhodném pročítání předchozích logu jsem zjistil, že jsme spletli.

No možná by místní chytré hlavy mohli počkat až zdeněk napíše jak to bylo… no a protože jsem jedním z těch, kteří logovali "špatně", tak popíšu místo… označení small, nalezena filmovka přesně na správných souřadnicích a splňující hint, uvnitř už bylo 12 jiných logů, po 10ti dnech od nálezu owner napíše, že tam je falešná schránka a neuzná logy z ní a jako důkaz dává foto logboků z pravé i nepravé keše… i logbook ze správné kešky je evidentně vyndaný z filmovky, neobsahuje nadpis logbook… myslíte si, že je normální aby ty logy mazal? Možná tak ten první na tom papírku, protože to by měl být kačer co nenašel a vložil novou kešku…
neuznané logy
pravý logbook

btw teďka na ten papírek koukám podrobněji a zjišťuji, že většina logů je nás Čechů… 4 z našeho auta, 4 z auta pojízdného geoshopu a ještě tam propiskou vidím díky u další dvojice…

mirotiro: pokud vam to opravdu smaze, tak se jednoduse jedna o idiota (zrejme v kombinaci s necim velmi malym). Holt to musis prekousnout, ale neboj, nebude to ani prvni a ani posledni idiot, ktereho ve svem zivote potkas.

Vida, stojí za tím další oblíbená pytlovina, které se lovci rádi dopouští - nenajdu keš, tak tam plesknu filmovku nebo aspoň pytlík s papírkem:(.

Taky jsem jednou zalogoval do "nepravé" geocache, kterou nějaký netrpělivec umístil ve skalní puklině kousek od té původní. Owner zareagoval rozumně - napsal mi, co se stalo, ale log mi nechal, i když nemusel (v jeho schránce jsem zapsaný nebyl).
Asi bych se v takovém případě zachoval stejně. Jen u disablované, kterou by někdo "v dobré víře" a touze po bodu provizorně obnovil, tam bych logy mazalB)

A když už se nakously ty dvoukeše - na [cache]GCQKNZ[/cache] jsou dvě plastové krabičky velikosti regular pod stejným geoobjektem. Ta správná jen o nějaké dva metry dál od korýtka studánky.
Falešná krabička zjevně patří k jiné hře (nejspíš jakási "bojovka" ) a používá jiný formát souřadnic. I tak se ale nachytalo dost lovců, tak bacha na to :smiley:

Ano správně, ale to hovado co tam dal tu novou filmovku nebo pytlík s papírem bez dovolení ownera a bez jistoty toho, že tam originál není bych vytahal za uši a log mu smazal! :stuck_out_tongue:

Koukam, pro kolik lidi je dulezitejsi buzeracni administrativa (zapsani v "pravem" LB), nez ukazat kacerum nejake zajimave misto.

V tomto musím souhlasit se Satanem. Sám jsem měl problém s pseudokrabkou u jedné z mých a po nakouknutí do logbooku jsem zjistil ze zapsaných nebylo málo. Mít sílu ale mazat a kontrolovat logy fakt nemám, zvlást kdyz jsem si predstavil jak bych byl sám "nas*aný" jak veverka, kdyby mi toto nekdo udelal (jakoze smazal log, kdyz jsem zalogován v dublu).

I u Závišova pomníku na Hluboké jsou dvě filmovky. V obou je logbook, jeden je ale už plný. Takže se to nesplete, ale bylo by lepší jeden odnést.

Pokud sis všim, mluvil jsem pouze o tom kdo to způsobil, ostatní kačeři byli uvedeni v omyl nepravou krabičkou a jejich log je v pořádku.

Kazdopadne pravo na smazani logu plati. Pokud tam nekdo dal duplicitni schranku, tak ja osobne bych to asi nechal byt za predpokladu, ze kazdy napise tomu prvnimu, ze je *** a ze malem kvuli nemu prisel o log.

Ted vazne…
…venovali jste minimalne stejny cas a usili vynadat tomu prvnimu, ktery to zavinil, jako dohadovani o smazane logy? Myslim, ze jeden bod vem cert, ale pokud tomu nebude snaha predchazet, tak casem prijdou dalsi ztracene body, protoze ten dobrak se nepouci.

Nemůžu si pomoct, ale napadla mě taková "hezká" paralela:

[i]Představte si, že dlužíte místnímu mafiánovi nějaké peníze. Ponechejme stranou jak a proč se tak stalo, berme to, že to tak je. Mafián chce peníze zpět. Zavolá vám: "Dneska v tolik a tolik bude tam a tam čekat můj člověk, tomu ty peníze předáš. Pokud ne, tak tě nechám zlikvidovat!"

Vy samozřejmě chcete žít, tak ty peníze někde seženete a jdete je předat. Jenže co čert nechtěl. Na stejný čas a stejné místo si domluvil předání peněz pan Vonásek, který je chce dát někomu, aby mu za ně něco sehnal (nepodstatné).

Vy přijdete na domluvené místo a všimnete si postávajícího člověka, který na někoho čeká. Neznáte samozřejmě všechny mafiánovy muže, tak jdete k němu a oslovíte ho: "Já vám nesu nějaké peníze." On se usměje, protože na peníze čeká, vezme je od vás a zmizí. Vy se taky dlouho na místě nezdržujete a jdete si po svým.

Večer vám volá rozlícený mafián, že jste mu ty peníze nepředal a že spojka tam čekala zbytečně. Vy budete argumentovat: "Ale já jsem se tam spojil s člověkem, kterému jsem peníze předal! Že to byl někdo jiný? Ale jak jsem to mohl vědět? Já jsem dohodu splnil, peníze jsem předal a vy nejste oprávněn mě zlikvidovat!"[/i]

Co myslíte, vyhoví mafián vašemu přání?

Tomu se říká smůla. A to v zde probíraném případě nejde o život, ale o jeden pitomý bod.