kdysi dávno byly zájemcům zřizovány emailové schránky na doméně @geocaching.cz. Tento email byl provozován na bezplatných službách Google, který se rozhodl provozování těchto bezplatných služeb ukončit k 1.7.2022 a jako alternativu nabízí přechod na placené služby. S ohledem na ceny těchto placených služeb je tento přechod vysoce nepravděpodobný. O konkrétním postupu ještě nebylo rozhodnuto, ale jako nejpravděpodobnější se mi jeví ukončení služby.
Díky za zprávu. Úplně chápu, i když bych raději ten mail měl stále stejný. Holt budu muset po nějakých 10 let změnit mail, co používám na geokešing.
PS.: Nevíte, jak se dají zálohovat a případně převést nějak všechny maily a kontakty z takto rušeného účtu google?
Například pomocí poštovního klienta Thunderbird vylepšeného doplňkem "ExportImportTools NG".
Umí export jednotlivých zpráv i celých složek do všelikých formátů.
To je teda radost. Taky teda budu muset po asi 10 letech zmenit mail. Nastesti ho mam jen na maily z geocaching.com.
Horsi je, ze v dokumentech mam rozlustene mysterky a multiny.
Nastesti je dost casu.
Nemelo by se to zpropagovat i jinak? Sam jsem nahodou po dlouhe dobe prisel sem podivat, ale spousta jinych o tom nemusi vedet.
Kazdopadne diky za info.
Já už si třeba vůbec nepamatuji jde ho najdu.
Jede mi automaticky.
Řešil jsem podobný problém, jak zálohovat firemní poštu na webové Zimbře, která se už prostě nevejde. A přitom jsou v ní letité věci, ke kterým se musím vracet. A POP3 nebo IMAP tam není. Naštěstí má možnost exportu do tar.gz a odtud jsem to do Thunderbirdu dostal. Není tam někde podobná možnost?
v google takeout by měla být možnost si to stáhnout v mboxu, Nebo jestli se nepletu, má google i pop3 a imap (musí se povolit v nastavení schránky) a pak překydat nějakým klientem
Tak až rozhodneš o definitivním postupu, tak nás nezapomeň informovat. Ať stihneme provést zálohu...
Asi si založím na gmailu další účet pod doménou gmail.com. Sice vím, že jednou může zpoplatnit i to, ale na druhou stranu, to budu řešit až to přijde. A zatím jsem zvyklý na to a používám od něj několik emailů...
Obávám se že definitivní postup je jasný - platit to za vás nikdo nebude, takže se přestěhování jinam nevyhneš, ne?
tak nějak, nikdo za to platit nebude, provozovat email službu ve vlastní režii je odrb do kterýho nepůjdem, jediná teoretická možnost by byl email profi od seznamu, ale i to může být dočasné a už z představy zajištění migrace 7 účtů na vlastní doméně nejsem zrovna nadšený, natož aby se jich řešily desítky. Do termínu zrušení je ještě dost času, aby se vyčkalo, jestli google nepřijde třeba s možností nějaké formy jednoduché migrace na gmail nebo jak se to vyvine, oproti původnímu oznámení přišel s průzkumem nekomerčních účtů do deseti schránek (což se nás teda netýká), ale rozhodně je to posun oproti původnímu oznámení, takže situace se zatím lehce vyvíjí. A v mezičase si v klidu rozmyslet co dál. Se svými vlastními doménami zatim vyčkávám a lehce sonduju možnosti.
Nemelo by se to zpropagovat i jinak? Sam jsem nahodou po dlouhe dobe prisel sem podivat, ale spousta jinych o tom nemusi vedet.
Informace bude zřejme rozeslána i nějakým hromadným emailem s odkazem na tuto diskuzi, aby mohli uživatelé sdílet své postupy a zkušenosti
Asi jsem tak trochu doufal v ten zázrak. Právě, že jsem slyšel něco o tom, že se něco proslýchá o tom, že u nevýdělečných organizací jsou nějaké výjimky, ale jestli to je do 10 emailů, tak je to jasné...