eTrex Legend vs. iQue 3600

Právě začínáme s geocachingem a koukáme po nějáké levné GPSce. Rozhodujeme se mezi těmito dvěma. Doporučte, která bude lepší a proč.

Díky moc

Jelikoz vlastnim Legenda a i pda s GPS, tak si troufam odpovedet.. :slight_smile:

Prijde mi ze se porovnavaj dve uuplne ruzny veci - outdoorova entry-level navigace (Legend) vs. starsi PDA s GPS…
Recenze iQue 3600 na navigovat.cz: http://navigovat.mobilmania.cz/Testynavigaci/AR.asp?ARI=108165.

Takze bych se zamyslel … rozhodoval podle toho co si od toho predstavuju… Ja presel diky ztrate GPS modulu z PDA na Legenda … a ted mam k nemu i klasicke PDA s GPS cipem … resim to tak, ze teren/les/mimo mesto beru garmin a pda mam jen na listingy, mesto zase jen PDA (jeste u nej vypnout stat. navigaci a bude to super).

EDIT: duplicitne ulozeno..

O PDA se bojíš - pád, déšť a tak.

Ale jestli zvolíš variantu "obojí" - nějakýho gumáka do lesa a třeba chytrej telefon s modulem - doporučuju spíš eTrex H - je k sehnání jen o chlup dráž a je nepřemožitelně přesnější. Tu mapu z Legendu snadno oželíš (podle mne je k ničemu, a kdybys chtěl mapový přístroj, sáhneš stejně po něčem pořádným).

Zkušenosti s iQue 3600 nemám,ale mohu něco o eTrex Legend.
Je výborný do města a do terénu s volným nebem, tam tě dovede ke kešce až na 1 m. Neseká se, šipka je rychlá má dostatčné široké option. Horší je to v lese, tam nepracuje
a musí se používat metoda vzdálenost a azimut. Baterie mají velkou výdrž, je odolný proti otřesům, zkrátka nemám kritických připomínek - kromě té citlivosti.

A já mám právě oba - legenda i háčko - a HTCéčko mobila s eVolve modulem. Takže z porovnávání mi v těchto kategoriích jednoznačně vychází Háčko na šipku (vede snad i v tunelu… :-D) a když je třeba mapa či tak, startuju HTC a modul.
Nevýhoda PDAček je vyšší spotřeba-nižší výdrž na baterie a strach, že si ho poškodíš… na druhou stranu, dáš si do něj jakýkoli mapy či soft, co seženeš. Takže nakonec, nechci-li utrácet za Oregona, (a vzhledem k tomu, že telefon už jsem měl), je kombinace nezničitelný, dlouho-vydržící a superpřesný žlutý šipky od Garmina a všeuměla PDA naprosto suprová věc. Akorát jsem si na toho HTC pořídil hliníkovou krabičku :slight_smile: a je schovanej v kapse, dokud není nouze (což nebývá… šipka vede!).
No, a nakonec, do kapsy se vejde i papírová mapa. I busola :slight_smile:

Rozhodne nesdilim hostivitovu zkusenost s tim, ze by byl Legend vyborny do mesta. Proste v zastavbe (stejne jako v hustem lese) se ta spatna citlivost projevuje budto velkou nepresnosti, nebo uplnou absenci signalu - to uz tu bylo napsano mnohokrat.

jedině legendH

Sice starsi dred, ale treba se jeste nekomu bude hodit ma zkusenost s Garmin iQue 3200.

Hledal jsem nejlevnejsi gps pro zacatek geocachingem (co kdyby me to nebavilo) a iQue jem koupil na aukru za cca 1000Kc

Minus:
-vetsi rozmery,
-mensi vydrz baterie - kdyz nechci zaznamenavat celodenni vychazku a vypinam. kdyz ji nutne nepotrebuju vystacim si s ni cely den,
-vyklapeci antena - sice je kvalitne zpracovana, ale presto potencialni zdroj problemu
-nechce se mi pripojovat pres HotSync
Plus:
-velky displej
-moznost pouzit jako autonavigaci ("kolonavigaci") s hlasovym navadenim.
-SD karty - bere i 1GB, 2GB vetsi jsem nezkousel
-mozmost nahrat si ke keskam snad vsechno-nic si netisknu, informace o kesi a miste si prectu cestou, dobre u multin
-evidence kesi primo v pda, vcetne logu kdy, kde jak, in/out, tb apod.

Srovnani nemam, ale jsem spokojeny a myslim, ze pro nenarocne podminky a zacatecniky to neni spatna volba