Pokud by měl někdo zájem převést listingy z GeoGetu do PDF, možná jsem našel cestu. Výhodou je, že mapky, obrázky z listingu, hlavička, listing i poslední logy jsou pak v jediném souboru, zobrazitelném na různých platformách a to docela spolehlivě. Prací s generováním PDF se dost často zabývám, ale většinou používám Docbook a XSLT, nebo přímo ručně generuji FO, které se pak dá převést na PDF pomocí jiných aplikací (nekomerční FOP, komerční XEP).
Napadlo mě, že by šlo možná převést HTML na FO. Podíval jsem se na net a vida - existuje multiplatformní GNU projekt HTML2FO http://sourceforge.net/projects/html2fo/
Měl jsem nad disku nějaké starší exporty z GeoGetu, které byly po stránce html bohužel geogetem zprasené (neukončené <p> tagy a pár dalších drobností, které prohlížeče ignorovaly, ale pro další zpracování by měly být raději validní), ale to se snad dá vyřešit - buď to už dělá novější GeoGet správně, nebo to předpokládám Haluma ještě opraví - píšu to po prvním pokusu, takže jsem ještě nepátral jak to teď je.
Po ruční úpravě souborů do validního HTML to HTML2FO přechroustal do FO formátu bez řečí.
Pro převod na PDF pak stačí obdobný projekt - FOP http://xmlgraphics.apache.org/fop/, což je převodník FO na PDF. Je nutné použít verzi 0.20.5 (s novější to nespolupracuje) a samozřejmě dokonfigurovat vazbu na fonty, české dělení slov apod. K tomu jsou věci a český popis na www.kosek.cz. Pokud by to někdo chtěl v nakonfigurovaném stavu, můžu pomoct.
Po spuštění jsem získal PDF, kde bylo vše. Bohužel, ještě se bude muset dořešit spolupráce těchto programů na bázi kódování - HTML jsou v UTF-8, FO to vygeneruje v ISO-8859-1 a výsledné PDF je po stránce češtiny poněkud zmatené. Myslím ale, že tohle se dá také vyřešit.
Ve finále je moje představa, že se napíše primitivní skriptík, který projde všechny podadresáře v geoget\offline\cache a na každý nalezený soubor to aplikuje dvojici příkazů
html2fo.exe soubor.html %temp%/soubor.fo
fop.bat %temp%/soubor.fo cíl/soubor.pdf
To se dá napsat i jako BAT soubor (respektive sada BAT souborů) během poměrně krátké chvíle. Výsledek by mohl být překvapivě užitečný.
Až budu mít čas, budu se tím ještě zabývat. Ostatním to dávám jako námět na zamyšlení a vybízím k pokusům a případnému sdělení vlastních postřehů.