Export keší do trasy pro Garmin

Nevím, jestli to nějak někomu pomůže, ale předhazuji první alfa verzi exportního makra pro GeoGet… je to klon mého makra na tvorbu itineráře do TomTom, které používám řadu let. Prosím otestujte, vyzkoušejte. Az to bude final, hodím to na Ararat…

Makro nakopírujte do adresáře \data\script\export

V GG si vytvoříte seznam keší pro výlet, keše je potřeba seřadit podle pořadí v jakém na ně pojedete. Zde bych rád upozornil na malou nectnost GeoGetu, a to že si nepamatuje pořadí keší v seznamu. Při opětovném načtení seznamu se setřídí keše podle nastaveného třídícího kritéria!

Makro vytvoří gpx soubor s trasou, kterou pak v navigaci najdete pod názvem Trasa GeoGet (s možností volby názvu trasy se počítá v dalších verzích, zatím to snad stačí). Pokud chcete trasu přejmenovat, pak v Garminu by to mělo fungovat :slight_smile:

Pokud má keš final, vede trasa na final souřadnice.

Pokud má keš definovaný parking waypoint, vede nejprve na parking a pak na výchozí nebo final souřadnice keše… (možnost volby zda nejprve vést na parking nebo ne bude v další verzi makra).

Makro neřeší multiny apod.

Blíží se pěkný víkend tak kdo má chuť, tak otestujte.

Tak je tu verze 0.0.3:

• opravena drobná chybka v exportu
  • přidáno nastavení zda exportovat parking waypoint či ne

Makro nakopírujte do adresáře \data\script\export

Proc nectnost? Toto se deje jen a jen tehdy, pokud si uzivatel explicitne rekl, ze chce, aby se mu to tridilo. Napriklad tim, ze sis vytvoril takovou sadu sloupcu, ve ktere sis zapnul trideni podle nejakeho sloupce. Pak se to, pochopitelne, seradi.

Ve vychozim stavu Geoget nic sam netridi a seznam se nacte v poradi, v jakem je ulozen.

Takze chces-li zachovat poradi, musis pracovat s netridenym seznamem.

Ano, určitě je to ctnost GG, že umí třídit hned a automaticky, ale zdá se mi nepraktické mít nějaká 2 nastavení sloupců jen pro jednorázové použití, ale máš pravdu, že to tak jde udělat.

A jak bys to chtel resit? Jako tridit vzdycky a za kazde situace, leda ze by to nejak odhadlo, ze vlastne tridit nechces? :o

No něco jako ggt lock nebo zap/vyp třídění z toolbaru. Ale to je do jiného vlákna…

Hm, asi to nemusi byt na toolbaru, ale stacilo by mit moznost nejen nakliknout si libovolne razeni tuknutim na sloupec, ale take mit moznost nejak to razeni zase uplne zrusit.

sobik:
sorry za hloupý dotaz, ale tím setříděním ->

myslíš co? Nějakou manuální editaci vyexportovaného seznamu bodů?

Jak se to vezme, ale ano…

Já když plánuji výlet, tak si otevřu GG, otevřu si mapu cílové oblasti na gc.com a pak přes ctlc C kopíruji odkazy na keše, na které chci. V GG se mi tvoří seznam podle pořadí, jak na ně pojedu… Pak si to můžu v GG ještě upravit tak, že si prostě řádek s keší posunu nahoru/dolů dle pořadí, jak by to bylo asi nejlepší… Výsledný seznam pak exportuji do Garmina jako trasu po které pojedu a budu sbírat keše…

Ehm… RouteSaver

Ano, asi ano, ale mnohem jednodušší.. Udělal jsem jen klon svého makra pro TT, které používám stále a teď si hraju i s Garminem a byl tady na to dotaz..

Určitě tvoje makro uvedu v popisu jako mnohem lepší a dokonalejší alternativu.

OT: nedavno jsem koukal na nejakej porad na CT2 o cestine a tam rikali co/kdo je to Trol. Trol je prece sobik :smiley:

No, ale v tomto vláknu je sobik konstruktivní, že … :slight_smile:
A jinak platí (nebo platilo?), že nespokojenost=hybná síla pokroku => hýčkejme si sobika :wink:

Při pokusu o instalaci z ararat.cz to končí chybovou hláškou

jj, to je tím, že tam ještě ten gip není nahraný. Čekám na práva o kterých jsem si myslel, že je mám :frowning:
Gip v příloze…

sobikovi: v jake priloze, kde?

ale huš, huž tam je :slight_smile:

Tak už to tam je a mělo by to fungovat. Díky za trpělivost a případné připomínky… brzo vypustím to stejné pro TomTom :wink:

nikde jsem nenašel příslušné vlákno, tak to píšu k téhle diskuzi. Chtěl jsem vyzkoušet, jestli RouteSaver umít, to co zrovna teď potřebuji, ale když ho spustím, tak na mě vyskočí chyba:

[Script Runtime Error]: Route_save.ggp.pas
Out of string range
Routine: RESOLVEDIR

nevíte co s tím? Soubor Route_save.ggp.pas jsem nikde nenašel, ale instalace proběhla úspěšně. GeoGet mám spuštěný v linuxu pod wine

tak jsem to otestoval i pod windows a hlásí mi to stejnou chybu. Mohl by mi někdo z uživatelů tohoto makra poradit, jak to používat? :slight_smile: s geogetem jsem začátečník a návod jsem žádný nenašel