Předem upozorňuju, že nejsem žádnej programátor, všechno bylo metodou pokus omyl a zajímá mě jedině to, jestli to funguje..jak to funguje to mě je už jedno, hlavně že to dělá to co má. Vím, že lidi znalí se kódu zhrozí..ale což:)
Tak konečně se, s nemalou pomocí HaLuMy (fakt ti díky, že jsi ty nápory otázek přežil:) ), podařilo. Dodělal jsem export pro 60CSx jak, hlavně zejména, pro POIe tak i pro PIXLIČKY.
Oba dva skripty jsou postavený na jednom základě a to na tom, že jméno waypoitnu není GC_ID, ale jméno kešky ovšem upravené pro to aby se co nejlíp vešlo a bylo co nejlíp poznat co je to za cache.
Příklad :
Podorlicke lokalky no.1, Doudleby – Rokytnice -> Podorlicke1
Borovice ze Svidnice -> BoroviceZe
K duplicitě dojít nemůže, protože to kdyžtak dává nakocen číslo. Prostě to vymaže mezery, dá první písmenka slov jako velký a spojí to do sebe. Ořízne se název na 10 znaků a pokud existuje tak na 9 a poslední je nahrazenej číslem. Pokud je víc jak 9 stejnejch tak to ořízne na 8 znaků a odlišuje se to až do 99. Pokud název cache obsahuje číslo, tak se tohle číslo napíše na konec jako 10tej znak, nemělo by tedy nikdy dojít k duplicitě, protože i to je pak testovaný.
Tak je to s názvama keší. Ovšem v gaminovi to vypadá ještě troch jinak
CIHLIČKY:
Název se skládá z : Upravený název + CG_TAG (značka pro velikost, typ, obtížnosti)
Tedy nakonec to vypadá takhle BoroviceZeTR11 tj.: borovice ze svídnice tradiční regular 1 / 1
Protože tag neobsahuje přesný obtížnosti, je pak přesná obtížnost zobrazena v poznámce.
Poznámka obsahuje: terén/obtížnost datum posledního found logu GCID
Tedy: 2/1.5 LF: 30.12-1899 GC10F8Y
jsou generovány jen hlavní souřadnice keší bez waypointu hintu atd…to se řeší přes POI
POI:
POI jsou rozděleny do souborů: traditional, traditiona_disabled, multicache, multicache_disabled ……atd, nechtějte po mě abych to vypisoval všechno + to končí souborem s vašim názvem, do kterého se ukládají všechny waypointy. Krom vyluštěných Mystery a Multi. Pokud je mystery, nebo multi waypoint pojmenovaný Final, uloží se tento waypoint do souboru multi_solved / myster_solved …
POI vypadají takto
CACHE:
Název: Upravený název + GC TAG + GC ID
Poznámka: terén/obtížnost + owner + datum posledního found logu
Pokud cache má hint tak se do stejného souboru, jako je samotná cache uložená generuje ještě hint v tomto formátu:
Název : Znak kosočtverec(ten jasne dává najevo ze se jedná o hint) + normální název cache
Poznámka : Hint (80 znaků)
-pokud je hint víc jak 80 znaků tak se vytvoří víc waypointů HINTU rozlišený číslem.
WAIPOINTY:
Název: Začíná znaménkém – (mínus :ten jasně dává najevo, že se jedná o waipoint) + Zkrácený název mateřské cache + Název Waipointu
Poznámka : Celý název cache + název Waipointu
Všechny soubory se vytvoří v adresáři do kterého uložíte soubor s waypointy (ten jedinej kterej si můžete jakkoli pojmenovat) … doporučuji ukládat do složky kde jsou uložené obrázky POIů.
No dost bylo teorie..ani nevím jestli je to srozumitelně popsaný, každopádně to zkuste a uvidíte…Teoreticky by se to mohlo chovat podobně jako makro od GSAKu, kterým jsem se nechal inspirovat.
Prostě to třeba zkuste jestli chcete…v příloze
Najdete zip ve kterým jsou 2 pas skripty a složka s obrázky POIů
Pokud by byly nápady na úpravy/pokud by se vyskytly chyby..dejte vědět, já mám v hlavě ještě trochu úpravu těch jmen, ale nemám sílu, to udělám, až to budu upravovat pro GG2.