Export zoznamu ako POI

Len taká kontrolná otázka

Keď dám export ako POI daného zoznamu z geogetu tak predpokladám, že sú tam aj ikony keší tak ako keby som robil iné POI.

Každý export je samostaný plugin, který si to může implementovat naprosto jak chce. Takže na tohle neexistuje konkrétní generální odpověď.

Máš na mysli nějaký konrétní exportní plugin?

Áno

V GG je plugin export POI

Ide mi o to, že skúšam qmapshack. V GG som dal export ako POI ale v qmapshack sa ikonky neukazujú, len krížik, keď navrhnem kurzorom naň tak sa zobrazí geokod

Bolo by dobré keby sa zobrazili ikonky keší

A nešlo by použít v geogetu exportní formát = GPX v2 (vše do jedoho souboru) a tam budou i ikony keší.

Ja nevim, zda POI soubor ma nejakou obecne platnou definici. Spis bych rekl, ze zalezi na aplikaci, ktera ten soubor pouziva. Ta si predepisuje, co v nem ma byt a pripadne i jak.

Takze ani exporty do POI v GG nejsou nijak univerzalni a jsou site na miru nejake aplikaci nebo zarizeni (napr. plugin POIeTrex).

Takze bych odhadoval, ze budes muset prozkoumat pozadovany vstupni format a pam nejaky export vytvorit.

GPX v2 rozhodne ikony kesi neobsahuje.

Ok

Predpokladal som že to tak je. Ako inak by sa POI v gps zobrazili.

Keď si dobré pamätám, tak som do Garmin a robil POI obmedzenie rýchlosti, ku každému sa priradila ikonky a spracovalo sa. V harmine sa potom ukazovali rýchlostné limity.

U POI pro Garmin obsahuje vysledny soubor jednu ikonku pro kazdou kategorii kesi, ne pro kazdou jednotlivou kesku. A ty ikony se tam davaji az pri “kompilaci” vysledneho souboru *.gpi budto primo jejich programem nebo Haluma vytvoril daleko rychlejsi udelatko, ktere hlavne pracuje bez chyb. Ten jejich program pada kdy ho napadne a o spatne zpracovavane kodove srance ani mluvit nebudeme :wink:

To je presne ukazka toho proprietalniho formatu. V podstate nic krome Garminu tomu nerozumi.

1 Líbí se

Přesně!
Neexistuje žádný obecný POI formát. Každý systém, každý výrobce to dělá nějak jinak. Třeba Garmin chce soustavu GPX se svými proprietárními přidanými poli, které pak překládá do GPI souboru.
Jiné systémy chtějí zase jiné GPX s jinými prorpietárními poli, atd. Netuším, jak má POI uděláné qmapshack.

Obecný formát GPX ani neumí do sebe pojmout ikony, ale má pole, kde se dá dát odkaz na ikonu. Jenže pak záleží na aplikaci, jak to tam přesně chce mít napsané, aby to pochopila a fungovalo to.

Ideální by bylo sehnat nějaký POI soubor pro qmapshack, který funguje, a podívat se do něj, jak je to udělané. A podle toho vyrobit specializovaný export.

Ďakujem